Selekce
Kiera Cass
35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , CooBooOriginální název:
The Selection, 2012
Prijemna knizka. Misty me ale silene stvala hlavni hrdinka - nadmiru perfektni, naivni, bez schopnosti rozhodnout se sama. Nekdy vazne jedna jako maly dite, zkousi, co vsechno ji projde, ale pritom s ni ma zrejme ctenar souznit, coz se v mem pripade tedy nedelo. Je mi lito prince a uprimne moc nechapu, co na Americe vidi. Jo a nechapu to lpeni na Aspenovi, mne je teda hrozne nesympatickej :D Ale treba uvidim v dalsich dilech pribeh i z jeho strany.
Jinak mi to pripomina zakulisi souteze Miss, saty a zamek a kralovska rodina jsou tresnickou na dortu, prostredi se mi moc libi.
Tato knížka se mi moc líbila. Nikdy jsem si nemyslela, že by se mi takova romanťárna mohla líbit.
Moc pěkná kniha,už se těším až si půjčim další a další díl :D moc krásně napsané,pro mě srdcovka :)
Neeeeeejlepší kniha na světě. Jsem tak ráda, že jsem si selekci v zápalu vzteku koupila. Příběh mě uklidnil a obalil mé nervy. Potěšil mě, zabavil, rozesmál dokonce i pohltil. Tuto knihu nikomu nedám, ba ani nepůjčím :D pouze doporučím :D
Tohle byla taková jednohubka.I když už nejsem věková kategorie,tak si obcas přečtu tyto romány pro mladé.Byl to zajímavý nápad,příjemná hlavní hrdinka,a docela mě zajímá,co ji čeká i nadále.
I když člověk ví, jak kniha dopadne, stejně je napjatý, jak se to všechno rozmotá :-) Příjemná oddechovka.
Konečně jsem se odhodlala začít číst celou sérii. Na knihu jsem vždy slyšela jen samou chválu, a tak jsem si to chtěla potvrdit. A musím říct, že všechny ohlasy byly pravdivé. I když v prvním dílu sice víme, jak to dopadne, tak mě tato skutečnost od čtení neodradila. Už se těším na Elitu :D
Krásný námět, oddechová čtivá knížka. Člověk se u ní rozhodně nenudil a stále čekal, co se bude dít. Celá série je velmi povedená!
Tak tato kniha pro mne byla takové to letní čtení. Příjemná oddychovka , u které nemusíte používat šedé buňky mozkové .Je to spíš čtení pro slečny . Nemůžu říct , že by se mi kniha nelíbila ,ale určitě jsem z ní nešílela. Další pokračování si přečtu , až budu mít chuť na něco lehkého .
Kniha i celá tato série je neskutečně úžasná...zamilovala jsem se hned jak jsem přečetla první stránku....chtěla jsem se zeptat jestli někdo nezná podobnou sérii...tato mě strašně bavila a nedalo se od ní odtrhnout oči...mám velmi ráda takové to romantické knihy a ještě když tam jsou princezny.. bože to jsem v ráji....takže pokud někdo znáte podobné série moc bych byla vděčná kdyby jste mi napsali...předem děkuji...
Moc milá oddechová kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Hlavní postava i její životní osudy se mi moc líbí a i přes to, že má kniha ještě další pokračování, nemůžu říct, že by se v ní nic nedělo. Právě naopak. Vytkla bych možná moc velké množství jmen ostatních soutěžících ve kterých jsem se moc (kromě pár výjimek) nedokázala vyznat a námět tak trochu převzatý s Hladových her. Chválím krásnou obálku a styl psaní autorky, který mi moc vyhovuje. Životní moudra v této knize asi nenajdete, ale je to ideální knížka někam na zahradu nebo třeba na cesty a už se těším na další díl.
americká literatura intriky první láska pro dívky romantika Severní Amerika reality show pro dospívající mládež (young adult) zranění kasty, kastovní systém
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
Hledala jsem nějakou romantickou nenáročnou knížku, která nebude trapná. Selekce mi přání splnila. Samozřejmě, že tu jde o naivní čistou romantiku, ale tak hezky a mile napsanou. Kniha mi udělala opravdu radost.