Šepot run

Šepot run
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539286/mid_sepot-run.jpg 4 34 34

Runy série

< 3. díl

Když se návrhářka šperků Sara Mattssonová řízne na archeologických vykopávkách o čepel vikinského nože, zčistajasna se ocitne v devátém století. S tím se ovšem smíří velice rychle, protože cestování časem pro ni není žádná novinka. Když o kouzelný nůž přijde – tedy i o svou jedinou šanci, jak se dostat zpátky domů – sice si dobře uvědomuje nebezpečí, které jí hrozí, ale vnímá to také jako životní příležitost. Kde jinde by se mohla pro vlastní tvorbu inspirovat pravými vikinskými a anglosaskými šperky než mezi skutečnými Vikingy? Naneštěstí tím prvním, na koho Sara v minulosti narazí, není nikdo jiný než Rurik Eskilsson, stříbrotepec, který už má s cestami časem také zkušenosti. Souhlasí, že s ním Sara může pokračovat do Jorviku, a společně se vydají na cestu, která je ovšem ještě mnohem nebezpečnější. Nicméně osud měl dobrý důvod, proč tyto dvě duše svedl dohromady…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Whispers of the Runes, 2021


více info...

Přidat komentář

Mája777
dnes 4 z 5

Tak zase trochu romantiky. Třetí díl série. Ještě že jsem je četla s větším časovým odstupem, jinak by mi příběhy splývaly a neužila bych si je.
Sára i Rurik byli fajn a fandila jsem jim. Sice to bylo celé prvoplánové a bez překvapení, ale jako oddychovka celkem fajn.
(19. 9. 24 - 21 211- 49)

Theryinka
včera 3 z 5

Kniha mě, i přes velká očekávání, bohužel vůbec neoslovila.
I když myšlenka cestování časem je skvělá a Sara, jakožto hlavní hrdinka taky, tak přesto mi kniha přišla taková nijaká.
Rurik, jakožto hlavní hrdina, mi přirostl k srdci a za mě je to prostě správný muž. Jeho chování i uvažování se mi líbilo. Na druhou stranu bylo ale často dost odhadnutelné, očekávatelné.
Celá zápletka mi nakonec přišla taková plitká, přece jen je to již 3.díl série a přijde mi, že se autorka dost vyčerpala v předchozích dílech a teď se dost opakuje.
Celkově mi to přišlo takové o ničem, hodně popisné, málo akce.
Bohužel jsem od knihy očekávala opravdu mnohem víc.


Monybook
předevčírem 3 z 5

Nejslabší v célé sérii. Hodně podobné druhému dílu,kdy hlavní hrdinka lapená v minulosti se zamiluje do prvního vikinga, co potká. Jaká náhoda, že ona je kamarádkou dívky z druhého dílu, kterou potkal stejný osud a on je bratr hlavního hrdiny. Kniha je čtivá, děj ubíhá rychle, ale nijak zvlášť mě neoslnil. Prvním a druhým dílem autorka vyčerpala nápady a třetí je vycucaný z prstu.

Annabelle
15.09.2024 4 z 5

Máme tu další díl mé oblíbené romantické série o vikinzích a cestování časem. Stejně jako v případě druhého dílů, i nyní hlavní hrdinka cestuje do minulosti, kde potkává svou osudovou lásku v podobě statného a milujícího vikinga. Tentokrát se příběh točí kolem Sary a Rurika Eskilssona aneb nejlepší kamarádky a mladšího bratra hlavních hrdinů z druhého dílu. No a stačí jeden neopatrný pohyb středověkého nože a osudy hrdinů se protínají.
 
Sara ovšem už tentokrát, na rozdíl od předchozích hlavních hrdinek ví, kam se to vlastně dostala, protože ji její kamarádka Linea vyprávěla svůj příběh o cestování časem. I když z počátku Sara nevěří, dojde ji, že je to skutečně realita a chtě nechtě začne cestovat společně s Rurikem, na kterého narazí zrovna, když jeho loď ztroskotá a on je jediným přeživším.
 
Z počátku není jejich soužití ideální, ale postupem času si k sobě najdou cestu, protože toho mají dost společného. On je stříbrotepec, ona vyrábí šperky, ona je zklamaná svým bývalým přítelem a on je zamilován do manželky svého bratra. Dva světy, dvě časové linie, ve kterých dva zamilovaní musí opět čelit nástrahám kruté historie a doufat ve svůj šťastný konec.
 
