Sběratel trofejí / Otevřená sezóna / Mimo dosah
C. J. Box (p)
![Sběratel trofejí / Otevřená sezóna / Mimo dosah Sběratel trofejí / Otevřená sezóna / Mimo dosah](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507713/bmid_sberatel-trofeji-otevrena-sezona-mi-639ffa30ab109.jpg?v=1671428656)
Omnibus 3v1 série
Omnibus - v hlavní roli revírník Joe Pickett.
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2012 , BB artOriginální název:
Trophy Hunt / Open Season / Out of Range, 2005
![zdendula31 zdendula31](https://www.databazeknih.cz/img/users/98_/98142/m_zdendula31-TW3.jpg?v=1577798838)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
První knihy od autora a rozhodně nejsem zklamaná.Zajímavé prostředí,pěkně psané,prostě se četlo fajn.
![Boby17 Boby17](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/136605/m_boby17-sEk.jpg?v=1541000791)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak mám za sebou poslední ze tří příběhů čestného a sympatického
revírníka Joea Picketta. Asi se mi líbil nejvíce. Byl jsem napjatý až do konce, jak to dopadne. Jak s jeho rodinou, tak se zaměstnáním. Srážka s oligarchou byla opravdu tvrdá. Knížka se četla jedna báseň, jen pro mě měla velkou nevýhodu v tom, že nebyla k dispozici e_verze pro čtečku. Tomuto příběhu dávám 5 hvězd.
Celou knihu pak hodnotím: 5+3,3+5=13,3:3=4,43, tedy zaokrouhleně na 4 celé.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Sběratel trofejí a Joe Pickett podruhé, ale bohužel ne druhý příběh v pořadí. To mě tedy hodně štvalo, protože v průběhu čtení jsem narážel na odkazy na jinou dějově předcházející knížku. Jak jsem z DK zjistil, vydavatelé si s Ch.J. Boxem zjevně pohrávají a "přifařují" ho do různých seskupení tři v jednom, jako šampón. Ze samotného Sběratele trofejí jsem vcelku rozpačitý a až samotný závěr můj dojem trochu napravil. Přesto nadpřirozeno zůstalo nevysvětleno, a to by se v detektivce stát nemělo. Proto této části dávám 3,3 hvězdy.
![zahadum zahadum](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19648/19648-oJ1.jpg?v=1524811132)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úplne neznámy autor pre mňa, veľká kniha v ktorej sú tri príbehy. Autor, znalý danej tématike vytvoril postavu revírnika Joeho ktorý žije s manželkou a dvomi dcérami v štátnom dome revírnika vo Wyomingu. Nikdy by ma nenapadlo,že lesník alebo príslušník lesnej stráže ak by som to tak laicky mohol preložiť, bude takto zaujímavý v kriminálnej detektívke. Zvláštne a realistické prípady v originálnom prostredí lesov, lovnej zveri kde vládne korupcia, snaha o územia, kšefty rovnako dobre ako vo veľkomeste.Nie je núdza o vraždy, zákerne a podlé činy ľudí ktorý chcú prírodu využiť pre svoje sebecké chúťky. Prípady sa výborne navzájom prepletajú a spoznávame celý rad ľudí ktorý pracujú v americkom lesnom ale aj kriminálnom odvetí nakoľko sám autor pracoval kedysi ako revírnik a pozná detaily. Opisy prírody, ľudí ktorý žijú z lovu zvierat, ekologické problémy, problémy v komunitách, problémy so zákonom to všetko autor hravo a pútavo zvláda. Kniha má 700 strán ale nedalo sa od knihy odtrhnúť a je naozaj veľkí škoda,že v našej distribúcii nie sú momentálne ďalšie prípady z tohoto jedinečného prostredia. Odporúčam a nedajte sa odradiť počtom strán ani tým,že kniha z " Levné knihy ". Naopak je to veľmi skveléh čítanie ktoré predčí väčšinu dnešnej produkcie od známych autorov. Výhradu mám jedine v tom,že v knihe sú tri príbehy ale nie sú chronologicky správne za sebou zoradené a druhý prípad mal byť prvý. Neviem o čo šlo vydavateľovi ale žiaľ človek to zistí až pri čítaní druhého dielu. Nie je to nič hrozné ale paradoxne prvý prípad spoiluje veci z druhého prípadu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Vzhledem k tomu, že se jedná o tři samostatné příběhy spojené do jednoho "špalku", dovolím si dávat komentáře k jednotlivým částem zčerstva tak, jak je budu postupně dočítat.
