Ztracené runy - Jane Welch | Databáze knih

Ztracené runy

Ztracené runy
https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87988/runova-magie-ztracen-87988.jpg 4 12 12

Runová magie série

Druhá kniha z trilogie Runová magie. Moc run slábne a stateční obránci Torra Alty se nebudou moci dlouho bránit. Hal, Caspar a Brid se musí vydat na nebezpečnou pouť. V jejich rukou je nejen osud pevnosti, ale i celé Belbidie.

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

The Lost Runes, 1996

ludek.n
31.12.2024 4 z 5

Jedině moc bohyně Matky může zachránit obleženou pevnost Torra Altu a zbytek Belbidie. Aby ji získali, vydávají se Caspar, Hal a velekněžka Brid na cestu, na níž jim hrozí nejedno nebezpečí. Jane Welch pokračuje v rozvíjení zápletky okolo magických run, které se snoubí s prastarým pohanským náboženstvím a mají moc změnit osudy lidí i celých říší. Ani Ztracené runy nezůstaly nic dlužny pozitivním pocitům, které jsem měl z předchozího dílu této fantasy trilogie. Na rozdíl od něj se tentokráte příběh rozjíždí o něco pomaleji, což ovšem v druhé polovině vykompenzuje tak ohromujícím nasazením, až člověka přechází zrak. Najednou se nelze od knihy odtrhnout. Autorka toho dosahuje velmi jednoduchými metodami a vyprávění jí doslova rozkvétá pod rukama, aniž by na sebe nabalovalo nějaký zbytečný balast a ohánělo se lacinými triky. Krásně drží osu příběhu v jasné, čisté a přehledné rovině, hraje si s postavami a neokázalými (ale nesmírně zajímavými) pobídkami posunuje děj vstříc inteligentnímu, otevřenému finálnímu partu. Rozhodně se těším na poslední díl trilogie.

SiuxBeast
17.04.2014 3 z 5

Jedna z mích prvních fantasy, není to špatné ale jsou i mnohem lepší a to platí o celé trilogii Runová Magie

Jane Welch
britská, 1964