Sestry

Sestry
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524148/bmid_sestry-652709da146a5.jpg 4 1387 1387

Martin Servaz série

Květen 1993. Začínající policista Martin Servaz se účastní neúspěšného vyšetřování dvojnásobné vraždy sester oblečených v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se však nepodaří usvědčit. O pětadvacet let později je Servaz povolán k vyšetřování záhadného úmrtí v domě stejného spisovatele. Podaří se najít souvislost mezi oběma případy a dopadnout vraha?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)

Soeurs, 2018

Hakate
11.11.2021 5 z 5

Nejlepší díl z celé série. Skvělý Thriller, napínavý, čtivý. Skvěle propracovaná zápletka.

miklis
23.10.2021 2 z 5

Začátek v minulosti dobrý. Zbytek neměl ani hlavu ani patu. Jinak stále to samý, Servaz věčně na nervy, stupidní dialogy, umělé natahování a pardon, ale ta část, kde jsme s Amaliinými myšlenkami vůbec nekoresponduje s tím rádoby zvratem na konci. Dvě hvězdy za ten začátek, který mi dal naději, že se Minier “sebral”. Víc od něj už číst nemusím :)

Petra101
21.10.2021 5 z 5

Knížka se mi opět dobře četla, líbil se mi skok do Servazovy minulosti a návaznost k přítomnosti. Byla jsem také ráda,že jsme si odpočinuli od J.H.. Jsem zvědavá,jestli se nějak vyvine vztah k Charlene, takže si nenechám ujít další díl a jdu na něj.

Tess33
04.10.2021 4 z 5

Za mě jedna z těch lepších z celé série.....konec trochu přitažený za vlasy. V tomto díle se narozdíl od ostatních Servaz nenahání s Julianem Hirtmannem jako kočka s myší. Navíc po předchozím díle mám pocit že Hirtmann je asi brácha Chucka Norrise, kterému projde naprosto všechno a dokáže i nemožné....

karolina8709
26.08.2021 1 z 5

Tento díl je z celé série s Martinem Servazem jednoznačně nejslabší. Souhlasím s negativními komentáři, děj je zbytečně rozvláčný a zápletka tak překombinovaná, že mě ke konci už ani nezajímalo, jak to vlastně dopadne.

Kamčučák
25.08.2021 2 z 5

První kniha, co jsem od autora četla, a musela jsem se přemáhat ji vůbec dočíst. Děj je až moc zapletený a celkově, kniha na mě moc nezapůsobila, a to detektivky miluji.

š.m.i.k
12.08.2021 2 z 5

Oproti snad většině komentujících se mi zdál děj nestravitelně rozvláčný. Navíc autor průběžně tvoří "vycpávky", které s dějovou linkou naprosto nesouvisí. Vůbec mě to nechytlo, nebavilo... Jen se divím, kde se vzalo tak vysoké hodnocení a nechápu to.

VeFab
01.08.2021 5 z 5

Nepřekonatelný závěr. Skvělé!

Nikini11
06.07.2021

Přiznám se, že tento příběh byl pro mě moc "překombinovaný".

galinek
05.07.2021 5 z 5

Zajímavé, doporučuji,.....

Abikk
14.06.2021 5 z 5

Patý případ Servaze a opět vynikající.

dalia1769
11.06.2021 4 z 5

Konečně opět klasická detektivka bez již okoukaného tématu nezničitelného Juliana Hartmanna. Líbilo se mi prolínání několika dějových linií a pohled do Servazovy minulosti a do jeho policejních počátků. Napínavé, čtivé, pouze závěr mne trochu zklamal, takže hvězdička dolů.

pazdy15
31.05.2021 5 z 5

Přečteno za pár dní. Pecka děj, má to spád a je to fantasticky a logicky vysvětlené a dává to smysl. Prakticky je pro mě Minier mistr detektivek a předčil mnou obdivovaného A. Olsena. Smekám klobouk.

Palus
16.05.2021 5 z 5

No tedy, "fičák"...a to jsem si říkala, že si ji musím šetřit! Jednoznačně doporučuji, velmi překvapivý konec...

MARTh
02.05.2021 5 z 5

Bernard Minier prostě umí psát, to se musí nechat. Vtáhne Vás do děje, jím předkládaný příběh budete hltat a na konci zažijete překvapení.

V knize Sestry mě zaujalo propojení tří časových pásem - krátkého (rok 1989), delšího (1993) a navazujícího nejdelšího (2018). Každé má svou podstatnou roli na formování příběhu - a v prostředním se navíc dozvíme alespoň něco málo z období odcizení Martina a Alexandry.

Ačkoli jakési indicie k hlavnímu podezřelému má čtenář předloženy vcelku brzy, přesto na konci zažijete překvapení.....dál raději k ději nic neuvedu.....přečtěte, rozhodně to stojí za to!

Gemma88
27.04.2021 5 z 5

Moje první knížka od tohoto autora. Líbí se mi jak je rozsáhlá a podařilo se jí vtáhnout mně do děje. Zajímá mně předchozí život Servaze ne jenom jeho případy.

kokosek
19.04.2021 3 z 5

Vlastně jsou to dvě knihy, první je o prvním případu Martina Servaze a druhá je současnost, která se po 25 letech protne s tím prvním díle. Je to zajímavý styl, většinou se u knih setkáváme s tím, že se oba příběhy prolínají ale tady jde opravdu jen o dva příběhy příběhy, které se nakonec protnou.
Ale přiznejme si, že tohle nebude ten nejlepší díl z téhle série. Možná by to už chtělo najít jiného nrdinu, Martin už je prostě unavený. A i když tady žádné jasné propojení s minulými knihami není (jedna vzpomínka a Marinův syn), pro pochopení je dobré znát minulost, takže pro ty co minulé díly nečetli jsou tři hvězdičky moc a měli by si minimálně půl hvězdy odečíst.

ladyba
27.03.2021 3 z 5

Je to moje první zkušenost s Martinem Servazem a chybí mi tedy souvislosti na to, co prožil před tím, teď je ale velmi trendy, přes detektivky a thrillery ventilovat minulost napříč tituly o sto šest, takže v tomto kontextu jsem byla trochu mimo. Samotná zápletka mi přišla dost přitažená za vlasy a pachatel očekávatelný už z anotace. Konec moc teatrální a klišovitý. Kniha sama se ale dobře čte. Nic těžkopádného. Případy Martina Servaze mi přijdou po sérii severských detektivek jako odpočinková četba - prostě nenáročné čtení.

martineden
26.03.2021 4 z 5

Napínavý jako kšandy, ale nevím proč na mě tento díl nepůsobil tak silně jako předchozí Minierovy knihy. Až se jednomu z těch zvratů zatočí hlava.

Jani23
20.03.2021 3 z 5

Čekala jsem od knihy trochu vice. Konec me zklamal.

vraždy Francie francouzská literatura napětí sérioví vrazi

Bernard Minier
francouzská, 1960