Černý jezdec
Patricia Potter
Dobrodružný román s milostnou zápletkou se odehrává v Anglii v první polovině 18. století. Hrdinka, osiřelá skotská šlechtična, je na králův příkaz donucena ke sňatku s nenáviděným Angličanem. Podlehne nátlaku, ale před sebou má jen jediný cíl - osvobodit svého uvězněného bratra z anglického vězení. Ví, že k tomu jí může dopomoci jediný člověk, tajuplný Černý jezdec, vystupující jako zachránce pronásledovaných Skotů. Dobrodružné hledání skončí pro odvážnou hrdinku velkým překvapením.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , Ikar (ČR)Originální název:
The black knave, 2000
Musím říct,že jsem byla celkem zklamaná.Přišlo mi,jako by kniha byla napsaná narychlo a bylo to takové nudné.Hlavní hrdinové mi vůbec nesedly,takže už se ke knize nevrátím..
Dávám 4*, ale kniha vůbec nebyla špatná. Je to druhá kniha co čtu od této autorky a její styl psaní se mi moc líbí. To znamená, že i když příběh nebyl třeba v nějaké chvíli napínavý pořád se mi to příjemně četlo. Měla jsem ráda všechny postavy, líbilo se mi zasazení příběhu do míst i do časového období, moc mě potěšilo jak to skončilo. Ani už nevím co víc k tomu napsat. Knihu považuji za příjemné čtení od mé oblíbené autorky. Doporučuji! ;)
Osvobodit bratra z vězení, to je nepříliš častý jev, ale když z toho má osvobozující prospěch, tak proč ne.
2001 | Spojeni přísahou |
2000 | Hvězdný pirát |
2002 | Černý jezdec |
2004 | Srdcová královna |
2004 | Diamantový kráľ |
Tuhle knihu mám moc ráda a vracím se k ní. Postavy jsou sympatické, nejsou černobílé. A autorka dobu i téma popsala dostatečně záživně, protože mě to vedlo k vyhledávání a pročítání článků o situaci jakobitů v té době.