Sejdeme se u jezera

Sejdeme se u jezera
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546523/bmid_sejdeme-se-u-jezera.jpg 4 20 20

Značnou část svého dospělého života věnovala Fern Brookbanksová vzpomínkám na Willa Baxtera, s nímž kdysi strávila jeden jediný den. Za pouhých čtyřiadvacet hodin, které spolu prožili, se mezi nimi vytvořilo nevídaně silné pouto. Následujícího dne se však každý z nich měl vydat jiným směrem, proto spolu uzavřeli dohodu, že se o rok později ve stejný den znovu sejdou. Jenže Will nepřišel. Mezitím uběhlo deset let a dvaatřicetiletá Fern je navzdory svým plánům zpátky v turistickém resortu u jezera, jehož vedení se má po matčině smrti ujmout. Přesně tohle nikdy nechtěla. Navíc na tom rodinný podnik není moc dobře a Fern připadá, že se jí všechno sype pod rukama. Má sice oporu ve svém bývalém příteli, který je tamním ředitelem, ale přesto by potřebovala mnohem víc. Potřebuje záchranné lano, potřebuje plán. A tohle všechno jednoho dne nečekaně přichází – s devítiletým zpožděním do resortu přijíždí Will Baxter a nabízí svou pomoc. Je to možná jediný člověk, který v té době Fern dokáže pochopit. Ale jak by ona mohla uvěřit někomu, kdo ji kdysi zradil? Léto pomalu končí a prchavá vidina štěstí u jezera se podruhé hroutí. Dokáže tentokrát Fern zachránit Willa Baxtera?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red

Meet Me at the Lake, 2023

Ivetaa
předevčírem 2.5 z 5

Neurazí, ani nenadchne - zdlouhavé čtení a líčení pocitů, osobních ztrát a nálezů. Kniha mohla mít o polovinu stránek méně, pak by se děj tak strááášně netáhl.

Karča1
28.11.2024 3 z 5

No tak na 1. knížku od této autorky to nemá. Will mi nějak nesednul a četlo se mi to těžce.

kanitsuj
11.11.2024 5 z 5

Já jsem si tento romantický příběh moc užila a osobně se mi líbil stejnou měrou jako autorčina předchozí knížka Každé další léto. Děj byl v tomto případě méně originální a více předvídatelný. V některých momentech mohl mít čtenář problém s jednáním postav. Autorka vše vysvětluje v závěru knížky, který by bylo bývalo lepší pojednat jako předmluvu.

lena.o.knihach
24.10.2024 3 z 5

Fern Brookbanksové a Willu Baxterovi stačil jeden den, aby mezi nimi vzniklo pouto. Jenže se po čtyřiadvaceti hodinách musí každý vydat jiným směrem, a tak se dohodnou, že se za rok znovu sejdou. Jenže jeden z nich nedorazil…

Kapitoly se odehrávají ve dvou časových rovinách a občas tam najdete i deníkový záznam od Ferniny matky. Střídání současnosti s dobou před 10 lety, kdy se hlavní dvojice poznala, mě vůbec nepřekvapilo, protože taková byla i autorčina předchozí kniha Každé další léto.

Sejdeme se u jezera se také odehrává v přírodě u vody a prostředí je něco, co Carley Fortune umí skvěle popsat a vystihnout.

Celý příběh na mě zapůsobil až v momentě, kdy jsem si přečetla doslov na konci a ne dřív. Ne, když jsem to měla prožívat s postavami, a to mě bohužel trochu zklamalo.

Tahle kniha se té loňské (mé hodně oblíbené) nevyrovná, ale pokud máte rádi romány odehrávající se v létě u vody a více časových linek, určitě ji zkuste.

Děkuji @knihydobrovsky za knihu. #spoluprace

Šánka
15.10.2024 4 z 5

Mé očekávání a těšení na tuto knihu bylo opravdu veliké, protože autorčina prvotina mne nadchla. Bohužel na předešlou knihu, podle mne, tato nemá.
I tento příběh je o druhých šancích a čte se pěkně, je zasazený do krásného letního prostředí u jezera a Will a Fern jsou sympatická dvojice, žhavé scény jsou vkusně napsané. Autorka se snažila dát do příběhu i vážné téma, nevím, jestli se to tak úplně povedlo...
Za mne hezké, ne výjimečné jako bylo Každě další léto. Tak pěkné 4*.

recenzienika657
22.09.2024 4 z 5

#stretnemesaprijazere @carleyfortune @vydavatelstvo_aurora

Prostredie bolo pre mňa prijemným rozptýlením. K tomu narážky na Baby a môj super truper film Hriešny tanec...

