S tebou mě baví svět
Marie Poledňáková
Generacemi českých filmových diváků milovaný příběh o zimní pánské jízdě, která se jejím aktérům nevydařila tak docela podle představ, vychází v novém vydání. Rozhořčené manželky se spolčily, vypověděly poslušnost a chirurga Alberta, dirigenta Michala a zvukaře Pepu nečeká na horské chalupě plánované víno, ženy a zpěv, ale péče o houf potomků. Otcové jsou zpočátku přívalem nezvyklé odpovědnosti zaskočeni, ale nakonec si – byť často originálně – se vším dokáží poradit. Doplněno fotografiemi z filmové předlohy.... celý text
Potřebovala jsem si přečíst něco "ext" pozitivního a tahle kniha fakt nezklamala, nemusela jsem u ní přemýšlet, jen jsem si vychutnávala knihu jako takovou a protože jsem viděla film, samozřejmě, že jsem měla před očima i děj z filmu. Na naprostou relaxaci určitě doporučuji.
Krásná knížka, která navíc zachovává a přenáší stejnou pohodu, jako film, což se jen tak nevidí. Klobouk dolů před autorkou.
Pro mě fajn knížka i film:) Taková klasika, která neurazí ani nenadchne, ale není nad to vypnout a relaxovat.;)
1995 | Jak Anděla viděla anděla |
2006 | Jak vytrhnout velrybě stoličku |
1991 | Jak dostat tatínka do polepšovny |
2009 | Líbáš jako Bůh |
2006 | Jak se krotí krokodýli |
Samozřejmě se nabízí srovnání se skvělým filmem, ale rozhodování tady není tak jednoznačné jako v jiných případech. Knižní příběh je na několika místech trochu mělčí a bez znalosti filmu těžko pochopitelný, jinde jde naopak mnohem víc do hloubky nebo do minulosti (viz seznámení Michala s Dášou - tuhle skvělou pasáž film nenabízí).