Sackettova pomsta
Louis L'Amour
Sackettovi série
Tell Sackett, ktorý sa po svadbe vyberie so svojou mladou ženou na cesty, netuší, aká zmena ho čaká v blízkej budúcnosti. Keď sa od nej nakrátko vzdiali, stráca to najdrahšie, čo mal, a sám, postrelený neznámym strelcom, sa zrúti z vysokého zrázu. Len zázrakom pád prežije a poháňa ho jediná túžba: pomstiť smrť milovanej Ange.
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 2006 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Sackett Brand, 1988
(SPOILER) Vilém Tell Sackett přišel o svou milovanou ženu Ange,která byla zavražděna.Při pátrání po schůdné cestě,když ho někdo zezadu střelilpři otáčení do hlavy.Ta otočka mu zachránila,ikdyžho srazila a on padal ze srázu do vody,která mu spomalila pád.Když se zachránil pod břehem uslyšel rozhovor dvou kteří ho měli najít a zakopat.Po voze,mulách zbylo jen spáleniště,které maskovalo,že se zde něco stalo.V tu chvíli se v něm probudila nenávist a pomsta těm lidem kteří to udělali
Mluvené slovo, chvilku trvalo, než jsem si zvykl, pak už dobrý.Skutečně napínavé, gradující, typický L'Amour.Odpovídá duchu Sackettů, stálo za poslech.
Skvelá kniha, kde sa stretne viacero Sackettovcov, aby pomohli príbuznému v problémoch. Tak ako to táto rodina robila vždy už od nepamäti.
2000 | Sackettova zem |
1992 | Vzdálené modré hory |
1993 | Jubal Sackett |
2005 | Osamělý jezdec |
1992 | Hondo |
Napínavé, napínavé, napínavé... A taky smutné. Je mi líto Ange i Viléma Tella. A přestože tentokrát nebyla nikde zmínka o čtení či o knihách, shledávám i tento díl velmi čtivým.