No áno veľmi mám rada prostredie chatiek, jazera a rodinnej pohody. U nás je toho málo, ak vôbec, ale viem, že u susedov v Čechách sa takéto kampy nájdu. Neviem čím to je, ale posledné knihy som mala o strate blízkeho človeka a ich vyrovnávanie s touto stratou. Hlavné postavy boli sympatické, ale chýbal mi medzi nimi vibe. Kniha je rozdelená na súčastnosť a pred 9 rokmi. Stretli sa na jeden deň a zaľúbili sa do seba. To čo bolo pred tým, aký mali deň a čo zažili bolo príjemné, ale za mňa to príbehu nedalo nič nad, takže to autorka mohla kľudne aj vynechať.

Autorka podala viacero foriem lásky, porozumenia či dokonca depresie. Ako veľmi sa dieťa podobá svojím rodičom?

Ak by som podľa môjho uváženia mala rozdeliť knihu, tak je to: začiatok dobrý, stred je fajn, ale chýbalo mi viac napätia, interakcie a koniec super.

Kniha napriek tomu si ma získala a aj vďaka poznámkam autorky, ktoré sú na konci a neprehliadnite ich. Príbeh vás viac dojme a dá vám väčší zmysel.
Ďakujem vydavateľstvu za knihu. Užila som si jej čítanie.

#laska #priatelstvo #rezort #bookstagram #spolupracasnikou

evineckY
05.09.2024 4 z 5

Oproti předchozí knize této autorky, která byla naprosto skvělá,
táto je maximálně na 3,5 hvězd.
Chápu poporodní deprese, ale tady jsou jen náznaky, nic není vysvětleno,
jen v doslovu autorky, chvílemi jsem se nudila.

Matri
05.09.2024 4 z 5

Moja druhá skúsenosť s autorkou. Po knihe Každé ďalšie leto to bola jasná voľba. Okrem toho príbeh s vibeom Hriešneho tanca je dokonalé lákadlo.
Musím však priznať, že z prvej polovice knihy som bola pomerne rozpačitá, stratená a máličko sme spolu bojovali. Miatli ma časové skoky (napriek tomu, že sú v knihe jasné označené), nakoľko ich súčasťou sú retrospektívy Fern na svoju matku, či jej denníkove zápisky. Súčasne sa odvíjalo príliš veľa dejových a vzťahových drám a trošku ma to miatlo.
Avšak druhá polovica bola úžasná.

Táto kniha jednoznačne nie je LEN o láske. Je o samote, priateľstve, rodine, zodpovednosti, povinnosti, sebaobetovaní, túžbe splniť si svoje sny.
Okrem toho autorka pomerne citlivo popísala vzťah Fern a jej matky. Hoci sa spočiatku môže zdať, že ich vzťah bol problémový, konfliktný, na druhej strane, zisťujeme ako veľmi prekypoval láskou. Pocit straty a smútku za mamou ma často silno dojímal. A síce ma denníkove zápisky Ferninej matky v texte sem-tam rušili, dopomohli k dokonalému obrazu ich vzťahu a mnohé vysvetlili.

Priateľstvo Fern a Willa, ktoré sa začalo jedným spoločne stráveným dňom v Toronte, pokračuje o 10 rokov v rekreačnom rezorte pri jazere, ktorý zdedila Fern po smrti mami. Prekvapenie, túžba po odpovediach, krivda, ďalšie tajomstvá, narastajúca príťažlivosť a pretrvávajúce city. Asi tak by som popísala ich opätovné stretnutie.

Will bol veľmi komplikovaná postava. Jeho minulosť, vzťahy v rodine, zodpovednosť, strach, vnútorný démoni - to všetko vytvorilo úžasného hrdinu s umeleckou, citlivou dušou, ktorý toho mnoho obetoval a myslel na seba až na poslednom mieste. Vďaka Fern a jej odhodlaniu bojovať za nich, našiel aj on kúsok svojho pokoja. Hoci treba dodať, že aj Fern si vo svojom živote prešla temným obdobím.

Hoci bolo čítanie pre mňa, najmä spočiatku trošku ťažšie, príbeh si ma nakoniec získal a silno ma zasiahol.
Určite vám odporúčam prečítať si záverečné "Zákulisie knihy". Až vďaka nemu som mnohé pochopila a kniha ma o to viac "dostala".

booklover_mili
11.08.2024 4 z 5

Přečteno v angličtině během letu. Skvělá kniha a krásný příběh. Opět jako všechny ostatní knihy autorky zde máme ústřední dvojici, kdy trvá několik let než to "klapne" a než se příběh rozmotá.
Hezky se čte. Tuto autorku začínám zcela zbožňovat!

2023  86%Každé další léto
2024  78%Sejdeme se u jezera