Selekce

Selekce
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476259/bmid_selekce-Bjd-476259.png 4 5675 5675

Selekce série

35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Selection, 2012

Dada_cte
11.04.2019 5 z 5

Ta naše tvrdohlavá America Singerová. Xd. Hlavní hrdinka je podle mého názoru až moc dokonalá, naštěstí to vyrovnaná její tvrdohlavost. Maxon je jí až moc okouzlený, ale to dodává příběhu skvělou atmosféru. Doporučuji přečíst. Kniha je odpočinková a neomrzí ❤️

Marfuška89
09.04.2019 5 z 5

Když byl ten velký bum s touto sérií, tak jsem Selekci nevěnovala pozornost. Když jsem se dozvěděla o čem je, tak jsem se bála, že by to na mě bylo moc historické, řekla jsem si: nechci jí číst.

Ježíšmarjá, já jsem ale hloupá!

Lidi to bylo ÚŽASNÉ!
Krásně napsáno už od začátku, hezky a rychle se to četlo. America s Aspenem byli kouzelní… Pak se ale Aspen rozhodl jinak…

Nastala Selekce a já jsem byla v transu, nevnímala jsem nic. Úplně mě ta knížka v táhla do sebe. Miluji Maxona! Miluji Americu s Maxonem jak se poznávají…
Při čtení jsem se smála a celou dobu jsem se usmívala, takže jsem musela vypadat jako blbec.
A Aspen? Tak ten mě na konci pěkně naštval!

Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat v dalších dílech.

Knihomolka2004
03.04.2019 5 z 5

Úžasná kniha, která mě chytla hned na začátku.

Kami97
30.03.2019 5 z 5

Má milovaná série, ke které jsem se již několikrát vrátila. Zamilovala jsem se do příběhu Ameriky a Maxona.

LenkaGonn
25.03.2019 4 z 5

YA. Pohádka. Odpočinkové čtení. Dostanete to co očekáváte. Naprosto spokojená. Příjemně překvapená. Líbilo se mi to.

Bublinka.
25.03.2019 4 z 5

Sice už nejsem tak úplne cílovka YA literatury, ale prostě po ní občas sáhnu. Byla jsem až překvapená, jak mě první díl hned vtáhl do děje a jestli budu plynule pokračovat k druhému jsem se ani nemusela rozhodovat. Každý díl jsem měla dočtený (i s prací apod) za den. Jednička mě jednoznačně bavila nejvíc. Hlavní hrdinka byla docela sympatická a do prince by se člověk zamiloval dřív než ona. Mezi hrdinkami jsem tedy čekala větší nevraživost, více rozbrojů a naschválů,jak si je pamatuji z těch několika málo dílů různých reality show, které jsem měla tu smůlu vidět. Vše v podstatě probíhalo poklidněji až na občasné útoky rebelů. Takové Hunger games pro citlivé duše.

dana-klara0996
20.03.2019 5 z 5

Čekala jsem něco..no asi trochu jako červenou knihovnu! :)) Ne, že bych ji nikdy nečetla, nebo odsuzovala. Kniha mne velmi mile překvapila, četla jsem a nedokázala se odtrhnout. No a najednou byl konec, bylo 3:45 ráno a já neměla druhý díl! Autorka je skvělá vypravěčka, umí udržet napětí, překvapí a rozhodně nenudí!

Ninde
17.03.2019 5 z 5

Kniha mě nadchla, i když jsem to vůbec nečekala. Oblíbila jsem si hlavní hrdinku Americu a Maxona. Doporučuji k přečtení.

Brunnetka
11.03.2019 5 z 5

Sice mi pořád připomíná Hunger Games (četla jsem ji podruhé), ale to jí neubírá na čtivosti. Přečtené jsem to měla jedním dechem a hned sahám po Elitě :)

SleepyAllDay
28.02.2019 4 z 5

S prvními stránkami jsem si říkala, ty jo, další Hunger games. Jak jsem knihou postupovala dál a dál, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Chvílemi mi to zase přišlo podobné Amerika hledá topmodelku. Každopádně, Selekce mne nadchla, America je mi moc sympatická. Jisté věci se dají očekávat, z jistých jsem byla docela překvapena. A já pořád nevím, jestli je mi víc symplatický princ Maxon či Aspen? Schválně nečtu hodnocení Elity a První, chci být napnuta do posledního písmenka serie :-)

Lusianna
28.02.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, i když mi svým stylem trochu připomínala Hunger Games (ovšem v trochu méně drastické formě). Každopádně hodnotím 5 hvězd, nemám co vytknout.

