Křik
Nicolas Beuglet
Sarah Geringënová série
1. díl >
Výjimečný thriller inspirovaný skutečnými událostmi. Uprostřed mrazivé noci jsou policisté povoláni k rutinnímu případu úmrtí v psychiatrické léčebně. Tělo pacienta, který uškrtil sám sebe, je nalezeno s ústy otevřenými v tichém výkřiku. Inspektorka Sarah Geringënová cítí, že tady něco nesedí. Co znamená jizva na čele oběti? Co představují kresby na stěně? Vyšetřování zločinu zavede čtenáře přes Londýn, Oslo a Minnesotu až k otázce, která fascinuje snad každého: existuje posmrtný život?... celý text

Kniha se mi celkově líbila, zajímavý námět, akční scény, měla spád, konec knihy byl překvapivý a k zamyšlení.

Výjimečně dobré! Strhující napětí nepolevuje po celou knihu. Osobní problémy Sarah nepřebíjejí děj, temné síly v pozadí hrozí něčím hodně zlým. Už samo prostředí ústavu nepřidá, a tady je znásobeno činem, který se vymyká chápání. Odhalení v závěru je nevšední, pátrání pod časovým tlakem je dechberoucí. Kniha se mi moc líbila, takovou napínavku v ruce často nemám. Dala bych 6 hvězdiček.

Thriller je velmi dobře napsán, dokázal mě i přes poměrnou obsáhlost přitáhnout ke čtení. Po delší době jsem se zase těšil, až si s knihou sednu do klidu a budu číst. Zaujal mě střídmě rozkošatělý děj, tah na branku bez zbytečných kliček a odboček i trochu strohý autorský jazyk. To vše románu dodalo potřebnou šťávu.

Super napínavý příběh. Knížku sem přelouskala během 2 dnů. To že je příběh inspirovaný skutečnými událostmi je třešnička na dortu...

Thriller, inspirovaný skutečnými událostmi týkající se pokusů na lidech, který prováděla CIA v projektu MKULTRA. To je na tom opravdu děsivé. Knížka je zajímavá, čtivá, s neotřelým námětem. Podezřelé úmrtí v psychiatrické léčebně postupně odhaluje zamotanou a pečlivě utajovanou skutečnost. Ke konci balancuje na hranici sci-fi, což není něco, co bych úplně hltala. Solidní čtenářský zážitek.

....nejděsivější na tom je, že kniha byla inspirovaná skutečnými událostmi. Čtivý příběh s nevšední zápletkou, která nutí člověka přemýšlet.

První půlka dobrá, ale druhá půlka je akční thriller. Myslím, že někomu se to může líbit a může to číst jedním dechem, ale pro mě to byla fantasmagorie, která hodně skřípala v základech.

Slušně napsaná kniha, víc se mi líbila první polovina, pak mi to připadlo trochu přes míru...pak to přechází do akčního scénáře.. ale výborné

Tak toto byla jízda! Knihu jsem četla na doporučení, a mohu říci, že nelhala. Sice prvních pár stránek bylo tak trochu rozpačitých, ale to se záhy změnilo v dechberoucí thriller. Opravdu výborná kniha, která mě donutila jít si prostudovat materiály skutečném projektu MKULTRA. Toto byla tak dobrá kniha, šílená, děsivá, ale výborná. Při scénách z psychiatrické léčebny mi šel mráz po zádech, to jsem ovšem ještě netušila, že mě čeká něco tisíckrát horšího. Jeden z příběhů, na které se nezapomíná.

Musím říct, že jsem se dlouho ke knize nemohla dostat, ale když už to přišlo , tak jsem nemohla přestat !
Opravdu klobouk dolů za tuto knihu !!Autor píše skvěle...doufám , že bude pokračovat !

Pro koupi této knihy jsem se nechala inspirovat a nalákat videem od Booktubera (nevzpomenu si teď na jméno). Thrillery mám ráda, ale pokud jsou to opravdu thrillery, kde je napětí na každé straně, kdy vás strach strhne do děje, a nemůžete se dočkat další stránky. A tato kniha, tento spisovatel s příběhem, který je napsán na základě skutečných událostí to vše splnil. Kniha je čtivá, zatáhla mě sebou nejen do psychiatrické léčebny, kde mrazilo mě po zádech, nalezení mrtvého pacienta, co se uškrtil sám a ústa dokořán vyděšením, prožívala jsem knihu celou dobu... dialogy, úvahy... chvílemi jsem byla i překvapena zápletkami. Palec nahoru a 5 hvězd!

Obsah knihy mě nalákal, což ještě není záruka, že kniha bude dobrá. Tahle ale skutečně byla. A to hodně dobrá! Už po prvních několika stranách bylo jasné, že autor umí psát neuvěřitelně čtivě a jakmile mě vtáhnul do děje, už jsem se od čtení nemohla odtrhnout! A když si člověk uvědomí, že ty věci se skutečně staly...o to víc ho celý příběh zasáhne. Můžu jenom doporučit!

Křik, díky kterému vám ztuhne krev v žilách!
Velmi povedená kniha, která v průběhu čtení budí dojem normální krimi. Což je velký omyl!
Více v recenzi v záložkách - Knižní deníček
Celkem ráda odpustím knížce určitou míru nepravděpodobnosti, pokud je to vyváženo napětím, záživným příběhem a barvitými postavami nebo humorem... Ale tady se setkal mírně neuvěřitelný příběh a k tomu ve druhé půli už značně překombinovaný děj. Takový trochu "Brown style", kdy si u šestého konce říkáte, ať už to proboha skončí. Poslední třetinu jsem dočítala jen proto, že mě zajímalo, jak to dopadne, ale požitek už jsem z toho neměla.