Otevřená sezóna mezi nás uvedla čestného revírníka Joea Picketta i s jeho rodinou - těhotnou manželkou a dvěma dcerami. Nečekaně se zapletl do událostí, které, jak si postupně začal uvědomovat, přesáhly význam samotného města a okresu. Velké peníze v pozadí, chamtivost a bezohlednost nakonec ohrozily členy jeho rodiny. Kniha nabírala stále větší tempo a závěr jsem doslova hltal. Koncovka byla drsná, ale spravedlivá. U nás by mu to však neprošlo a tahali by ho po soudech za nepřiměřenou obranu, protože zločinci zde mají mnohdy více práv, než jejich oběti. První příběh z hor ve Wyomingu si za mě jednoznačně zaslouží pět hvězd.
![babicka_amalka babicka_amalka](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/176698/m_176698-JsB.jpg?v=1485988745)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
není to špatné; Sběratel trofejí mě sice zcela nenadchl, ale zbylé dva příběhy se četly dobře; jen jsem nepochopila záměr vydavatele, proč: 1. příběhy v knize neseřadil chronologicky, jak se děj vyvíjel; 2. proč ze čtyř knih vydal jen tři....
![AlčaVaca AlčaVaca](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/183496/m_alcavaca-1pR.jpg?v=1618401037)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Sympatický spisovatel i hlavní postava. Opravdu velká škoda, že u nás další pokračování nevyšlo. Ráda bych se dozvěděla, jak se postava Joea a jeho rodiny vyvíjí. Nenápadný autor, o kterém není u nás slyšet, přesto by si zasloužil více pozornosti. Kdejaký "bestseller" by strčil do kapsy. Při čtení jsem měla pocit, že jsem součástí téměř nedotčené přírody. Krásné čtení, určitě doporučuji.
![orangerose orangerose](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32103/m_orangerose-6560c798a5804.jpg?v=1700841368)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na to že jsem na tuhle knížku našla v levných knihách náhodou za 69 kč , jsem překvapena příběhy 3 revírníka Joea Picketta- Sběratel trofejí - to mně trochu připomnělo Dextera knižní sérii, pěkně akční a zamotaná,
Otevřená sezona - nečekaný děj a dobrý příběh,
Mimo dosah- pěkně nečekaný konec - celá knížka je výborná detektivka. :)
![nero 13 nero 13](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45656/m_nero-13-65b2118318dfe.jpg?v=1706168707)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tři příběhy revírníka Joea Picketta z prostředí nejdivočejší části USA, Wyomingských hor, mě velmi mile překvapily a rozhodně doporučuji si je přečíst.
![Brace Brace](https://www.databazeknih.cz/img/users/88_/88440/m_88440-TAH.jpg?v=1488835137)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zatímco originálních knih o Joeu Pickettovi je již 16, u nás vyšly překladem pouze tři. A bohužel nic nenasvědčuje tomu, že by v nejbližší době mělo dojít ke změně. Což je převeliká škoda, mě příběhy o americkém revírníkovi nadchnuly. Ony příběhy máte aspoň možnost sehnat v Omnibus 3v1 balení v levných knihách za luxusních 69 korun. Takže nemohu jinak než 5 hvězd.
![Pepek24 Pepek24](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32856/pepek24-mcJ.jpg?v=1541249138)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedním slovem užasné. Joe Pickett je vynikajcim hrdinou, doporučuji všem co mají rádi hrdiny zásadové a zárověn vnitřně zžíraného pochybami.
Spisovatel patří k mým oblíbeným. Příběhy byly skvělé, hlavní postava Joe Pickett sympatický. Doporučuji k přečtení.