Líbáš jako Bůh přehled

Líbáš jako Bůh
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21334/libas-jako-buh-21334.jpg 4 252 252

Líbáš jako Bůh série

1. díl >

Helena Altmanová je sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Patří k oblíbeným pedagogům, díky zdravému nadhledu si rozumí se studenty i kolegy ve sborovně. Skutečně nepředvídatelné okamžiky ji však čekají v osobním životě. Rozvětvená rodina k tomu poskytuje dostatek příležitostí. Soužití v jednom bytě s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželské karamboly syna Adama i pozdní lásky babičky Alžběty - to všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní život a vlastní city jaksi nezbývá čas. A přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když už jsme na sny rezignovali. Helena se za dramatických okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah jak partneři, tak další členové rodiny.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Líbáš jako Bůh. Přihlašte se a napište ho.

adorjas
včera 2 z 5

Občas neviem, prečo si to robím, ale čítam aj veci, ktorým by som sa oblúkom vyhla. Napríklad knihy Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel. Takto totiž - videla som film s Kamilou Magálovou (prvú časť), relatívne som pri tom zrelaxovala, takže prečo nie? Veď napokon knihu písala Poledňáková, ktorá napísala napríklad scenáre k najväčším filmovým českým klasikám (S tebou ma baví svet, Ako vytrhnúť veľrybe stoličku a pod.). Aj pri týchto dvoch knihách bol najprv napísaný scenár, a asi kým bol ohlas u divákov, tak vydali aj románovú podobu.
Nuž, v knihách bolo cítiť, že to nem beletria! Že je to akoby oklieštené. Chýbali dôstojné popisy, a to či má hlavná postava Helena na seba po štyridsiatykrát halenku a sukňu ma fakt nezaujíma.
Počkajte! Ešte som nič nenapísala o deji! Takže, hlavná postava Helena, päťdesiatnička, manžel záletník, rozvádza sa a práve, keď volá sanitku svojej rodiacej neveste, tak spozná lekára Františka, ktorý jej počas ich prvej schôdzky prezradí informáciu, že je tak trochu ženatý. Ale on je ženatý tak trošku viac... Má predsa Bohunu! A toto je hlavná kostra príbehu, z ktorého plynú všetky komické situácie. Do toho Helenina bláznivá rodina, nuž a Františkova Bohuna...Kým tá prvá časť s bohom bola oddychová a čítala sa v rámci žánru ok (okrem chýbajúcich popisov), tak tá druhá kniha bola riadna blbosť. Neskonale ma však fascinovala Františkova osobnosť. Ja neviem, či má byť sexy to, že akonáhle sa ho Helena na niečo súkromné opýtala, tak sa urazil a na týždne jej zmizol, a potom sa znovu zjavil a priam bez slova si ju vzal. A či to celé stálo Helene s takým svrabom za to... A za mňa ešte bod pre vekovú kategóriu - je fajn čítať o tom, že aj starší ľudia veselo sexujú a si to aj užívajú.

martianekk
11.01.2025 3 z 5

Super oddechovka pro čtenáře, kteří si občas potřebují oddechnout od drsných psychologických thrillerů. Jedním takovým jsem dlouhodobě já sama.

mia.com
08.06.2024 4 z 5

Teď už to nedělám, ale v této době jsem musela k oblíbenému filmu zhltnout i knížku. A tahle byla jedna z těch lepších.

Zfilmováno

Líbáš jako Bůh (2009)