Selekce

Selekce
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476259/bmid_selekce-Bjd-476259.png 4 5675 5675

Selekce série

35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Selection, 2012

andrea4865
29.05.2019 3 z 5

Pribeh mi pripominal pohadku o popelce spojeny milionar hleda zenu,byl docela predvidatelny,nejlepsi byl treti dil kde byla alespone nejak akce a konecne rozuzleni pribehu,nejvic me amerika stvala tim jak se v nemohla nerozhodnout koho chce,jednu kapitolu aspena a druhou prince.Zajimavy pribeh ale cetla sem uz lepsi.

Mybooks
29.05.2019 5 z 5

(SPOILER) Skvělá kniha princeznovské série. Doporučuji hlavně dívkám, které mají rády události ohledně paláce, princů, princezen.

ElizabethB
28.05.2019 2 z 5

No, nie je to nič extra akčné, nič prehnane úžasné ale v celku to nebolo zas tak zlé. Ten milostný trojuholník má stval, America má stvala, dej nijako veľmi negradoval, ale čítanie to bolo celkom ľahké, milé a oddychové. A keď už mám k dispozícii ďalšie diely budem pokračovať, ale tým môj záujem o túto sériu asi skončí. neviem, je to také rozpačité.

dontbullshitme
26.05.2019 3 z 5

Je to oddychovka, to rozhodně, čte se sama, docela to plyne, princ je okouzlující, ostatní už ani tak ne. Nečekejte, že nebudete protáčet oči, já to dělala. Jsou tam chvíle, kdy to ani jinak nejde, ale najdou se i takové, při kterých se tetelíte jak ušáci, pokud v sobě máte jen kousek romantické duše, což já určitě mám. :)

Ma14
23.05.2019 4 z 5

část mého komentáře vyzrazuje děj
Možná jsem první kdo v tom vidí hladové hry... ale nemůžu si pomoct. Nepřijde mi to originální:
Obě hrdinky se musí potýkat se zvrácenou vládou. Obě mají mladší sestry, které bezmezně milují. Obě se přihlásí a jsou vylosovány. Obě si musí vybrat mezi starou a novou láskou. Obě si vyberou tu novou. No, a samozřejmě to obě dvě celé vyhrají.
I přes tohle všechno se mi kniha docela líbila (což mě překvapilo protože moc nemusím dívčí romány) a autorka skvelě píše co se týče technické stránky.

Ana72154
23.05.2019 5 z 5

Co k tomu napsat? Úžasná kniha. Už se těším až si přečtu pokračování

Catwoman292
23.05.2019 4 z 5

Jedním slovem úžasná! Kniha je velmi čtivá a jako napsaná na jedno odpoledne, posezení.... Hlavní hrdinka byla svérazná, a i když nevěděla co, koho chce stále mi byla sympatická. Zaujalo mě, že se luxusním prostředím nenechala změnit a stále byla skromná a chápavá.. Musím ale přiznat, že v knize byly ,,co to proboha děláš " momenty... Princ působil opravdu mile a lehce rozpustlile, což se mi velmi líbilo.. Trochu mě rozčiloval Aspen, jak Ameriku neustále naháněl, ale to už asi k YA patří...

Daenerys
21.05.2019 1 z 5

Šmankote... Možná budu ukamenována, když čtu ty haldy pochvalných komentů, ale nemůžu si pomoct. Jako umím si představit, že být mi 14 let, celkem si to užiju. Ale jinak jsem vděčná, že mých náct provázely Lanczovky, neboť úroveň nestrovnatelná! Toto vážně stačí?!? Navíc mě k zakoupení přiměly zdejší kladné recenze od necílovky - tedy starších ročníků, už i ty se spokojí s málem? Dočetla jsem do konce stále doufajíc v nějaký zlom, nebo prostě v něco... Nepřišlo nic. Ploché, naivní, bez šmrncu. Obálka krásná, ale ta to nespasí. Zklamání.

Michaela2031
21.05.2019 5 z 5

Trilogie, která mě přivedla ke čtení. Naprosto to miluju!

PhoebePollard
18.05.2019 3 z 5

Ucházející. Hezky napsané a děj, je docela slušný. Přesto je však celá kniha dost předvídatelná a nepropracovaná.

kajusjoch
13.05.2019 5 z 5

Pro mě prostě srdcovka. Skvěle napsané, moc dobře se čte. Mám ráda romantické a trochu naivní příběhy, takže za mě určitě super kniha.
Četla jsem ji aspoň 3x a vždy mě bavila :)

MirijamFrankl
09.05.2019 4 z 5

Čtivá romantická oddechovka, sice hodně předvídatelná, ale pobaví a vtáhne do děje.

Gabri-88
08.05.2019 4 z 5

Myslim, ze jsem knizku vybrala podle obalky, ale uz si nejsem jista. Jednoduse napsane, ctive, odpocinkove. Pohadkovy princeznovsky svet se mi libil, rozdeleni na kasty me moc netesilo a drbala jsem si hlavu nad tim, jestli ten system casem zmeni nebo pujde jen o romantiku. Hlavni hrdinku jsem nejdriv chapala, pak mi ji bylo lito a nakonec mi bylo lito prince a pak i Aspena. Aaaale rikam si, ze dam sanci dalsimu dilu.

domina
08.05.2019 3 z 5

První půlka knihy mě nebavila vůbec, v paláci mě už bavila více. Obě hlavní postavy mi však docela lezly na nervy.

6370
30.04.2019 5 z 5

Jeden z nejhezčích dílů.

Dandy1
29.04.2019 4 z 5

Nejsem sice cílová skupina, ale občas neškodí přečíst si něco pohádkově naivního. Obzvláště, když se to dá přelouskat za večer. Pustím se i do dalšího dílu. jsem zvědavá, jak to dopadne.

Ganie
26.04.2019 5 z 5

Boží série. Dějově svým způsobem nic moc, ale styl psaní prostě táhne dál. :-) Čtu již podruhé

Wiktoria
22.04.2019 3 z 5

Ke čtení mě nalákala spousta pozitivních ohlasů i zajímavá obálka. Čekala jsem něco víc. Jako odpočinkové čtení fajn, přečtené za jeden den, ale znovu se k tomu nevrátím.

Laura1010
14.04.2019 5 z 5

Kvůli téhle sérii jsem si čtení zamilovala ❤

Kristý1909
11.04.2019 5 z 5

Selekci jsem nechtěla vůbec číst. Vlastně jsem se selekci stranila jak nejvíc to šlo. Ale teď jsem si to konečně přečetla a uvědomila jsem si jak blbá jsem byla .
Kniha je naprosto dokonalá, čtivá a já nevím co ještě. America mě sice chvílemi pěkně štvala, ale Maxon mi to vynahradil. Až bože Maxon!! To je takový miláček. Hned jsem si přála být Americou a mít ho jenom pro sebe.
Přečetla jsem za jeden den a hned jsem běžela do knihkupectví a musela mít hned druhý díl ( který jsem už taky přečetla, hihi) a pak jen pro třetí. Dost jsem se u toho zasmála. Úžasná knížka.