Šepot run se mi, stejně jako předchozí díl, moc líbil. Ovšem nemůžu se zbavit dojmu, že autorka začíná být se svým psaním a dějovými linkami lehce repetitivní. Sara sice věděla, kde se ocitla, proto se se vším poprala rychleji a obstojněji než Linea v runách osudu, ale stále se tu opakuje stejný motiv hrdinky v nesnázích a odmítání citů hlavních hrdinů. Stejně jako předchozí díl, je i Šepot run takovou nenáročnou oddechovkou s příjemnou linkou, sympatickými hlavními hrdiny a úžasně vykreslenou historií (tentokrát i s reálnými historickými postavami). Nicméně doufám, že další díl bude mít nějaké svěží oživení děje a nebude se opět opakovat stejný motiv.

EmillyT
15.09.2024 4 z 5

Příjemné pohodové čtení stejně jako předchozí díly. Když si člověk odmyslí některé nelogičnosti, tak je to fajn pohádka pro dospělé.

miruska1
12.09.2024 5 z 5

Četlo se to dobře a bavilo mě to, klidně bych si ještě pár dílů přečetla..

LenkaStr
11.09.2024 3 z 5

Bavilo mě to, to ne že ne, ale chemii předchozích dílů to nemělo. Upřímně, nejvíc ze všeho právě dumám nad tím, jestli po překladatelích dělá někdo korektury, protože zaměňovat si/jsi si můžete dovolit na wattpadu, ale v oficiálním vydání to docela bolelo.

sidonka
07.09.2024 4 z 5

Tento díl mě bavil víc než druhý, kdy jsem si říkala, že už se k sérii vracet nebudu, ale anotace mě zlomila a bylo to prima čtení

Ila117
05.09.2024 1 z 5

Velké zklamání za mě.
Žádný příběh pořádný, žádná akce, jen hromada popisu krajiny.
Ještě že Rurik je sexy, druhou hvězdu dávám jen pro něj a proto, že předchozí díly se mi celkem líbily. Ale další, ať už autorka nepíše, pokud nevymyslí alespoň "nějakou" zápletku! Tohle bylo... hrozný. Škoda času.

MirrorIsis
31.08.2024 5 z 5

Už jsem četla Ozvěny run a tak jsem přibližně věděla, co se od knihy dá a nedá čekat. Báječná a nekomplikovaná oddechovka.

Ludmila91
31.08.2024 5 z 5

Chvíli mi trvalo se zacist. Pomaly rozjezd děje .

LenaWirus
29.08.2024 3 z 5

Jedná se o můj typicky oblíbený žánr a navíc jsem četla oba předchozí díly, nemohla jsem si tedy Šepot run nechat ujít. Po dočtení jsem cítila lehké zklamání, jelikož třetí kniha nedosahovala kvalit dvou předchozích - neznamená to ale, že byla špatná. Zde mi v začátku moc nesedla hlavní hrdinka - její vývoj mi připadal trochu paradoxní - nejdříve byla ustrašená, ubrečená, tichá, a najednou je z ní odvážná sexy femme fatale, která umí obrábět kovy, zařídit celou domácnost, vyšívat, vařit, háčkovat, a samozřejmě nesmíme opomenout to, že po ní všichni muži touží. I navzdory pomalému nezáživnému rozjezdu se kniha zhruba v polovině vzchopila a poté jsem se bavila. Hodnotím kladně, ale oproti minulým knihám se jedná o slabý příběh.

evineckY
24.08.2024 4 z 5

Ach Vikingové...
Předchozí dva díly byly skvělé, ale tento třetí díl mi připadal
moc jednoduchý, naivní, nemělo to takovou šťávu.

smrčci
21.08.2024 4 z 5

První díl se mi líbil moc, druhý mi přišel ještě o fous lepší a zajímavější, tento je za mě nejslabší. Nemůžu říct, že bych si čtení neužila. Naopak. Bavilo mě to. Byla tam chemie, napětí, přátelství, ale celý zádrhel mezi Rurikem a Sárou byl založen na špatné komunikaci. Prostě jsem nějak měla pocit, že kdyby spolu normálně otevřeně mluvili, nemuselo by se to vyvíjet tak dramaticky. Nehledě na to, že oba se ne vždy chovali "logicky", ale tak, aby to v příběhu posunulo děj nebo vytvořilo drama.

maluck
11.08.2024 4 z 5

Další skvělý návrat mezi Vikingy. Jde o příběh stříbrotepce Rurika, bratra Hrafna z předchozího dílu, který při své cestě za vlastním živobytím, nečekaně narazí na Saru. Sara se také zabývá výrobou šperků, ale pochází z jiné doby než Rurik. Během společné cesty se však vzájemně více poznávají a sbližují. Sara je tak vystavena pochybám, v jaké době může najít své štěstí. Děj je svižný a opět zde nechybí i popis vikinského života. Je otázkou, co přinesou další díly, zda stále stejný námět nebude již fádní.

Štítky knihy

kouzla cestování časem

Autorovy další knížky

2022  86%Ozvěny run
2023  87%Runy osudu
2017  79%Šarlatové kimono
2024  78%Šepot run
Skrýt reklamy