Nežádoucí nevěsta
Catherine Coulter
Sherbrookeovi série
Rok 1823. Hezká Meggie dospěla do věku na vdávání a je uváděna do společnosti. Na prvním plese potká po velmi dlouhé době muže, kterého zbožňuje od svých dětských let, a hluboce se zamiluje. Jenže Jeremy už je zasnoubený jinou ženou, která s ním čeká dítě. Meggie by měla zapomenout, ale nechce se s tím smířit. Je odhodlána překonat všechny překážky na cestě za láskou a štěstím, ale zatím netuší, že sama stojí v cestě velmi nebezpečnému protivníkovi.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , AlpressOriginální název:
Pendragon, 2002
Myslím, že to nebylo vůbec špatné.Mělo to děj,romantiku, padoucha,vše co má správná romance mít.Jedna věc mě vadila,opakuje se v knihách hrozné zacházení s hrdinkou první noc.I když je potom vysvětleno,nemyslím, že by bylo omluvitelné.Proč bylo uvedeno ve více příbězích nechápu.Ale jinak příběh super.
Prvni kapitola popisujici zavody kocek me mela varovat. Kniha me dost nudila a docetl jsem ji tak trochu z donuceni. Ne, ze by byl dej tak priserny. Blo tam trochu te lasky, intrik i krimi zapletka, ale styl vypraveni mi neprisel nikterak zajimavy.... alespon v porovnani s jinymi autorkami.
Můj první díl z celé série, no nebylo to tak strašné, ale spíš si myslím, že už autorce docházeli nápady, tak tam přidala závody s kočkami:-/. Meggie byla chvílemi skvělá a jindy na ránu, a příběh o Thomasovi mohl být více rozvinut, protože jsem se o něm nic nedozvěděla. Tak vyzkouším další knihy ze série
Tak tady jsem polovinu protrpěla a až ta druhá byla fajn. Maggie byla jako Sinjun,přemoudřelé dítě,ale jako dospělá taková naivka. Ona hned po týdnu poznala jak je čestný a hodný a atd. No nevím,když jsem psala u předchozí knihy,že se mi líbí všechny nějak stejně; tak tady to neplatí. Mám obavu,že líbivost začíná poběkud klesat. Uvidíme co dál.
Další příběh z této série. a další povedený kousek. Co dodat? Ach ti chlapi a jejich žárlivost, ta dokáže udělat plno zmatků. Chlap, který miluje a žárlí zároveň, na druhé straně mladá žena, která musí mít rentgenové oči, aby mohla pochopit jednání svého muže. Díky bohu za to, že Meggie si uměla poradit a i ona si na konci uvědomí, kdo má opravdu její srdce v zajetí.
Dějově, jak již bylo napsáno, kombinace na druhou, ale je celkem poučné vědět, že má někdo tak hroznou tchýni jako Maggie. Vždy může být hůř :-)
Celkově bych hodnotila jako nudu a míchaninu. Příběh působí nesourodě, dějové zvraty jako by byly vymyšleny na sílu, jen ať se něco děje. Podle mě dost zvláštně je vykreslen vztah Meggie k Thomasovi, za kterého se provdá, ačkoliv miluje svého zpropadeného skorobratrance Jeremyho. O charakteru Thomase se dovídáme jenom velmi málo, což považuji za velký nedostatek, když je to hlavní hrdina. Ale všimla jsem si, že knihy v této sérii mají něco společné - autorce se daří postavy majordomů, tento byl zábavný a výstřední. Co se také autorce povedlo, je konec knihy. Obvykle to končívá romanticky předvídatelně (a žili spolu šťastně až do smrti...), kdy dočítáte a k tomu sledujete, kolik stránek (u čteček kolik procent) zbývá do konce. Ale u této knížky jsem byla ke konci v napětí a na závěr jsem se přitrouble usmívala na kočičích závodech, že jsem si ani nevšimla, jak jsem se dostala na 100 % a čtečka oznámila "book complete".
Závod koček,rozervaná láska,natruc vdavky, romantika,rodinný propletenec- pěkná míchanina.
2004 | Tajemná nevěsta |
2002 | Bohatá nevěsta |
2000 | Bludiště |
1998 | Ohnivá píseň |
2002 | Svůdnice |
(SPOILER) Za začátku mi to připadalo jako fajn odlehčené čtení (když pominu 6 úvodních stran o kočičích závodech).
Meggie byla roztomilá spontánní holka, která se nepřetvařuje.
Veškerý příjemný pocit ze čtení pro mě skončil svatební nocí. Troufám si říct, že v dnešní době by už tohle neprošlo. Vždyť Thomas ji v podstatě znásilnil, a to jen proto, aby si něco dokázal, aby se cítil dost chlapsky a potrestal svou zasněnou (devatenáctiletou!) manželku! A co udělá Meggie? Po jednom dni trucování mu všechno odpustí.
Pobyt na hradě už byl jen snůškou absurdních situací. Dvě bláznivé frivolní vdovy, padouch, který Meggie praští po hlavě a Thomase to nijak zvlášť nezařazené, prostě panoptikum podivínů a nesmyslných rozhovorů.
Čtivé to bylo, o tom žádná, ale jednou stačilo.