Sběratel kostí

Sběratel kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549766/bmid_sberatel-kosti.jpg 5 2995 2995

Lincoln Rhyme býval brilantním kriminalistou, géniem na poli forenzní analýzy. Pak přišel nešťastný úraz, po kterém je Rhyme zcela nepohyblivý a emocionálně na dně. Schopnost bravurního úsudku a dedukce mu naštěstí zůstala, a tak může policii pomáhat při pátrání po sériovém vrahovi, který děsí celý New York. S pomocí špičkové laboratorní techniky a hlavně s přispěním začínající policistky Amélie Sachsové postupně prochází labyrintem stop a vodítek, které mu Sběratel kostí předložil.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín

The Bone Collector, 1997

pufina
30.11.-0001 5 z 5

Je to dávno, co jsem jako mladší viděla film, několikrát a byla jsem uchvácena. Po pár letech, co jsem na film narazila znovu, mi to nedalo a zapátrala jsem a (kýhošmouly) našla jsem, natočeno podle Jefferyho Deavera. Nebylo třeba málo a už kniha se mnou putovala domů, přečetla jsem jí jedním dechem. Skvěle napsaná a propracovaná detektivka, a to je teprve začátek celé ságy.
(Dnes můžu říct, ve srovnání s knihou, že je to další případ, kdy se film nemůže ani za nic vyrovnat knize.)

Satalin
30.11.-0001 4 z 5

Vynikající kniha, napínavá od začátku do konce. Mnohem lepší jak film. Pokud máte rádi detektivky s více jak jednou vraždou, doporučuji.