Šest manželek Jindřicha VIII. B1/B2

Šest manželek Jindřicha VIII. B1/B2
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527587/bmid_sest-manzelek-jindricha-viii-b1-b2-656cc2de03140.jpg 5 2 2

Rozvedená, popravená, zemřela, rozvedená, popravená, přežila Nejen Anna Boleynová, jejíž příběh je u nás nejznámější, ale i Kateřina Aragonská, Jana Seymourová, Kateřina Howardová, Kateřina Parrová a Anna Klevská v knize nechávají nahlédnout do svých srdcí a myšlenek a ukazují, že být královnou neznamená jen nosit drahé šaty a šperky a zářit na plesech, to hlavní se odehrává za zdmi jejich komnat.... celý text

Lejčís
24.09.2024 5 z 5

Dvojjazyčné knihy jsem si poslední dobou dost oblíbila a mám velkou radost, že vychází i v takto zajímavé podobě, kde máte možnost si nejen procvičit angličtinu, ale také se dozvědět zajímavá historická fakta. Buďme upřímní, koho někdy nezajímal osud manželek Jindřicha VIII.? Vždyť to byl jeden z nejhorších nechvalně proslulých manželů všech dob! Ne každý má ale trpělivost a chuť číst ty krásné bichličky Alison Weirové, a právě i pro takové čtenáře je tato knížka skvělou volbou. Příběhy všech Jindřichových žen jsou zde podané jednoduše a zkráceně, aniž by však bylo vynecháno něco podstatného. A přestože angličtina je už na vyšší úrovni než pro začátečníky, poradila jsem si s ní vcelku bez problému.
Pokud hledáte poutavé historické počtení a chtěli byste si u toho pocvičit i cizojazyčné čtenářské dovednosti, je pro Vás tato knížka rozhodně tou správnou volbou :)

Hani77
28.12.2023 5 z 5

Zjednodušeně vylíčený osud šesti manželek Jindřicha VIII. Bavily mě obě verze knihy, anglická i česká. Výborný způsob, jak zůstat v kontaktu s cizím jazykem a ještě se něco dozvědět.