Koruna
Kiera Cass
Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, netušila, že by se mohla zamilovat do jednoho z 35 nápadníků. Ji prostě žádná pohádka nečekala! Jen počítala dny, až bude moct poslat všechny domů. Po událostech, které se odehrály v paláci, si ale uvědomuje, že nemůže být na všechno sama. A že srdce někdy překvapí i nejotrlejšího cynika. Co když ale bude muset učinit volbu, která je důležitější, než si kdy pomyslela?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
The Crown, 2016
Kiera Cass mě osobně nezklamala. Sice jsem už od Dcery tušila kdo to vyhraje, tak mě hodně překvapilo její nečekané a taky by se to dalo popsat jako BUM zamilovaní. Hleděla jsem na tu stránku s otevřenou pusou hodně dlouho.
No. Ale když se vrátím k celkové knížce tak se mi líbila. (Jo dobře na trilogii Selekci nemá, ale musíme to brát tak, že je to 5. díl) Z mého pohledu je to čtivá, lehká a pohodová knížka v které se furt něco děje. I ty nepodstatné věci mě dokázali přimět k tomu, abych si tu knížku nevychutnávala, ale shltla ji na jeden zátah.
Takže za mě dobré:D
Knížka mně hrozně moc zklamala. Tuhle sérii, jsem četla jedním dechem. Ale tohle jsem nečekala. :-(
Uspokojivé završení celé série - tím spíše, že "vyhrál" můj favorit ;) ale ono bylo celkem jasné už z předchozího dílu, koho si princezna nakonec vybere.
Kniha Koruna se mi rozhodně líbila více než předchozí díl Dcera. Oba díly jsem přečetla během tří dní a je mi trochu líto, že tímto vlastně série končí... :(
I když má celá Selekce (tato i ta původní) vcelku předvídatelný konec, čte se velmi dobře a autorka vás vždy něčím překvapí :D.
Kniha byla dobrá, ale převrat osobnosti Eadlyn byl moc rychlý a nebyl moc uvěřitelný. Kniha se mi jinak líbila, ale tohle mi hodně vadilo.
Koruna se mi líbila o něco víc než Dcera, jak píšou v recenzích Eadlyn se chovala jako namyšlená kráva a v tomhle díle pochopila co je důležité a zklidnila se. onec knihy sem čekala, že dopadne jinak ale nestěžuju si. Na knihu Šťastně až navěky si chvilu počkám mám ji v knihovně ale přešla mě trošku po dceři a koruně chuť číst hned po sobě i poslední povídkový díl.
Myslím, že na tuhle knihu jsou nejrozporuplnější názory, protože čtenářky se vžívají do hlavní ženské postavy. A tato postava potažmo i kniha se jim líbí podle toho, jakého nápadníka si Eadlyn nakonec vybere. No i já jsem její volbou ovlivněná... Můj favorit byl jiný. I když chápu, proč si ho nevybrala, tak ale moc nerozumím tomu, koho si vybrala. Respektive mám pocit, že nám autorka dostatečně nedokázala popsat tu skutečnou zamilovanost a věnovala téhle láska na můj vkus velmi omezený počet stránek. V této knize jsem se nedokázala do Eadlyn tolik vcítit... Nicméně líbila se mi politická linka příběhu, transformace hlavní postavy a celkem zajímavé závěrečné královo tajemství, které by si ale také zasloužilo více stránek. Celkově se mi Dcera a Koruna líbily méně než Selekce, Elita a První. Ale pořád tuto celou sérii i samotnou druhou část považuju za velmi dobré knižní počiny.
Že já blbec četla komentáře se spoilerem. Od té doby se mi ta kniha nelíbila. Můj favorit byl jasnej, a i když to tam hezky vysvětlila, proč ho nechce, tak s její volbou nesouhlasím. A Marid? Bylo zřejmé, proč se tam najednou objevil. Ale aby takhle zdeptal hlavní hrdinku a ona se toho hned chytla a začala šílet? Pochybuju.
