Nevesta z Ružového útesu
Rexanne Becnel
Růžový útes série
1. díl >
Neohrozený bojovník Randulf Fitz Hugh prichádza do vzdialených končín Walesu zabezpečiť poslušnosť miestnych obyvateľov kráľovi Henrichovi. Verný vazal je pripravený na boj, no vonkoncom nečaká, že ho bude musieť zviesť aj s vlastným srdcom...
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Bride Of Rosecliffe, 1998
Tahle autorka už dlouhodobě patří mezi jednu z mých nejoblíbenějších spisovatelek historické romantiky a zatím co některé spisovatelky se mi léty vzdalují, tahle se mi spolu s Drake líbí pořád. Takže doporučuji.
Nádherná kniha ze středověké Anglie a Walesu. Vypráví příběh o mocenském boji o území a nadvládu Angličanů a Walesanů. Otázkou je, kdo je tak krutý, kdo má duši ďábla? Kdo se naopak snaží zajistit mír, i když se nemusí ohlížet na obyčejné lidi kolem? A znamená něco milující žena a matka, nebo boj mohou úspěšně vést jen muži? Nenávist navíc je nejen mezi dospělými, ale i dětmi.
Kdo milujete toto období, nenechte si ujít vyprávění o chrabrých mužích, kteří jsou neohroženými válečníky a kteří přesto podlehnout největšímu nepříteli - lásce. Doporučuji.
Kniha byla moooooc krásná. Oba hlavní hrdinové byli velmi tvrdohlaví a svérázní. Velmi mě překvapilo dlouhé odloučení Randa a Josselyn (tím mi spisovatelka připomněla jeden příběh od Shannon Drake). Rand mě na konci hodně zklamal a podle mě mu Josselyn odpustila moc rychle - já bych dělala větší cavyky. Z epilogu jsem byla nadšená, slibuje úžasné pokračování dalších dvou příběhů.
Celkom sa mi páčila táto romanca z doby rytierov. Nebolo to veľmi presladené, skôr drsnejšie a pre mňa o to zaujímavejšie. Teším sa na ďalšie časti.
Všechny knihy od této autorky, které jsem četla, byly pěkné. Takže jsem se těšila na poslední , a to sérii Růžový útes. První kniha z této série se mi moc líbila a těším se na další pokračování.
Moc jsem se těšila na tenhle příběh ze středověku( upřednostňuju je),ne že by zklamal bylo to moc pěkné,ale zbytečně dlouhé a prostředek byl takový hluchý. Ale 4* zasloužené.
Překrásná kniha :)) Vyvolala ve mne mnoho pocitů. Radostné, smutné i šokované. Chvílemi jsem nad ní ronila slzy. Nemohla jsem si pomoct, ale když nastanou nějaké ty špatné osudové okamžiky, moje romantičnost a soucitnost se naplno projeví - tento příběh jsem hluboce prožívala. Zařadil se mezi mé oblíbené. Určitě se ke knize brzy zase vrátím. :))
Moc pěkná romantika, dobře se četla. Už jsem od Rexanne B. četla více knih a zatím byly všechny super.
2003 | Dobře vychovaná dáma |
2010 | Galantní protivník |
2003 | Nebezpečná přitažlivost |
2001 | Nevěsta z Růžového útesu |
2001 | Prokletá nevěsta |
První z knížek této spisovatelky která se mi dostala do ruky.A nejvíc se mi líbila.
Hezky se četla a nezklamala moje očekávání od typu této literatury.kterou beru jako odpočinkovou.