Síla lásky
Virginia Henley
S Vilémem Dobyvatelem vtrhla do Anglie i početná normanská dobyvatelská armáda a přivezla s sebou nový způsob života. Lillyth přijde v bitvě u Hastingsu o otce i manžela, ale oplakává jen toho prvního…Hrubiána a násilníka Wulfrika si vzala, jen aby se neprotivila otcově vůli, a byla ráda, že už se nikdy nebude opakovat svatební noc, kdy jen o vlásek unikla ponižujícímu a brutálnímu znásilnění vlastním manželem. Příchod Normanů sice vyvolává mezi vrchností a poddanými na panství Godstone paniku, ale Lillythina matka je připravena Normany přivítat. Lillyth stačí jediný pohled na muže, který má být jejich novým pánem, a ví, že je ztracena. Jeho síla a klidná mužnost jí doslova vyrážejí dech a nutí ji, aby se mu vzdala tělem i duší. I samotný Guy se stává zajatcem lásky a přísahá, že tu hrdou dámu svých snů ochrání před ostatními. A i když se mu do cesty staví proradný přítel, Guy se odmítá vzdát té okouzlující ženy, která rozehřála jeho válečnickou krev vášní.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2006 , OldagOriginální název:
Bold conquest, 1983
(SPOILER) Za mě tedy zklamání. Tohle není ani historický román, ani romance. Pro jedno mu chybí dostatečné zpracování historických faktů a rozmanitost postav a pro druhé je tam příliš násilí, nemoc a vrcholem všeho nevěra a jednání hlavních hrdinů v poslední třetině knihy. Postavy často jednaly nelogicky. Chvíli byl příběh cukrkandlově ideální a chvíli zas zbytečně drsný. A závěr "strašně dramatického" příběhu najednou hloupoučce jednoduchý. Chtěla jsem dát nula hvězdiček, ale nelíbí se mi to odpad! To si nezaslouží asi žádná kniha.
Tahle kniha by se měla jmenovat Síla žen. Když pominu romantický i dramatický příběh a nakouknutí zpět do historie, tak v něm vidím právě tu sílu žen. Když je nejhůř, musí se semknout, vydržet, trpět a přežít. Protože jsou nositelkami života.
Krásný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.
Nebylo to špatné, vlastně příběh byl i zajímavý, ale v polovině začal nudit. Kdyby se autorka méně věnovala střetům mezi hlavními postavami a více samotnému příběhu, tak by to knížce určitě prospělo. Navíc hlavní hrdinka čím dál víc ztrácela mé sympatie, často se chovala naprosto nelogicky.
Příběhově celkem originální a plný zvratů, které však nejsou dotažené do konce.
Pěkná knížka, líbila se mi a byla jsem na ní zvědavá...
Příběh byl pěkný a dobře popisoval dobu jak lidé žili v dané době. Trochu mě mrzí jak dopadli něktěří hrdinové ale příběh Lillyth a Guye byl moc hezký občas smutný. Leckdy si to Guy zasloužil co mu Lillyth provedla. Konec se mi zdál nějaký najednou jednoduchý potom všem čím si hrdinové prošli...
Kniha byla skvělá. Ráda čtu o dobývání Anglie Normany a tento dobyvatel se mi opravdu líbil moc. Lillyth byla mladá a hloupá, pak i zoufalá a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Přesto jsem si četbu užila, Guy mi to všechno vynahradil.
Já si tu knihu užila, měla jsem ráda spravedlivého Guye, i když lhal o svém prvním manželství, jeho bratři mě bavili, skloubení normanského a anglického života si tu člověk užil dost. Temperament a výbušnost hlavních hrdinů rovněž.
Slušné odpočinkové čtení.
Musím napsat, že mnohem víc než milostný příběh mě zaujaly detaily z normanského soužití se Sasy, prolínání a ovlivňování obou kultur. Určitě o není žádné veledílo, ale já jsem si četbu užila.
Docela se mi líbila až na poslední třetinu, divnou. Konec rychlý, aby se napravil zmatek a vlastně ten konec byl plný lží a takový neromantický. Sexu a násilí je tu hojně.
Velmi divný příběh. Připadalo mi, že si Lillyth se svým normandským dobyvatelem neustále pouze dokazují kdo má ve vztahu " navrch".
Společný život začíná lží jednoho a vícemeně končí lží toho druhého, aby mohl zase začít.
Na nedostatek sexu si však čtenář rozhodně stěžovat nemůže:)
Celkově - nuda, nuda, nuda.
1999 | Jestřáb a holubice |
2006 | Divoká krása |
2000 | Milovník ze sna |
2001 | Vášnivá žena |
2007 | Bezectný |
Byla to průměrná kniha. Ostatní knihy od autorky se mi líbily víc.
Hlavní hrdinka mě svým chováním na začátku neskutečně štvala. Pak mě štval i Guy. Pak zase měli svoje období, a tak pořád dokola. Podle mě byla kniha zbytečně dlouhá a napěchovaná velkým množstvím informací úplně o všem a o všech. Aby člověk zahnal nudu, je ta kniha ideální, ale nic moc od ní nečekejte. Jednou to stačilo.