Se džbánem pro vodu
Marie Horová
Martin Stein série
Psycholog Martin Stein je přizván k dalšímu případu. Zpočátku se zdá, že se někdo mstí na bezdomovcích, ale další vražda ukáže, že jistý si na stezce u řeky nemůže být vůbec nikdo. Zatímco se tým kapitánky Patricie Charvátové snaží vraha dopadnout, ten nezahálí a mrtvých přibývá. Hon tedy začal a před týmem je ten nejdůležitější úkol – být rychlejší než lovec a předejít dalším obětem.... celý text
Detektivky, krimi Romány Literatura česká
Vydáno: 2023 , MOBA (Moravská bastei) , AudiotekaInterpreti: Petr Štěpán
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne a dětská traumata se nemají ponechat bez povšimnutí. O tom ví své dětský psycholog Martin Stein, který pomáhá policii najít sériového vraha. Tentokrát mne vrah opravdu překvapil, celou dobu jsem podezírala někoho úplně jiného. Mám ráda české detektivky a tato měla spád a četla se mi dobře.
Nebojte se těch zelených obalů! Přicházím s doporučením na další knihu z edice původní česká detektivka. Zhltla jsem ji na posezení, tedy přesněji za dva večery, kdy mi čas na čtení umožnila rodina.
Jde o druhou knihu ze série s psychologem Martinem Steinem. Anotace prozradí, s jakým případem bude policii nápomocen tentokrát.
Já dodávám, že jde o čtivou detektivku, která se rozjíždí pěkně z ostra, hned ze začátku a bez velkého zdržování jdeme s týmem do akce. Ikdyž jsem se s psychologem Martinem Steinem potkala poprvé, je to velký sympaťák, stejně jako kapitánka Patricie Charvátová a lidé v jejím týmu. Líbí se mi jejich forma spolupráce, která je založená na důvěře. Martin Steiner dostává prostor potvrdit svoje teorie a přináší podněty pro další vyšetřování. Odhalení pachatele bylo velkým překvapením nejen pro vyšetřovatele, ale i mě jako čtenáře.
Kniha mi byla vnucena nedobrovolně, a podle obálky jsem se moc netěšil, ale kniha je skutečně moc dobrá. Od první stránky vás baví příběh který táhnou moc sympatické hlavní postavy, u kterých se nemusíte dlouho zdržovat jejich osobním životem, zkrátka rovnou do akce a pojďme řešit případ. Vůbec jsem netušil kdo je pachatelem díky skvělému psaní, a i přesto že mi konec přišel lehce slabší bylo to jen ze 100 na 95 takže ne že by konec byla obludnost jak od ČT. Kniha je perfektně dlouhá, a přečetl jsem jí vlastně hned, aniž bych si připadal že jsem mrhal časem. Pravděpodobně si od autorky ještě něco přečtu protože mě to velmi bavilo, doporučuji.
Již druhá kniha s psychologem Martinem Steinem ,tato nás zavede do prostředí mezi bezdomovce ,které někdo chladnokrevně vraždí. Kapitánka Patricie Charvátová si přizve k dopadení vraha právě Martina Steina,neméně důležitá osoba z řad bezdomovců, je muž přezdívaný Knihovník, který na dopadení má také svůj podíl. Kdo je vrahem šesti lidí je opravdu velmi překvapivé. Od této autorky si určitě přečtu i další její knihy,tato byla čtivá a napínavá.
Detektivní příběh se mi líbil, závěr byl velmi překvapivý a vůbec by mě nenapadlo, kdo je "zahradníkem". Četla jsem i zdařilou prvotinu autorky a těším se na další příběh.