Převozníci
Táňa Kubátová
Sestry Kalendovy série
1. díl >
První ze dvou příběhů sester Kalendových sleduje osudy o rok starší Báry od chvíle, kdy do jejího života zasáhne manželova nevěra. Těžké období, které následuje, přečkává Bára v rodičovském domě. Rodiče, sestra Jitka, bratr Honza i teta Klára zde spolu s obřím psem Hugem a papouškem Alfrédem vytvářejí ovzduší plné humoru, i když mnohdy šibeničního. Tato svérázná atmosféra pomůže Báře znovu nalézt smysl pro humor a optimistický pohled na svět. Nová láska na sebe pak nenechá dlouho čekat...... celý text
Příběh Báry je napsán s humorem i když si taky zažila svoje s nevěrným chlapem , ale má fajn rodinu. Příliš mnoho dialogů mě ale moc nebavilo , na tuto knihu jsem se těšila , ale nečetla jsem ji nijak nadšeně.
Holky v akci a rejpavý rodinný papoušek , milá oddychovka co neurazí ale pořádně potěší :) autorka píše mile, lidsky .
Abych byla nějak výrazněji uchvácena, musela bych být vášnivou čtenářkou románků pro ženy. Jak s oblibou říkám, Převozníci jsou jak Paralen - neuškodí, nenadchnou. Nebýt čtenářské výzvy, na knihu nejspíš nikdy nenarazím. Body plus za "veselou rodinu", kterou jsem si okamžitě oblíbila.
Knížka ničím nevybočuje z autorčiny tvorby, jak jsem ji popsala přímo u medailonku paní Kubátové tady na databázi. Tuto řadím k těm povedenějším. Byla mi sympatická nejen Bára, ale především její velká rodina, jejíž příhody byly místy opravdu zábavné. Líbil se mi název knížky, jakož i definice oněch převozníků, a taky mě potěšilo jméno jedné z postav - jeden Zbyněk Málek totiž prošel i mým životem.
Kniha se mi moc líbila jako všechny knihy Táni Kubátové. Přesto že se jednalo o vážné téma jako jsou rozvody a nevěra, byla napsané velmi humorně.
2019 | Bukůvky |
2017 | Vánoční zázraky |
2018 | Osud tančil charleston |
2006 | Hrníček z lásky |
2009 | Abstinentka |
Přestože byl děj trošku jednodušší,nebylo to vůbec špatné.Vlastně celý příběh byl předvídatelný,na odreagování to bylo fajn.