Sharko

Sharko
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540920/bmid_sharko.jpg 5 75 75

Komisař Sharko série

< 8. díl >

Sharko vždycky přirovnával první dny vyšetřování k lovecké výpravě. Byli jako smečka psů poháněná zvukem loveckých rohů, která vyráží za kořistí. S tím rozdílem, že tentokrát jsou kořistí oni sami. Působivé a brutální, jako všechny thrillery s komisařem Sharkem! V tomto případě Sharko se svou nerozlučnou partnerkou Lucií Hennebellovou čelí děsivé upíří sektě... nikoli však pohádkovým upírům, ale lidem, kteří jsou fascinováni krví. V centru příběhu se tentokrát ocitá Lucie a vražda, kterou spáchala. Spolu se Sharkem se snaží řídit vyšetřování, ale události se zaplétají a smyčka kolem nich se stahuje. Jde jim o všechno.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

Sharko, 2017


Interpreti: Marek Holý
více info...

Přidat komentář

GYROTOURBILLON
18.09.2024 5 z 5

Další kniha FT. Napínavá, zajímavá...těším se na Luca.
Vysoké hodnocení si zaslouží.

orinka3
18.09.2024 4 z 5

Méně je více. Nápad dobrý, upírský guru v pozadí taky. Jen si myslím, že by to nemuselo být tolik rozvleklé a popisné. Autorovi fandím, vždycky přijde s něčím tajuplným a napínavým.


katka.oo
06.09.2024 5 z 5

Napínavé, temné a děsivé čtení, ostatně tak jako všechny díly se Sharkem, mé oblíbené série, fandím mu i Lucii, skvělé čtení, případ opět velmi promyšlený a originální-vampyrismus, dávám plných 5* a těším se, co si pro nás autor nachystal v příští knize a doporučuji celou sérii.

Ophelie
21.08.2024 5 z 5

Originální, napínavé, temné, dechberoucí. Nemám načtenou celou sérii, ale v tomto případě to nijak nevadilo. Franckovi a Lucii jsem celou dobu držela palce, ač místy to opravdu měli nahnuté… Napětí by se při čtení dalo krájet. Geniální zápletka s motivem “krve, ke konci až nahání hrůzu, že by se něco takového opravdu mohlo stát, brrr. Super, rozhodně tuto knihu nesmí minout milovníci temných a napínavých thrillerů.

alexis818
07.08.2024 5 z 5

Děsivá knížka...

hana1039
30.07.2024 audiokniha 5 z 5

Po dlouhé době jsem si pustila další díl se Sharkem do uší a nelituji ani na chvíli... doufám, že lidstvo nic takového nepotká jak to popisuje autor,i když... :-((

ArwenAragorn
21.07.2024 4 z 5

75%

Victoire:
"...Nejpříšernější na tom monstru byla jeho křivá ústa, příliš velká na ten obličej. A zuby. Byly zbroušené, žluté a obrovské. Byly vidět jejich kořeny. Nebudete mi věřit, ale byl to upír... Skutečný, strašidelný a odporný upír, který si přišel pro krev. On...nedíval se na nás jako na lidské bytosti, ale jako...jako na obyčejnou potravu. Nikdy jsem neviděla tak studené oči, nebylo v nich nic lidského."
_____________________________________________________________________________
Tentokrát se mi thriller líbil o trošku míň, přestože je opět dobře promyšlený. Zápletka mě až tak nezaujala, i když není špatná. Občas děj trčel na místě, jinde se zase příběh jen pomalu sunul dopředu. Ale doporučuji.

Hella
16.07.2024 3 z 5

Za mě tentokrát ne až tak povedené a uvěřitelné. Příliš mnoho temna, zdlouhavých popisů a plácání se na místě.
Na DK aktuálně 94%.

lenuskav
13.07.2024 5 z 5

Tohle byla zase neskutečná jízda. Promyšlený příběh kousek po kousku

Katania
05.07.2024 5 z 5

Tyhle knihy se čtou sami. Temné, děsivé a promyšlené.

