Ztraceni v Babylonu přehled

Ztraceni v Babylonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196558/bmid_sedm-divu-sveta-ztraceni-v-babylonu-196558.jpg 4 40 40

Ještě nedávno byl Jack McKinley obyčejný třináctiletý kluk. Netušil, že trpí vzácnou genetickou poruchou. Díky ní má úžasné nadpřirozené schopnosti, se kterými se ale jeho tělo nedokáže vypořádat. Jackovou jedinou nadějí je najít sedm ztracených Schránek ukrytých v sedmi divech starověkého světa posledními vládci Atlantidy. Jen tyto Schránky obsahují magii, která ho může zachránit a zároveň zabránit konci našeho světa. Po nalezení první Schránky a vítězství nad kolosem rhodským jsou na tom Jack a jeho přátelé ještě hůř než předtím. Marco beze stopy zmizel a s ním i Schránka. Jelikož čas utíká a oni nemají na koho se obrátit, musejí sledovat jediné stopy, které se jim nabízejí, a vypravit se přímo k druhému divu starověkého světa – k visutým zahradám v Babylonu!... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Lost in Babylon, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztraceni v Babylonu. Přihlašte se a napište ho.

Liduka
23.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Opět skvělý díl plný akce a dobrodružství tentokrát s cestováním v čase, což mám moc rada. Akorát jsem se trochu ztrácela ve všech těch jménech a názvech. Také mě hodně zklamal Marco. Každopádně jdu na poslední díl, ať vím kdo je nakonec padouch a kdo je ten hodný.

pipa36
18.12.2021 3 z 5

Četla jsem se synem, tzn. rozhodně nejsem cílovka. Ale oproti jiným knihám tohoto žánru pro stejnou cílovou skupinu to bylo příliš jednoduché, naivní a tak nějak ploché.
Autorův styl popisu místa děje byl nicneříkající - ze začátku (v prvním dílu trilogie) jsem se ještě snažila si pod jeho popisy alespoň něco představit, v této knize už jsem to ale ani nezkoušela. Jeho popis Babylonu a visutých zahrad byl natolik nepřehledný, že jsem si nedokázala představit vůbec nic. Podobně zmatené bylo představení organizací, které dle autora stojí na té správné a špatné straně - čtenář nemá z čeho soudit, proč by jedna měla být zlá a druhá ta dobrá.
No, synovi (cílovka) se to celkem líbilo, takže s ním asi přečtu ještě ten třetí díl, ale moc se mi do toho nechce. Dala bych 2*, ale zvyšuji na 3, protože cílovka byla (celkem) spokojená.

TeoK7
28.06.2021 5 z 5

sice horší než první díl ale také dobré.

Kniha Ztraceni v Babylonu v seznamech

Peter Lerangis