Sestra
Rosamund Lupton
Psychologický román okořeněný prvky detektivky a thrilleru zkoumá mezilidské vztahy, sílu lidského ducha a ohledává hranice, jež jsme ochotni překročit na cestě za svým cílem. Beatrice se dovídá strašnou zprávu, že její mladší sestra Tess se pohřešuje.
Postavy a vztahy mezi nimi výborně psychologicky vykreslené, smutný vleklý děj, který se čím dál víc natahuje, konec mě naštval.
Já jsem naprosto nadšená a vřele doporučuji. Pro mě to byl nový zážitek. Je to už delší doba, co jsem knihu četla, ale dodnes ve mně zůstala. Styl, v jakém je napsána, mi naprosto sedl, stejně jako v autorčině druhé knize V plamenech. Obě tyto knihy velmi ráda půjčuji každému, kdo přijde s tím, že zrovna nemá co číst a zatím jsem neměla ani jednu reklamaci.
Prvních 300 stránek mě dost nudilo a často jsem uvažovala o tom, jestli knihu neodložit. Nakonec jsem se překonala a dočetla ji. Konec knihy mě mírně překvapil, ale tušila jsem, co se stane, ale nevěděla, kdo to udělá. Knihu bych asi znovu nečetla, a kdyby ano, tak za pár let.
Přečetla jsem si ji na doporučení kamarádky a jsem z ní nadšená. Pro mě to bylo něco nového a konec mě překvapil.
Moje první kniha od autorky,za mě takový dobrý průměr,začátek knihy mě ovšem odrazoval.
Mně se knížka moc líbila. Přečetla jsme jí jedním dechem. Postavy jsou velmi reálné a sympatické.
Chvilku mi trvalo, než jsem se orientovala. Ale pak jsem četla a četla a závěr mě opravdu dostal. A k postavám jsem si vytvořila určitý vztah, což pro mě značí dobře napsanou knížku :-)
Ze začátku jsem trochu plavala v ději.Nemohla jsem se vůbec zacist.Zacatek jsem četla asi 6x.Ale za me super čtení.Knizka mě hodně bavila i když je smutná..
Absolutně nečtivé, hrozně popisné, psané na přeskáčku. Pátrání nezajímavé. Hrozně smutné. Četla jsem přeskáčkovitě, jinak se nadalo.
Na Sestru jsem se těšila, po V plamenech jsem byla zvědavá co příjde, a přišlo, příběh,který se pohybuje na hranici skutečnosti a celou dobu tušíte,přemýšlíte.Za mě velmi zajímavé pojetí .Kniha, která se odlišuje a přesto nenudí.
Pro mě po Dokonalém tichu zklamání. Zápletka nic moc,čekala jsem daleko víc strhující závěr, vrah mi byl víceméně jasný od chvíle, co se v knize objevil, a to nejsem žádný čtenářský Sherlock. A přestože mám sama sestru a jsem poměrně "cíťa" ani jsem si v závěru nepoplakala :)
Po vyloženě prokousaném začátku, se mi kniha líbila. mám v plánu si přečíst i jiná díla od autorky.
Zajímavě psaná kniha, chvíli mi trvalo než jsem se přizpůsobila stylu psaní, ale pak se mi četlo velmi dobře. Doporučuji a nejspíš zkusím od autorky přečíst i něco jiného.
Nerada knihy nedočítám a do této knížky jsem se celkem nutila, aby jsem jí dočetla. Kniha byla psaná takovým zvláštním stylem že mi trvalo dobrou polovinu knihy než jsem si na něj zvykla. Po polovině mě kniha celkem i chytla a konec mě zase nenadchl.
Ze začátku jsem se do toho nemohla dostat a pak jsem nemohla odložit knížku..Hodně mě to bavilo:)
Knihou jsem se prokousavala docela tezko. Docetla jsem ji jenom kvuli tomu, ze me zajimalo jak to vlastne je. Dej se, dle meho, rozjel az na nekolika poslednich strankach.
Strhující od první stránky, fantasticky promyšlené! Zcela souhlasím s Daily Mail. Výborné! :-)
sebevražda vraždy Londýn detektivní a krimi romány sourozenci psychologické romány výzkum léků pátrání v minulosti rodinná tajemství
2016 | Dokonalé ticho |
2012 | Sestra |
2013 | V plamenech |
2021 | Tři hodiny |
2016 | Muž s absolutní pamětí / Slib pod jmelím / Dokonalé ticho / Kulka |
Nic moc teda... Knížka byla celkem nudná, do čtení jsem se více méně nutila. Přesto jsem zatla zuby a vydržela v domnění, že mě na konci bude čekat třeba nějaká ta sladká odměna.
Hmmm, odměna tam byla, ale spíše kyselejšího rázu, protože jsem to všechno naprosto odhadla dříve, než jsem se k danému řádku s "velkolepým rozuzlením" dostala :-D.
Za mě teda pokulhávájící dostatečná, tedy za 2 hvězdy.