Sedmá svatyně

Sedmá svatyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77832/sedma-svatyne-77832.jpg 4 11 11

Thriller irského autora se odehrává v 80. letech 20. století na Středním východě, kde americký archeolog odhaluje tajemství starobylého města. Profesor David Rosen, syn ortodoxního rabína a spolupracovník Mossadu, je v Sýrii, kde se věnuje archeologickému výzkumu, napaden neznámým zabijákem a jeho arabský pomocník je zavražděn. Přímo v areálu univerzity v Cambridgi je zastřelen mladý archeolog a tři významní vědci. Davidovi rodiče umírají při výbuchu bomby ve svém bytě v Haifě. Při hledání souvislostí mezi těmito tragickými událostmi se společně s Leylou Rašidovou, členkou Lidové fronty za osvobození Palestiny, vydává na Sinajský poloostrov a do Saúdské Arábie, kde uprostřed pouště nalézá tajemné a zapomenuté arabské město Iram, které se po skončení druhé světové války stalo útočištěm vybraných příslušníků nordické rasy. Po čtyřiceti letech se opět objevují fanatičtí přívrženci zrůdné ideologie, plánující uchopení moci a potlačení demokracie. ... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Seventh sanctuary , 2000


více info...

Přidat komentář

Obelix63
03.02.2023

A jak to vlastně teda skončilo? Dostali ho zase náckové?

Eicherik
30.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Román, který začíná několika vraždami předkládá na počátku několik záhad. Jaký cíl měla nacistická předválečná expedice na Sinaj? Co ukrývá jedna prastará kniha? Jaká tajemství se skrývají ve starověkém městě Iram proslulém svými sloupy? Tohle a ještě mnohem více, jako třeba putování krutou pouští se nalézá v tomto tematicky originálním thrilleru.
Citace: "Já tomu vůbec nerozumím," řekl Scholem. "Poznávám to letadlo, je to BV 144, osobní a nákladní letadlo vyvinuté Blohmem a Vossem v... někdy kolem roku 1943. Sestrojili pár prototypů v okupované Francii, ale nakonec z toho nic nebylo, protože Němci museli továrnu v roce 1944 opustit. Nedává smysl, aby tu takové letadlo bylo. Naprosto žádný. Tady se vůbec nebojovalo. Dokonce ani nikde blízko, kromě Iráku během převratu Rašida Aliho - tohle letadlo bylo tehdy ještě teprve na rýsovacím prkně."


Careza
04.01.2017 5 z 5

Zdravím čtenářstvo. Sedmá Svatyně mě docela dostala. Třeba mám moc bohatou fantazii ale ta možnost, kde končí fikce a začíná realita je tak nezřetelná, že až mrazí. Kdo ví kde čerpá spisovatel a kam jeho fantazie dovede čtenáře? Třeba je to i překladem ale četla jsem se zatajeným dechem. Zajímavé je, že některé knihy jsou v druhé půlce jen vatou ale tato má konec napínavý stejně jako začátek. Jen mě trochu děsí, že realita může být ještě horší.............

Ivet.Pe
20.06.2012 3 z 5

První kniha, kterou jsem od tohoto autora četla byla Jaguáří maska, která mě tak zaujala, že jsem si od něj vyhledala tuto další knihu. Sice nebyla už tak zajímavá jako ta první, ale opět nezklamala. Zajímavá zápletka, dobrodružství a skvělá atmosféra. I když mě trochu naštval ten konec, vzhledem k tomu, že mám spíše ráda šťastné konce.

Autorovy další knížky

Daniel Easterman (p)
irská, 1949
2006  75%K
2004  79%Kletba otroků
2002  69%Jaguáří maska
2002  78%Sedmá svatyně
2003  76%Devátý Buddha