Sedm bílých plášťů

Sedm bílých plášťů
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44391/sedm-bilych-plastu-44391.jpg 4 16 16

Detektivní román je situován do nemocnice venkovského města, v níž zemře starší paní. Její smrt mohla zavinit nešťastná náhoda, ale také nedbalost ošetřujícího personálu. Nelze vyloučit ani podezření z vraždy či sebevražedný úmysl. Při pátrání po příčině smrti rozkrývá spisovatel fakta i nitro každého z podezřelých.

Eicherik
01.09.2024 5 z 5

Začátek téhle detektivky je přímo bombastický, potom nastavené tempo trochu poleví, ale pořád se jedná o nadprůměrnou krimi. Nejlepší jsou ty dialogy, zejména ty konfrontační. Autor perfektně zachytil chování lidí v osmdesátkách a zároveň se vyvaroval zbytečného komoušského balastu. Lékařské prostředí je vítaný bonus. Detektivní linka je logická a závěr je jak z Agathy Christe, konečné shrnutí spojené s drobnou rekonstrukcí. Jen se neodehrává na nějakém šlechtickém sídle, ale v závodní jídelně městské nemocnice, socialistického Československa.
Citace: Ema Novotná to opět zkusila po slabikách: "Chci mlu-vit s ři-di-te-lem."
Vrchní sestra - konečně byla s polohou papíru ve stroji spokojena - mrkla do lejster a nahlas opakovala: "Dvacátého druhého osmý..."
"Okamžitě!"
"Soudruh ředitel má dneska zdravotnickou komisi na ONV a pan primář přijde až - v roce devatenáct set třicet dva." doťukala a vzhlédla. "Je mi líto."
"Prosím vás," procedila Ema Novotná téměř sevřenými ústy, "je tu dneska aspoň vrátnej?"

Kontryhelka
17.01.2022 5 z 5

Perfektní detektivka, která mně opravdu bavila a byla jsem velice překvapená tím závěrem. Sice starší, ale kvalitě nic neubírá ani po létech. Viděla jsem i krátkou inscenaci a také pěkné. Za mně doporučuji.

david5746
19.06.2021 3 z 5

Asi jediné, co k tomu můžu napsat, že je to taková krátká normální socialistická detektivka, kde jsou všichni zodpovědní soudruzi, mladý praporčík louskne vraždu tak nějak samovolně a všichni jsou z něj paf.
Jako odpočinkovka na léto se nechá.

dagmar5477
30.03.2019 5 z 5

Vcelku povedená detektivka.

ronyjihlava
16.05.2012 3 z 5

V nemocnici, prakticky přímo před zraky lékařů, je zavražděna starší žena, která ležela na JIP po pokusu o sebevraždu. Možných motivů i pachatelů se nabízí víc. V každém případě pachatel použil jeden z bílých plášťů. K tomu, aby se "stal neviditelným", aby semohl po nemocnici nenápadně pohybovat. Podle knihy byl natočen i stejnojmenný film, detektivní inscenace v hlavní roli s P. Haničincem