Azmodan
24.06.2024 5 z 5

Jedna z nějlepších detektivek vůbec. Tajemná, hororová, zamotaná a napínavá až do konce. A z uvěřitelným koncem, což se také nepodaří vždy. Jen se kniha mohla jmenovat trošku jinak...ale to nevadí. Skvělé čtení!

Pája699
31.05.2024 5 z 5

Tak tohle byla krvavá lázeň a to doslova. Krev, satanisti, vampirismus vás pronásledují celou touto knihou. Hodně dobré to bylo i když místy nechutné :-)

Už samotná anotace je víc než zajímavá a já jsem byla od začátku zvědavá, jak se s tím autor popere. Jak to vlastně s Lucií a Sharkem dopadne, jak se to bude vyvíjet….projde jim to? Kam tenhle případ bude směřovat? Až do samé černé duše ďábla!

Za mě neuvěřitelně čtivý díl, ze kterého vás bude až mrazit. Thilliez opravdu umí zabrnkat na nervy. Prostě skvělé, napínavé, zvrácené, děsivé čtení .-)

MirrorIsis
22.05.2024 5 z 5

První kniha od autora, kterou jsem přečetla. Když pominu to, že je to fakt děsivý příběh, má autor vážně brilantní styl psaní se smyslem pro detail, vše na sebe navazuje, dá se pochopit.

astra3
18.05.2024 5 z 5

Napínavý, děsivý.

mag097
16.05.2024 4 z 5

Sharko je už osmým dílem této série, ale mým prvním prečteným. Z děje toho asi moc prozrazovat nechci, anotace vám toho řekne víc než dost a za mě je určitě super nevědět do jakého tématu jdete. Autor většinu času spíš jen tak nášlapuje po špičkách kolem a vám to dává dobrý prostor ke spekulacím, o co tady půjde.

O co se ale musím podělit hlavně, je styl který mě nadchl. V tomto díle se totiž nejen vyšetřuje vražda, ale detektiv Sharko zároveň zametá stopy po své partnerce Lucy, která se do toho tak trochu namočila.

A mě to tak bavilo! Pozorovat co se děje za oponou, jak policista ví, na co si všechno dávat pozor, jak se snaží odvést stopy jiným směrem. Bomba!

I když je celý příběh tak trochu přitazený za vlasy, byla jsem napnutá jak kšandy a těch skoro 500 stránek mi uteklo jak nic, a přestože tam byla spousta popisných pasáží (někdy možná az moc), nepůsobily vůbec vycpávkově.

Franck Thilliez mě na svou tvorbu nalákal a až budu mít příště chuť na detektivku, vím kam sáhnout!

SkaliBar
09.05.2024 5 z 5

Hezka serie francouzskeho autora. Trochu drsne, misty brutalni, trochu zvracene, ale velmi ctive a napinave.

Sančez
08.04.2024 5 z 5

Kniha není pro každého, opravdu není a nejen kvůli drsným pasážím, které jdou kolikrát až na dřeň, ale hlavně popisům - lékařských, technických a hlavně obsáhlých. Za mne, ale pecka není to nudné ani vycpákové. Knihu nelze odložit a vždy se dozvíte něco nového, protože Thilliez tam vždy zakomponuje něco co se reálně stalo. Francka a Lucii miluji od první knihy. Takže opět Thilliez nezklamal. Drazí čtenáři čtěte.

Nelly
29.03.2024 4 z 5

Děsivá a ne zcela nereálná záležitost - krev vám bude tuhnout v žilách nebo se vám bude vařit v těle, prostě tato tekutina vládne celému příběhu. Nic pro slabé povahy. P.S. Jsem ráda, že jsem vegetarián a svým způsobem se zamýšlím nad přístupem Jehovistů ke krevním záležitostem.

vera4669
11.03.2024 5 z 5

Konečně nový Sharko:) na nový díl jsem se moc těšila, a užila jsem si společnou 3denní jízdu. Až jsem zapomněla, jak umí být někdy brutální... Kniha, stejně jako celá série pro slabé povahy vážně není.
Od začátku do vás kniha zatne drápy a nepustí až do konce. Napínavé, zvrácené, prostě jako vždy - skvělé čtení