Sejdeme se v pět
Vladimíra Černajová
Žít single má své nesporné výhody. Děláte si, co chcete, nikdo nenechává oholené vousy v umyvadle a netrousí špinavé ponožky na trase obývák–ložnice. Přesto občas pocítíte potřebu s někým život sdílet. A pokud se zrovna ve vašem okolí nevyskytuje vhodný adept, vrhnete se na seznamky! Barvité a humorné příběhy z prostředí internetového seznamování vás rozhodně pobaví.... celý text
„Muž je dost hezký, když neděsí koně.“ J.-A. Barney d' Aureville
„No enem abysy věděla.“ :D
„Na každou krásnou ženskou připadá nejméně jeden chlap, kterého už přestalo bavit to s ní dělat.“
„Člověk je jak paměťová pěna. I když se snaží změnit, vždycky se vrátí do původního tvaru, který mu daly geny a výchova. To mám odžité. Takže jde o to najít si někoho, kdo se k tobě hodí přirozeně. Bez všech těch urputných a vyčerpávajících , prací na vztahu'.“
Měl staré hnusné rifle z osmdesátek, zakydanou mikinu, pár vlasů, zuby jak noty na buben a jedno oko se mu dívalo do Tokia a druhé do Paříže.
„Nejnovější sociologické průzkumy potvrdily, že nejoblíbenější fantazií ženy jsou dva muži najednou. Jeden vaří a druhý uklízí.“
„Já pořád říkám, že když to tam není, tak to tam nehledej. A když to tam je, tak to víš hned.“
Humor této autorky mi sedí, připomíná mi kamarádku z vysoký, která z fleku pronášela jednu perlu za druhou. Fakt jsem se bavila! Proto dávám plný počet hvězdiček a těším se, že si od paní Černajové ještě někdy něco přečtu.
Mám ráda čtenářské výzvy, protože se každý rok dostanu ke knihám, po kterých bych nespíš nesáhla. Kniha má podtitul úsměvné příběhy ze seznamky, které píše sám život. No, a to v té knize je. Čas od času jsem se usmála. Některé příběhy byly lepší, některé horší. Není to vysoká literatura a ani si to nedává za cíl. Za pár dní sice obsah knihy úspěšně zapomenu, ale na povrchní pobavení to nebylo špatné.
Knihu jsem si vybrala podle obalu, hodila se do čtenářské výzvy. Avšak se mi nelíbila, jednak se mi nelíbí autorčin styl a ani příběhy mě nezaujaly. Popravdě, i když nejsem mladá a naivní, přesto nechápu, že se někdo vyspí s někým, koho nezná a kdo se mu nelíbí.. Pardon.
Jak napsal "filmak" níže, knížka se nevěnuje jen randění. Přijde mi, že seznamování se reálně věnuje tak třetina knihy, zbytek je omáčka ze života...sice poměrně vtipná, ale tím pádem se trochu míjí s anotací. Mně se nakonec nejvíc líbily příhody s vnoučkem Kubíkem...
Na čtení do MHD KDYŽ JEDEte ráno do práce to bylo fajn. NECHce se mi ani věřit že ty přihody ze seznamek, jsou fakt pravdivý..........
Vtipné a odpočinkové čtení, bavilo mě to. Partner zn. Ideál je dost nedostatkové zboží.
Co způsobí tato kniha? Odhodíte starosti, zasmějete se, nalijete si sklenku vína a domluvíte se s kamárádkami, že se co nejdříve musíte zase sejít a probrat opačné pohlaví.
Jo, to mě bavilo. Pár kamarádek ve středním věku ještě nevzdalo hledání pana Božského a to pomocí různých seznamek. A že pánové mají o sobě vysoká mínění, typu - mám méně vlasů /plešatý /, problémy se zuby /v ústech poslední tři /. Paní spisovatelka si knihu sama doprovodila jednoduchými ale milými ilustracemi. A já jdu pátrat co dalšího napsala, jestli se budu bavit stejně :-)
Milé čtení, u některých historek jsem se pobavila a musím říct, že jsem ráda, že mě podobná zkušenost (zatím) minula :-) Asi bych na to neustále zkoušení a hledání neměla náladu :-)
Zábavné (velmi volné) pokračování Hotelstory. Tentokrát okořeněné historkami ze seznamky. Potěší i občasné návraty do hotelového prostředí. Je dobře, že se knížka nevěnuje jen randění, ale toto téma umně dávkuje mezi rodinné a životní trpampoty hlavní vypravěčky.
Super kniha, psaná s humorem a lehkostí. Přečetla jsem jí jedním dechem. Doporučuji všem kteří se chtějí pobavit a odreagovat.
Moc povedená knížka, nejen o vtipných příhodách ze seznamky, ale celkově o životě. Doporučuji.
humor výběr partnera život bez partnera (singles)
2016 | Hotelstory aneb když to hosté rozbalí |
2020 | Sejdeme se v pět |
2008 | Šmarjá, vyplivni tu mandelinku |
2009 | Život je pes - příběhy z kotců a pelíšků |
2011 | Neohrožujte pilota rtěnkou! – 3x zápisky z cest |
Už druhá přečtená kniha z pera paní Černajové, která je prvoplánově oddechovkou, ale obsahuje mnoho pravd o nás samotných. Nenáročné čtení k zasmání i k zamyšlení. Naprosto mi vyhovuje autorčin literární styl i humor a rád sáhnu po další její knize.