S láskou z parku
Jules Wake (p)
Román od autorky známé jako Julie Caplinová nejen o lásce. Claire se naplno věnuje práci a její soukromý život jde stranou. Podobně je na tom i Ashwin, který se s ní doslova srazí, čímž se jejich cesty protnou. To, co vypadá nadějně, ale nemá dlouhé trvání. Claire má syndrom vyhoření, musí se postarat o své dvě neteře a do toho ji Ash začne bez vysvětlení ignorovat. Útěchu najde až v parku, kde pozná všetečnou seniorku Hildu. Ta ji přivede k běhání a oklikou i zpátky k Ashwinovi. Ale společný cíl je ještě daleko. V tomto závodě není důležité doběhnout jako první, ale vzájemně si fandit. Každý krok správným směrem může vést k vítězství.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , MottoOriginální název:
Saturday Morning Park Run, 2020
Jsem moc ráda, že u mě můžu přivítat další romantický příběh z pera mé oblíbené autorky. Její knihy jsou pro mě vždy velkým pohlazením po duši. Julie je za mě jedna z královen romantiky od které čtu vše co vyjde a vždy mě něčím překvapí.
Nějak se stane, že Claire, která je doteď nepolepšitelná workoholička zůstane doma na nemocenské, tak se uvolí, a pohlídá dcery své sestře, ta totiž odjíždí do Indie... Ava a Poppy jsou úžasné holky které, ale potřebují, aby se jim někdo věnoval – to se jejich mamince bohužel moc nedařilo. Za to Claire je úžasná. Do role tety se až neskutečně rychle vžila a už za pár dnů jejich soužití přinese kýžené ovoce. Ve škole se obě holky hodně zlepšily a celkově jim tato situace přinesla víc lepšího …
Tím, že je Claire doma, začala se víc koukat kolem sebe, a dokonce došlo i na procházky parkem. Tam potkala seniorku Hildu, která je pro mě v celé příběhu hlavní hvězdou. Ona je úžasné sluníčko, která ve svých úctyhodných letech běhá v parku, aby se udržela v kondici. Hilda nenápadně Claire nasměruje, a i ona začne běhat a pohrává si s myšlenkou, že založí PARKRUN, který by mohl změnit životy hodně lidem. Jestli a jak se vše podaří, to si musíte přečíst sami.
Kdyby všechny příběhy dopadly tak jak tento, tak by na světě bylo krásně. Každému z nás, kdo tyto příběhy čtou je jasné, že na světě to takhle většinou nechodí, ale je moc fajn si přečíst, že i takhle by to šlo. A někdy stačí i málo, jen přehodnotit svůj život a uvědomit si, co od něj vlastně očekáváme. Že stresy, kterým se zbytečně vystavujeme nemusí být součástí našich životů.
Ale to běhání vůbec není špatný nápad… už dlouho bych to chtěla zkusit. :-)
(SPOILER)
Tak já jsem asi četla jinou knihu než ostatní, nechápu vysoké hodnocení. Romantika tam v podstatě žádná nebyla. Znovu téma ukradených dětí, stejně jako v Notting Hillu (ale je to jakože "správně", protože opravdová matka je až karikaturně nemožná, takže fandíme hrdince). Zbytečně protahovaný začátek a uspěchaný konec, bez vyvrcholení děje (hlubší konfrontace se sestrou, s rodiči...). Zase iritující myšlenkové zkraty hlavních hrdinů. Ashovi bych to jeho odmlčení ještě odpustila, to se dá pochopit, ale proč si o tom nemohli normálně promluvit, když se později náhodou potkali, a museli čekat zas až několik týdnů, to nepochopím (ději to nijak neprospělo). No a hysterické ultimátum hrdinky je už autorčina klasika. Zrušil jednu věc, takže nebude mít čas nikdy, bez diskuze, bez šance. Lepší, než si normálně dospěle promluvit o možnostech, je to rovnou bez vysvětlení utnout, to dá rozum.
Ostatní postavy jako vždy miloučké, ploché, jen křoví.
Kniha rozhodně ze slabšího soudku.
Tahle kniha mi zase spravila náladu po předchozím Nothing Hillu, který mě trochu zklamal.
Chtěla jsem dnes skládat prádlo a trochu uklízet, ale nešlo se odtrhnout.
Moc pěkný příběh, Hilda byla úžasná.
Alici bych nejraději zakroutila krkem. Chápu, že měla děti moc mladá, ale to její chování neomlouvá. Dopadlo to tak, jak jsem si přála.
Těším se na nějakou další lásku z...
Klasické mile nenáročné čtení, ale konec me tentokrat. zklamal, bylo to vzata dost hopem, vesměs v par větách.
Během první kapitoly jsem se bála, že knihu zase zavřu, ale pak mě moc mile překvapila nečekaným směrem příběhu a zápletkami. Skvělé čtení.
Ano, typická Julie Caplin. Příběh sladký, trošku zdlouhavý, ale s happy endem na konci. Člověk si přitom vypne, odpočine a zamyslí se.
sport romantika životní pohoda, hygge
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Od autorky jsem četla všechny její knihy, které u nás vyšly, a některé se mi líbí víc a některé míň. Za mě kniha patří k těm, které jsou slabší.
Milujete běh? Tak tahle knížka se Vám bude líbit. Já teda neběhám, maximálně občas na tramvaj :o) Ale líbilo se mi popsání parkrunu, který se organizuje po celé Velké Británii, a to jsem vůbec netušila. Jak sama autorka píše v poděkování, tak parkrun sama běhá, a to ji inspirovalo k napsání této knihy.
Zaujalo mě to a našla jsem si, že parkrun se běhá ve 22 zemích napříč 5 kontinenty. U nás ale tento typ běhání není, což je docela škoda.
Workoholička Claire se srazí s workoholikem Ashem, jiskří to mezi nimi a stráví spolu noc. Jenže pak se Ash odmlčí a Claire už se neozve.
Claire má syndrom vyhoření a při měsíční nemocenské ještě musí hlídat svoje neteře, protože její sestra odjela do Indie. V parku potká důchodkyni Hildu a ta jí přivede k běhání v parku, a také jí seznámí s Ashem, který tam také běhá. Jen neví, že už se Claire s Ashem znají. Proč se Ash Claire neozval?
Z lásky k běhání se všichni tři snaží zorganizovat parkrun v parku v Churchstonu. Povede se jim to s pomocí nových přátel a dobrovolníků?
Co se stane, až se bude Claire vracet do práce? Touží po tom stále? Nebo se změnila a zjistí, že práce pro ní už není priorita? A jak to dopadne s neteřemi, jakmile se vrátí Alice?
Romantická linka byla docela slabá, víc byl popsaný vztah neteří a jejich tety, ale pro mě to bylo takové osvěžení oproti ostatním knihám od autorky. Možná mi tam něco malinko chybělo, úplně nevím co, ale i tak knihu doporučuji jako nenáročné a milé čtení, když potřebujete vypnout.