Sejdeme se u jezera přehled
Carley Fortune
Značnou část svého dospělého života věnovala Fern Brookbanksová vzpomínkám na Willa Baxtera, s nímž kdysi strávila jeden jediný den. Za pouhých čtyřiadvacet hodin, které spolu prožili, se mezi nimi vytvořilo nevídaně silné pouto. Následujícího dne se však každý z nich měl vydat jiným směrem, proto spolu uzavřeli dohodu, že se o rok později ve stejný den znovu sejdou. Jenže Will nepřišel. Mezitím uběhlo deset let a dvaatřicetiletá Fern je navzdory svým plánům zpátky v turistickém resortu u jezera, jehož vedení se má po matčině smrti ujmout. Přesně tohle nikdy nechtěla. Navíc na tom rodinný podnik není moc dobře a Fern připadá, že se jí všechno sype pod rukama. Má sice oporu ve svém bývalém příteli, který je tamním ředitelem, ale přesto by potřebovala mnohem víc. Potřebuje záchranné lano, potřebuje plán. A tohle všechno jednoho dne nečekaně přichází – s devítiletým zpožděním do resortu přijíždí Will Baxter a nabízí svou pomoc. Je to možná jediný člověk, který v té době Fern dokáže pochopit. Ale jak by ona mohla uvěřit někomu, kdo ji kdysi zradil? Léto pomalu končí a prchavá vidina štěstí u jezera se podruhé hroutí. Dokáže tentokrát Fern zachránit Willa Baxtera?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , RedOriginální název:
Meet Me at the Lake, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sejdeme se u jezera. Přihlašte se a napište ho.
Láska, strata, druhé šance sú témy tohto románu, ktorý sa zameriava aj na zobrazenie letnej atmosféry a postupné odhaľovanie tajomstiev hlavných postáv. Napätie medzi hlavnými protagonistami síce dodáva príbehu určitú dynamiku, ale niektoré situácie pôsobili predvídateľne. Zaujala ma tu otázka možností nápravy minulých chýb a odvaha začať znova. Štýl písania je jednoduchý a miestami príjemne nostalgický, s dôrazom na pocity a prostredie. Celkovo hodnotím knihu Stretneme sa pri jazere ako nenáročný emocionálne ladený príbeh, ktorý neurazil, ale ani nezanechal výraznejší dojem.
Neurazí, ani nenadchne - zdlouhavé čtení a líčení pocitů, osobních ztrát a nálezů. Kniha mohla mít o polovinu stránek méně, pak by se děj tak strááášně netáhl.
Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)
08.09.2024
Hodinářův trik, Zabít královnu a další knižní novinky (31. týden)
28.07.2024
Kniha Sejdeme se u jezera v seznamech
(SPOILER) Deset let myslet na někoho, s kým jsme strávili jeden jediný den. Přemýšlet, co se s tím člověkem stalo, kým se stal on. Pocity obou hrdinů jsou skvěle vykreslené, ani jedna z hlavních postav mě neštvala. O postavách vedlejších to už říct nemohu (nějak jsem nepřišla na chuť Jamiemu a zpočátku ani Whitney). Těsně před koncem mě čekal trochu šok, ale příjemný. Mně se kniha líbila moc.