Šesté dítě
Jonathan Dylan Barker
Sam Porter série
< 3. díl
„Otče, odpusť mi." Tato tři slova vyvolávají v detektivu Samu Porterovi dávno vytěsněné nepříjemné vzpomínky. Pro Ansona Bishopa naopak představují jediné pojítko mezi jeho dětstvím a současností. A také podnět k tomu, aby konečně vyjevil pravdu, která zůstala dlouhou řadu let ukrytá. Zmíněná slova se totiž opakovaně objevila vedle zavražděných obětí. Mohlo by se zdát, že je to jednoznačný ukazatel řádění sériového vraha. To by ovšem nesměly být oběti nalezeny s časovým odstupem v řádu minut, a přitom na několika vzdálených místech. Když do budovy chicagské policie vstoupí Anson Bishop, hlavní podezřelý v případu Opičího vraha, nastane chaos. A to ještě nikdo netuší, že Bishop se chystá podat svědectví, které nejenže postaví na hlavu celé dosavadní vyšetřování, ale také změní život všech, kteří se na něm podílejí. Zběsilé tempo vyprávění odhaluje pravdu o netušeném motivu Opičákova vraždění a celá trilogie tak spěje k závěru, který lze bez jakékoli nadsázky označit za naprosto nečekaný a šokující.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2020 , DominoOriginální název:
The Sixth Wicked Child, 2019
(SPOILER) Docela divoké zakončení skvělé trilogie. Kniha napsána napínavě a čtivě, ale už jsem se trochu přestával orientovat, kdo koho vlastně měl zabít. A nakonec někteří mrtví nejsou tak docela mrtví, takže v tom mám guláš ještě větší. Chybí mi trocha spravedlnosti pro Matku a Otce, kteří vlastně vychovali monstrum, té se jim však nejspíš dostalo ve chvíli, kdy už si mysleli, že jsou všichni za vodou, pro mě alespoň malá náplast.
I poslední díl trilogie si zaslouží plný počet hvězdiček. Jen lituji, že není další pokračování.
Nemohla jsem se dočkat posledního dílu a hned jak se v knihovně uvolnil, běžela jsem pro něj :-)
STRHUJÍCÍ A NAPÍNAVÉ do posledního písmene!!!
Ke konci už mi stránky lítaly rychlostí blesku :-)
SPOILER: O Samovi jsem samozřejmě nepochybovala, ale byla jsem zvědavá jak se to celé rozmotá a ten konec jsem teda nečekala, ale jsem ráda, že Bishop neunikl spravedlnosti :-)
Jen bych uvítala ještě pár stránek navíc...
Výborně napsané, nedalo se odložit :-)
Doporučuji celou sérii !!!
Tak jsem se těšila na poslední díl. Od dvojky sice jen půl roku, ale na začátku jsem byla zmatená jak lesní včela. Pak už se nitky seběhly, Díky za to, že vše bylo dovysvětleno a neskončilo to ve ztracenu. Dej měl spád a hodně mě bavil. Možná až moc kombinaci. Copak asi můžeme od autora očekávat. Doufám, že ne zase trilogii. To se s ročními odstupy číst nedá.
Poslední díl série byl pro mě čtenářsky velmi náročný. Hlavně proto, že od přečtení druhého dílu uplynuly dva roky a ani mé soukromé čtenářské poznámky k přečteným knihám tentokrát nestačily k úplnému osvěžení paměti. Tento díl je nabitý dějem, vraždami, pochybnostmi a velkým množstvím postav. Trvalo mi, než jsem se zorientovala. Teprve pak jsem vše aktivně vnímala a ve své mysli také hledala pravdu. Celá série je velmi dobře napsaná, závěr vše dovysvětlí. Doporučuji. Ale čtěte všechny díly hned za sebou. Bude to jednodušší a příběh Sama Potera si lépe užijete.
Nejslabší díl z celé série, dost překombinovaný s málo napětím. Předchozí dva díly naprosto super, možná je to čtením s velkou časovou prodlevou, proto jsem trochu zklamán. Tím nechci tvrdit, že kniha je špatná, trochu zamotaná, ale i tak dobrá.
Po dočtení celé trilogie rozhodně zůstávám u původního názoru. Vyrazila mi dech, musí se číst celá a popořádku a opravdu nejlépe hned po sobě . Skvěle vymyšlený příběh, nad kterým je nutné přemýšlet. Autor použil velké množství postav a vymyslel neuvěřitelně spletitou zápletku. A konec je dokonale vysvětlený a uzavřený.
