Jak Anděla viděla anděla přehled
Marie Poledňáková
Pokračování úspěšných rodinných příběhů Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Luboš s Annou vychovávají desetiletou školačku Andělu, její starší bratr Vašek studuje námořní akademii v Gdaňsku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak Anděla viděla anděla. Přihlašte se a napište ho.
2,4/5 Kniha se čte dobře, o tom žádná, ale přijde mi, že to nemá tu šťávu, co předchozí díly. Změna protagonistů dílu neprospěla. Měla jsem pocit, že potenciál knihy je lehce promrhán. Navíc bylo líčení občas zkratkovité a v náznacích, což nemám ráda a vyznívalo mi to, jako snaha o návrat na výsluní. Marná. Navíc si jsem jistá, že je to vlastně dřívější verze Jak se krotí krokodýli - té pozdější knihy i filmu, kterou lehce upravili a "vytunily". Na ty mám totiž jasný pohled - snaha nahrabat ještě nějaké prachy, vrácením se do úspěšného projektu a pěknej blábol.
Kniha Jak Anděla viděla anděla v seznamech
1995 | Jak Anděla viděla anděla |
2006 | Jak vytrhnout velrybě stoličku |
1991 | Jak dostat tatínka do polepšovny |
2009 | Líbáš jako Bůh |
2006 | Jak se krotí krokodýli |
Kdyby existoval film, možná by se z toho "vytřískalo" víc, opravdu je to těžké srovnávat, ale celé mi to přišlo takové nějaké ploché, nedotažené a pointa opravdu hodně podobná prvním dvěma dílům. Už to tedy tak moc nepřekvapilo - tatínek pořád pryč, maminka sama s dítětem, o Vaškovi se často mluví, ale je bájnou postavou, která snad ani jednou v příběhu nepromluví s někým z rodiny naživo. Samé dopisy, čekání, zamlčování a andílek místo vodníka... ale jsem ráda, že jsem to četla :) A já si jdu pustit legendární filmy :)