Samota pro dva
Táňa Kubátová
Třicetiletá knihovnice Adéla má několik let po manželově smrti už jasné představy o své roli v životě a nebojí se sama sobě přiznat, že na rozdíl od většiny žen netouží po rodině. Ze všeho nejraději má poklid svého domova, kde ji nikdo neruší při její oblíbené četbě, a potřebu kontaktů s lidmi jí vrchovatě naplňuje její zaměstnání i sportovní oddíl, kam se chodí spíše odreagovat než sbírat body. Ovšem jednoho dne se na sportovním utkání objeví podivný muž s uhrančivýma očima, které sledují Adélu na každém kroku… ... celý text
(SPOILER)
30tiletá knihovnice Adéla je 6 let vdovou. Její muž se zabil při autonehodě. Jel na výlet se svou milenkou.
Igor je rozvedený, sympatický vědec.
Osud svede oba hrdiny dohromady.
Asi první polovina knihy byla taková "nezáživná"... Potom se to ovšem změnilo a ve finále se mi kniha líbila... Je o namlouvání ženy a muže, kteří nechtějí děti. Žena se vztahu prvně bránila (byla zklamaná z předchozího vztahu) Jak to dopadlo se dozvíte po přečtení knihy... :-) Hlavní hrdinka pracovala v knihovně :-)
Knihu jsem četla jen kvůli čtenářské výzvě a vůbec mě nenadchla. Ačkoliv jsem věděla, že jde o četbu "pro ženy", rozhodně jsem čekala víc. Děj o ničem, postavy neslané, nemastné, zápletka žádná, lehce předvídatelný konec. Za mě rozhodně ne :(
Nebylo to špatný, četlo se to dobře, ale tyhle typy knížek opravdu nejsou pro mne, přečetla jsem kvůli Čtenářské výzvě, kde je hlavní postava "knihovnicí".
Příběh třicetileté Adély ,která se po smrti manžela věnuje svému povolání knihovnice a také svému velkému koníčku pinpongu a hlavně své samotě. I když má svého kamaráda z oddílu Michala, který ji všude doprovází a sdílí s ní její radosti i smutky ,přesto to není ten pravý. Ta pravá jiskra přeskočí ,když se náhle na utkání objeví Igor-pro ni muž s uhrančivýma očima a pro něj ona "Gotická madona". Oba dva zapomenou na svou samotu ,když zjistí ,že může existovat samota pro dva.
Adéla a Igor kolem sebe krouží a mají strach z nového vztahu.
SPOILER: Adéla nechce děti, Igor je pro změnu mít nemůže. Když si všechno ujasní, čeká je společná radostná budoucnost.
Kniha se mi líbila. Ukázkový romantický děj. Čte se hezky, rychle a prostě si ji přečtěte a uvidíte. :-)
Příběh se mi velmi líbil. Nejkrásnější na tom, bylo to, že se Igor nevzdával a to i přes zjevný Adélin nezájem.
Odpočinková kouzelná kniha o lásce se hezky čte. Hlavní hrdinka Adéla se necítí atraktivní a rozhodne se žít sama. Ale jen do té doby dokud nepozná Igora, pro kterého se stává "gotickou madonou", který jí ukáže její krásu a přesvědčí ji, že může existovat samota pro dva. Navíc mě blízké prostředí knihovny a počítačů mě nedovolilo knihu odložit, dokud jsem nebyla na konci.
Román se mi moc hezky četl.Hlavní hrdinka Adéla se brání citům,ale nakonec i ona pozná kdo je Igor a že je lepší být na vše dva.
Tak tenhle románek se mi docela líbíl, už proto, že hrdinka je vlastně kolegyně :). Příjemné, oddechové čtení.
2019 | Bukůvky |
2017 | Vánoční zázraky |
2018 | Osud tančil charleston |
2006 | Hrníček z lásky |
2009 | Abstinentka |
Nooooooo... Já nějak nevím, co napsat. Mám ráda knihy paní Kubátové, ale tahle se moc nepovedla. Kniha se odehrává již v 21. století, hlavním hrdinům je lehce přes třicet, ale z příběhu jako by dýchaly staré časy. Adélu Igor přitahuje, ale iracionálně se brání vztahu, je přehnaně cudná a nedůvtipná, co se týká jeho citů k ní. Igor pak je jakousi rozdvojenou osobností - na jednu stranu je několikrát zmíněn jeho zhýralý život, na stranu druhou ovšem vůči Adéle přetéká něžnými city, oslovuje ji Adélko, inscenuje náhodná setkání a je vždy po ruce, připraven pomoci. Poté co si oba aktéři vysvětlí, co od života očekávají, následuje nepřekvapivý konec.