Geniálně vymyšlené a skvěle napsané. Zopakuji jako někteří, že je tuto trilogii nejlepší číst v malé časové prodlevě mezi díly, nejlépe hned po sobě. Nejvíce mě bavila Pátá oběť, ale celkově velmi skvělá trilogie.
Absolutní luxus.... Strhující závěr.... jediná skvrnka na mém zážitku z čtení této knihy je časová prodleva mezi předchozími díly... takže mi celkem dlouho trvalo vzpomenout si na předchozí události..... Doporučuji přečíst všechny tři díly najednou a zážitek bude dokonalý....
Hodnotím po přečtení celé trilogie. Čtvrtá opice je skvělý thriller, děj má spád, napínavost, a příběh je ukončen. Pátá oběť sice navazuje, ale je to spíše předehra pro Šesté dítě, přibývá hodně postav, závěr zůstává otevřený a kniha přináší víc otázek než odpovědí, proto je nutné přečíst i třetí díl, kde vše vyvrcholí. Nejlépe hodnotím Čtvrtou opici, která obstojí i jako samostatná kniha, ale odtrhnout jsem se nemohl ani od dalších dílů. Udělal jsem dobře, že jsem s čtením čekal až budu mít všechny díly pohromadě, a doporučuji to i dalším čtenářům, protože ve velkém počtu postav a spletitém ději je snadné ztratit přehled, pokud nemá člověk vše v čerstvé paměti.
Konečně dočteno. Řekla jsem si že nepůjdu spát, dokud to nedočtu, protože konečná série, obzvlášť druhá polovina knihy, začala nabírat na obrátkách a mě to nedávalo spát, chtěla jsem vědět kdo teda za tím vším stojí a jak to je, konec mě bohužel trochu zklamal. Mimo toho mohu říct, že tahle série byla asi jedna z nejnapínavějších, ač jsem se občas ztrácela ve jménech a ději, i tak mě četba hodně bavila a nejradši bych pokračování.
První dva díly velké a příjemné překvapení, třetí díl už pokulhává. Konec musím říct, že dost překombinovaný a z nostalgie 80% jinak spíš tak kolem 60%. Konec už dost nuda, čekal jsem jestli se to Samovi nakonec všechno nezdálo... některé věci už silně nelogické a na hraně sci-fi, je třeba trochu vypnout mozek, aby se to dalo akceptovat. Ale jinak si klidně zase něco přečtu od pana Barkera.
Ale jooo. První dva díly úplně turbosuper, tady u třetího maličko překombinované, ALE celkově super trilogie, knihami (i touto třetí), jsem proletěla jak šus, vyloženě jsem se na čtení těšila a vyloženě nerada jsem knihy ještě nedočtené odkládala. SUPER!
Uuuf...wow! Kdyz jsem se manzelovi snazila vypravet o cem ta knížka je, tak to proste neslo. To se musi precist! Spousta děje, vyborne propracované, ctive. Super!
Upřímně by mě zajímalo, jestli to Barker už od začátku zamýšlel jako trilogii, protože všechny knihy na sebe navázaly skvěle.
Jednu oční bulvu bohužel musím ubrat za dost divoké překombinování děje. Téměř každá kapitola přinesla takový zvrat, že jsem z toho časem otupěl a vůbec by mě už nepřekvapilo, kdyby vrahem byla třeba britská královna. A co toho postavy stihly a vydržely...!
Každopádně to nic nemění na tom, že se jedná o mimořádně čtivou a napínavou sérii, která čtenáře nenechá ani na chvíli vydechnout. Super.
Tuto knížku jsem četla s dlouhým rozestupem k předchozím dílům a bohužel jsem se v příběhu ztrácela.
Tuto sérii se Samem Porterem jsem si oblíbila a tak mi je líto, že toto byl poslední díl. Skvělá tečka za skvělou sérií. Kniha se čte skoro sama, příběh plyne a vy absolutně netušíte jak vše nakonec dopadne, protože když už si myslíte, že je konec, přijde další zvrat. Další překvapení, které nečekáte. A tady vás překvapí i poslední věta!
pěstounská péče sérioví vrazi deníkové záznamy prolínání minulosti a současnosti Chicago
2018 | Čtvrtá opice |
2019 | Pátá oběť |
2020 | Šesté dítě |
2020 | Dracul |
2022 | Volající |
Výborná kniha, napínavá až do konca. Trochu som sa strácala v množstve mien (alebo mŕtvol? ) a sem tam som sa musela vrátiť o pár stránok späť. Chcela som sa ale dozvedieť, akú úlohu tam hrá Sam Porter a tak som čítala, čítala..a čítala. Bolo to dobré.