Dravec
Wilbur Smith
Sága rodu Courtneyů série
Velkolepý dobrodružný román odehrávající se v 17. století u afrických břehů. Wilbur Smith vypráví o dobrodružném dospívání Hala Courteneye, syna statečného kapitána lodi přepadávající s pověřením krále kupecké lodě s kořením. Jeden takový pirátský kousek se nevyvede a otec se synem se dostávají do strašného zajetí... Jak už napovídá příjmení hlavního hrdiny, Dravec spadá do ságy rodu Courtneyů. S Halem Courteneym i dalšími členy posádky se můžete setkat i ve volném pokračování tohoto románu s názvem Monzun.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: 1997 , AlpressOriginální název:
Birds of Prey, 1997
Nevěřila bych, že mě bude bavit kniha o pirátech. Nemohla jsem se odtrhnout. Doporučuji!
Skvelý dobrodružný román, hemžiaci sa pirátmi a statočnými kapitánmi, bojujúcimi o skryté poklady a o srdcia vyvolených dám.
Naprosto famozní!!! Byl jsem smutný, když jsem dočetl nakonec... Naštěestí bylo další pokračování!!!
Výborný román, který mi nedovolil odtrhnout se od něj. Začetla jsem se do knihy náhodou a hned jsem si oblíbila hlavního hrdinu, jenž musel rychle dospět v muže a převzít roli kapitána. Strhující děj, od určité části rychlý spád, surovost scén a nádherný popis nejen přírody, ale i života námořníků a bojů.
Dravec má jistě své nedostatky - lze říci, že se poměrně pomalu rozjíždí, než zjistíme co bude vlastně hlavní děj nebo, že je psán typickým Wilburovských stylem - tedy také určitý okopírovaný příběh, který se opakuje v jiném obalu atd....
Přesto patří tato knížka k těm nejlepším podobným dobrodružně-historickým románům a čte se výborně. Scény jsou velmi skutečné a občas dost nechutné - což jen ponouká k dalšímu čtení. Katinka je skutečně na zabití - tolik nenávisti - bylo mi z ní až špatně :-)) - přesto v tom uměla chodit. Pohodové a kvalitní čtení, které není ztrátou času!
Afrika křesťanství 17. století pomsta korzáři bitvy Etiopie, Habeš jižní Afrika námořníci otroci
Super kniha plná děje. Těším se na další díl.