Paja_Reine
22.02.2019 4 z 5

Je to taková lehká četba, která prostě neurazí. Sice jsem se potýkala s pár absurdními věcmi, ale jinak to bylo víceméně pozitivní. A hlavně už kvůli princi Maxonovi by se měla ta kniha číst :))

Strážkyně-žab
22.02.2019 5 z 5

Selekce je nejlepší série, jakou jsem kdy četla. První díl je podle mě ze všech nejlepší. Ameriku jsem si jako hlavní postavu velmi oblíbila. Má dobré vlastnosti a celkově je taková, jakou jsem si ji představovala. Jelikož mám ráda romantické knížky, tato mi vyhovovala. Momenty, kdy je America s Maxonem, jsou úplně nejlepší. Obálka knihy je nádherná, dokonalá. Myslím, že slouží jako takové lákadlo, protože málokdo při pohledu na ni této knížce odolá. Této knize nemám co vytknout, proto dávám maximální hodnocení.

n.dvorská
17.02.2019 3 z 5

Knížka je skutečně čtivá a stránky mizí pod rukama. Styl psaní jako takový je opravdu jednoduchý, díky čemuž se kniha sice rychle čte, ale jinak to není úplně pozitivní, jelikož jazyk zde není něco, co by tady mohlo člověka upoutat. Co se týče postav, je to víceméně půl na půl. Hlavní hrdinka mi chvílemi přišla celkem naivní a s jejími názory a rozhodnutími jsem se vůbec neshodovala. Na druhou stranu byla vcelku milá a rozhodně mi nepila krev tak jako jiné YA hrdinky. Aspen mi jednoduše nesedl a dál bych to raději nerozváděla. Jeho naprostým opakem je ovšem princ Maxon, jelikož toho jsem si naprosto zamilovala. Celkově příběh neskrývá nic převratného, ale je milý a čtivý. Je to takové milé příjemné pohlazení se spoustou krásných šatů a romantiky.

Ivka14
15.02.2019 5 z 5

Čekala jsem úplně něco jiného,ale panebože miluji to. Miluji Ameriku a hlavně prince Maxona. Už se nemůžu těšit na další díl.

Anežka537
14.02.2019 4 z 5

Selekce se mi strašně líbila, hlavně proto, že se mi ještě America neprotivila jako v Elitě.

Kessetra
12.02.2019 3 z 5

Velmi lehké čtení, u kterého nemusíte moc přemýšlet. Trochu jsem během čtení bojovala s absurdností nápadu Selekce, ale zajímalo mě, jaký to bude mít průběh. Když už mi přišlo, že se to nikam neposouvá, tak naštěstí aurorka zase přidala a přitáhla můj zájem. To oceňuji. Ale nedokážu si představit, co tam ještě další dva díly budou dělat.

anet2000
10.02.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila, je totiž napsaná hodně lehkým jazykem, takže se krásně četla. Hlavní hrdinové jsou moc fajn až na tu nejhlavnější - Americu.. Štvala mě její nerozhodnost, ale jinak také v pohodě. Jestli si chcete oddechnout u hodně jednoduché knížky, tak doporučuji. Brzy se vrhnu na další díly.

GeorgieAnne
07.02.2019 2 z 5

Na Selekci jsem se hodně těšila ale moc mě to teda nevtáhlo. Musela jsem se do čtení hodně nutit až jsem skončila při nedočteno... Je to škoda, myslím si, že to mohlo být čtivé a zajímavé ale autorčin styl psaní mi prostě nesedl.
Další díly pravděpodobně číst nebudu, za mě 2* :-)

Damonka12
05.02.2019 5 z 5

Vážně skvělá kniha, doporučuji, zajímavý a hlavně originální námět.