Sexuální deviace?
Lenka Blažejová-Teremová (p)
Podtitul: Hledání hranice mezi kreativitou v sexu a sexuální deviací. Kniha se zbývá hledáním hranice mezi kreativitou v sexu a sexuální deviací. Autorka se opírá o moderní sexuologické teorie a výzkumy a o výpovědi lidí s menšinovou sexuální orientací. Řeší problematiku partnerských vztahů, soužití s tzv. "vanilkovým partnerem" a problematikou coming outu. Kniha obsahuje fotografie známého fotografa Rubberangela.... celý text
Toto čtení mi rozhodně nepřišlo jako něco, co se čte pro pobavení s rukou pod peřinou. Je to spíš profesionální rozbor nejznámějších a nejběžnějších sexuálních úchylek z pohledu psycholožky, která neodsuzuje, ale spíše chápe. Pro laika super čtení, které může nabídnout i jiné úhly pohledu a pochopení těchto lidí a jejich nevšedních pohnutek :)
sex sexuální úchylky láska erotika sexualita sadismus BDSM masochismus sexuální deviaceAutorovy další knížky
2007 | Domina |
2012 | Klíč k pásu cudnosti |
1998 | Povolání domina |
2021 | Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy |
2010 | Daň z orgasmu |
Pokud by někdo čekal čtení jako porno, nebude dále od pravdy. Upřímně jsem rád, že se kniha nezměnila ve psané porno, ale dostal jsem přesně to, co jsem chtěl a to sice krátkou analýzu duše deviantních partnerů a jejich stručnou "katalogizaci". Rozhodně se nejedná o encyklopedii, ale spíše provázání osobních zkušeností autorky s podporou odborné literatury a příklady na jednotlivcích z praxe.
Za mne.... mohu s autorkou jen souhlasit. Každý má nějaký fetish, někdo je vanilla a někdo rád experimentuje nebo nedokáže bez daných podnětů a fantasií být, nicméně.... to co si každý sám, s partnerem nebo partnery dělá za zavřenými dveřmi za souhlasu všech zůčastněných a dobrovolném rozhodnutí....po tom je všem kulové...... ale jakmile se jedná o deviace ohrožující zdraví, život nebo základy morálního kodexu, nejedná se už rozhodně o fetish ani hru, ale o něco, co má řešit psycholog.
Pro shrnutí... kdo má "rád" fetishe a svět perverze, berte to jako takovou skromnou analýzu, zajímavosti a rozbor různých náhledů na svět perverze ako takové. Kdo by chtěl spíše perverzní porno literaturu... autorka má pár jiných knih, které budou více odpovídat těmto potřebám.