Musim rici ze tahle kniha byla mnohem snesitelnejsi nez predchozi. Konecne jsem nemela chut kazdou chvili odstrelit hlavni hrdinku a politikareni nebylo vubec zle. Bylo zde par momentu kde jsem si rikala to jako fakt? Ale kdyz se na to kouknu zpetne tak se to dalo ocekavat. Na konci kdyz konecne prestala byt rozmazlenym frackem co dela jen to nejnutnejsi a pak si hledi sveho jsem si ji i oblibila. Skoda ze postavy z puvodni serie nedostaly vice prostoru ale co uz.
Na tuto knihu jsem během čtení měnila názor. Nejprve mě potěšilo, že Eadlyn konečně změnila své rozmazlené chování. Volba jejího manžela mě ale docela překvapila. Celou dobu jsem doufala, že vyhraje můj kandidát, nakonec jsem ale fandila i tomu jejímu.
Závěr podle mě mohl být propracovanější - chyběla tam ta romantika z původní Selekce.
Hrdinka konečně lepší a dalo se to, i když mi připadá, že hlavní téma selekce šlo celkem dost do pozadí... na to že začínala se jí hodně věcí hned povedlo a ani nedostala velkého zdupa když hned na první radě vyhodila dlouholetého člena.... jako odpad bych to určitě nehodnotila. Kniha je psaná čtivě ale ne pro náročného čtenáře. K prvním třem dílům, bych se s radostí vrátila, k posledním dvěma možná za pár let taky, ale každopádně na zadek jsem si z nich fakt nesedla.
Příjemné zakončení příběhu. Nicméně trilogie o Americe se mi líbila víc než tato dvojice.
Ze všech knih je nejlepší :-) přečetla jsem ji za jeden večer a ještě pořád se usmívám:-) báječný, báječný zážitek :)
Přečteno za večer, byla jsem napnutá jak dopadne celá série. Vážně se u knihy nemusí přemýšlet a pokud chcete kousek zaláskovaného vtipného a klidného čtení. Je ta pravá.
Tak dolouskáno. Celá série. Byla to fajn oddechovka, sice mnoho věcí postrádalo větší logiku a postavy se občas chovaly dost podivně, ale můj cíl strávit pár nenáročných chvilek s četbou to splnilo. Ale už je čas zase na něco vážnějšího. Po tomto si určitě dám nějaký psycho thriller. :D
Toto ma rozhodne bavilo viac ako predchádzajúca časť. Eadlyn ma prestala rozčulovať a všetko dopadlo pekne ako som chcela. Literárna kvalita a obohatenie môjho života touto knihou sú znovu dosť biedne, ako v celej sérii, ale čítanie ma bavilo, zápletky mi prišli napínavé a chcela som vedieť ako to všetko dopadne. Číta sa to skoro samo. Ako som povedala, bolo to také guilty pleasure. Ako napchať sa zákuskami a potom byť zo seba nešťastná :D
pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)
Sérii Selekci mám moc ráda. Nechala jsem si Korunu v knihovně dost dlouho, brala jsem ji jako záruku toho, že se nebudu nudit a čekala, až mě chytne nálada číst.
Najednou nálada přišla a hned jsem se na ni vrhla. Samozřejmě byla tak čtivá, jak jsem čekala, četla se jedním dechem! Ale... To zamilování tam? Zamilovat se ze stránky na stránku, to přece nejde! Za to ubírám hvězdičku. Všechno tam bylo takové moc rychlé, některé problémy se ani vůbec nedotáhly do konce, zbytek skončil naprosto pohádkově.
Navíc Eadlyn mi byla docela nesympatická, oblíbila jsem si ji až někde od půlky, kde se konečně začala chovat jako vládkyně.
Ale jinak knihu doporučuji, bez ní by nebyl konec série. :)
Velmi záporně hodnotím nepřeložený epilog.