Saturnin

Saturnin
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400831/mid_saturnin-Sl3-400831.jpg 5 7651 7651

Nutno říci, že Saturnin je fenomén a svého autora skutečně proslavil. Málokdy se stává, že spisovatel oslní své současníky, a to dokonce hned svou prvotinou. Zdeněk Jirotka se nechal inspirovat milovanými anglickými humoristy, a přitom vytvořil dílko ryze české, jak dějovou stavbou a zápletkami, tak charakteristikou svých postav. Sluha Saturnin, teta Kateřina, Milouš, dědeček, doktor Vlach i slečna Barbora okouzlují už několik generací čtenářů.... celý text

EliškaMacková
22.06.2020 4 z 5

Kniha byla zábavná a vtipná, dobře se mi četla

Jaňula08
21.06.2020

Toto byla jedna z nejvtipnějších a nejlepších knih, co jsem kdy četla. Je prostá a mluvila mi v mnoha situacích ze srdce. Spíše bych tuto knihu doporučila dospívajícím a dospělým, protože je místy složitě psána a hrozí, že ji čtenář nepochopí. Ale určitě moc doporučuji.

Kullisek95
21.06.2020

Skvělá kniha, při jejímž čtení jsem se skvěle bavil. Příběh je velmi vtipný, Saturnin je velmi výstřední a sedí to k němu. Celkově skvělé počtení.

BaDu_
18.06.2020 5 z 5

Taková klasika. Vtipná a čtivá. Netřeba více slov.

jachymkos
17.06.2020 5 z 5

Knížka mě moc bavila, sice jsem jí četl jako povinnou četbu k maturitě, ale líbila se mi tak moc, že jsem po ní hned zkouknul i seriál. Je to vtipná, povedená komedie a postavu Saturnina jsem si moc oblíbil.

Anannas
17.06.2020 5 z 5

Musím říci, že přesně takhle si představuji vtipnou knihu. Tento styl humoru mně neskutečně vyhovuje. Saturnin je v podstatě takový český Jeeves (od Woodehouse). Tomu, kdo si chce při čtení odpočinout a zasmát se, určitě doporučuji přečíst.

Annie999
16.06.2020 5 z 5

Jedna z mých vůbec nejoblíbenějších knih. Atmosféra je lehká a příjemná, dílo vtipné a oddychové. Teta Kateřina a její Květinka Marta jsou nepřekonatelným příběhem.
Dílo jen doporučuji, poslouží ke zlepšení nálady, a myslím, že se k němu někdy i zaručeně vrátíte.

dawe01
16.06.2020

Jedna nejlepších knížek, kterou jsem přečetl. Člověk se kolikrát velmi zasmál a role Saturnina mu utkvěla v paměti. Saturnin věrně slouží svému pánovi a udělal by pro něj cokoliv. Velmi povedený humoristický román

SLD
16.06.2020 4 z 5

Vtipný čtivý příběh sluhy Saturnina. Vše se odehrávalo v jeho službě pro dědečka.

Michaela.S
15.06.2020 5 z 5

Saturnin mne bavila asi ze všeho nejvíc, tak moc, že jsem si ji asi jako jedinou knihu přečetla s ročním odstupem hned dvakrát. Velmi vtipné příběhy, které Vás vtáhnou do děje a vy potřebujete už znát ,jak to dopadne.

Ujko
10.06.2020 5 z 5

Humoristická kniha, u které se opravdu zasmějete.

helenkan
04.06.2020 5 z 5

To je super čteni. Výborně se u toho bavíte a nasmějete.

666Jitka
31.05.2020 5 z 5

Vynikající humorná kniha, při které se člověk baví od začátku do konce. Jedna z knih, u kterých jsem se opravdu nasmála. Vynikající je ovšem také filmové zpracování, kde podle mého názoru nepřekonatelně zazářil Oldřich Vízner.

nicolettkaa
29.05.2020 5 z 5

Naprosto bravurní kniha. Po dlouhé době jsem četla humoristický román, který byl opravdu plný humoru. Navíc takového, který je mi velmi blízký. Ráda si přečtu znovu a všem doporučuji.

Mája777
24.05.2020 5 z 5

Saturnin je postava, která vám nedá spát. Stále musíte být ve střehu a očekávat, co se zase asi stane. Je to příjemné osvěžení v této zvláštní době. Knížka mě pobavila a určitě se k ní zase vrátím.

pydla
23.05.2020 5 z 5

Saturnin je prostě Saturnin. Sluha, který svého pána, svým zvláštním pohledem na svět a touhou plnit ty nejzvláštější úkoly ad absurdum, přivádí až ke krajnosti zoufalství. Laskavý suchý anglický humor, kterým je kniha napsána a hra se slovy, Vám ponechá úsměv na tváři snad s po celou dobu čtení.

Sakeé
19.05.2020 5 z 5

Tak čtivé a vtipné, přitom chytré. Bravo, Saturnine.

MHudec
18.05.2020 3 z 5

Kniha postavená na zajímavém tématu a vtipných hláškách, u kterých jsem se bavil a padal smíchy pod stůl. Bohužel dějově ji vnímám jako slabší. Pro uvolnění, pobavení a chvíle rozptýlení přesto doporučuji.

Euphrasia
17.05.2020 5 z 5

Klasika. Jedna z knížek, které jsem schopná číst stále dokola.

vrgulnik
17.05.2020 4 z 5

Ne tak skvělé, jak bych očekával.