Hrobka stínů
Peter Lerangis
Sedm divů světa (P. Lerangis) série
< 3. díl
Závod na život a na smrt zavede Jacka a jeho přátele do mauzolea v Halikarnassu. V troskách tohoto divu antického světa se musejí vypořádat se svými vlastními vnitřními obavami a účastnit se epické bitvy s nepřáteli ze záhrobí. Na scéně se opět objeví lidé, o kterých si Jack a jeho přátelé mysleli, že už je nikdy neuvidí. Události se však nakonec odehrají úplně jinak, než doufali. A když zemi zaplaví temné stíny a začnou ji pustošit, zdá se, že nezbývá žádná jiná možnost než zničit věc, která by je mohla všechny zachránit.... celý text
Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Tomb of Shadows, 2014
Uzavření celé série - od začátku (prvního dílu) však žádná změna. Kniha byla stejně jako první dva díly napsána příliš jednoduchým jazykem s nelogickými návaznostmi a zvraty v ději, takže mě to tak nějak ani nebavilo. Ale slíbila jsem synovi (který je cílovka a líbilo se mu to), že to přečtu, abychom o knize mohli diskutovat... No, mám to za sebou. V žánru dobrodružná literatura pro mládež však existují lepší knihy.
Souhlasím s komentářem pod tímhle, opravdu nejlepší kniha ze série sedm divů světa. Zase plná adrenalinu, napínavá a zároveň moc vtipná.
Zdá se, že pan autor se začíná konečně zlepšovat. Hrobka stínů se mi četla lépe než předchozí dva díly, občas jsem sice měla stále problémy představit si místa a scenérie, které autor popisoval, nicméně po stránce dějové musím říct, že je kniha docela povedená. Za zlepšení přidávám jednu hvězdičku.
2013 | Povstání kolosu rhodského |
2015 | Hrobka stínů |
2014 | Ztraceni v Babylonu |
2019 | Záhada špinavej hry |
(SPOILER) Třetí díl se mi asi líbil nejméně a byla jsem dost rozčarovaná, když jsem zjistila, že série není kompletně přeložená. Tohle mě teda fakt štve. Když už teda někdo vydává série, tak ať jsou alespoň kompletní.
Každopádně i když mi přišlo putování podsvětím takové zvláštní a moc mě nezaujalo, určitě bych si přečetla další díly, abych věděla, jak to nakonec dopadne s vyvolenými a kdo vyhraje, jestli KI a nebo Massa. A kdo je teda ten padouch a kdo ten hodný.