Síla smrti

Síla smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536267/bmid_sila-smrti-66190326d3918.jpg 5 38 38

Sedmiříší v troskách série

< 4. díl

SEDMIŘÍŠÍ zachvátil chaos, o nadvládu se tam bijí tři znepřátelené ARMÁDY. Mladá královna z rodu Šedých vlčic bojuje o svůj TRŮN. Pomáhá ji podivuhodná směsice NEZAPADAJÍCÍCH, které spojuje jeden cíl: porazit nemilosrdnou CÍSAŘOVNU z východu. Tajemství jsou vyzrazena, dávné zrady odhaleny a přátelství i pokrevní pouta jsou podrobena zkoušce. Poslední díl série Sedmiříší v troskách pádí k dechberoucímu závěru.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Slovart (ČR)

Deathcaster, 2019

jitka_dankova
05.01.2025 5 z 5

Poslední díl překvapivé fantasy pro mladé, ve které se proplétá osud osmi (!) hlavních postav a objeví se tam i roztomilí draci. Tento díl byl plný akce, setkání a spolupráce. Fandila jsem každé postavě, nakonec jsem si každého z nich vlastně oblíbila, včetně všech draků. Budu se ke knihám ráda vracet a přeju si, aby se nějaké nakladatelství pustilo i do překladu knih předchozí série, protože tahle autorka pěkně píše.

BojácnéKuře
30.12.2024 5 z 5

Je velká škoda, že původní knihy, na které tyto navazují, u nás nebyly přeloženy. Více bych tak ocenila starší postavy, které se tady objevily nebo různé zmínky o předešlých událostech. Ne že by jich bylo moc a jejich neznalost by nějak vadila, to naštěstí ne.
Celá série má svižné tempo, bez hluchých míst, čte se to samo. Strašně se mi libil styl psaní autorky. Prostředí dokáže popsat stručně a jednoduše, ale zároveň tak pěkně, že mi nedělalo problém si všechny ty lokace živě představit (a že jich bylo), a to je pro mě u knih důležité. Stejně tak i postavy, kniha střídá několik úhlů pohledu - bavily mě všechny, každého jsem si oblíbila a fandila jim, což je u knih někdy vzácnost. Dobře byly vyjádřeny jejich pocity a co zrovna prožívají. Každý měl něco, s čím jsem se ztotožnila.
Ráda jsem se s každou knihou vracela do tohoto světa a určitě to ještě někdy udělám. Za mě je tahle série moc povedená, ale bohužel nedoceněná a zaslouží si více pozornosti.

Tesset
05.11.2022 5 z 5

Krásné zakončení povedené série. Myslím si, že ještě lepší by bylo, kdyby byla přímo pro dospěláky, více propracovaná - takhle jsme dostali jednoduché vysvětlení na konci, což je škoda, protože si autorka vymyslela parádní svět, jen to chtělo jít trochu víc do hloubky.

Alíček83
21.04.2022 5 z 5

Vyústění celé série bylo nejlepší. Všechny útržky se spojili. Všechny postavy se potkali. Kniha se četla dobře a závěr dopadl super.

LenkaPet
02.04.2022 5 z 5

Celá série se mi moc líbila. Myslím že k tomu není co dodávat. Líbí se mi všechny postavy a nejvíc to jak se všechny ty díly náhodně potkávají a zase rozcházejí. Jediné co mi vadilo je to, že všem hlavním hrdinům je tak málo let, naštěstí se o tom v knihách tak často nezmiňují, takže to budí dojem že jsou to dospělí lidé. Všechny knihy moc doporučuji. A mrzí mě že předchozí série nevyšla v češtině a já neumím tak dobře anglicky abych si je přečetla v originále. Čtěte

M.C.SMITH
16.01.2022 5 z 5

Poslední díl mne totálně dostal, byla to pecka. Celá série mne bavila a já jsem každou kapitolu přímo hltala.
Nejvíce jsem si oblíbila Jennu, Adriana, Destina a Breona. Tyto čtyři postavy mne naprosto uchvátily a já jsem si ze všeho nejvíc přála, aby to pro ně dobře dopadlo.
Opět mne trochu mrzí, že není přeložená předchozí série, věřím, že bych ten zážitek měla ještě větší, ale i tak mne čtení bavilo a jsem ráda, že jsem knihy přečetla.

Andy0892
08.08.2021 5 z 5

Miluju série knih které od prvního dílu až po ten poslední, nutí čtenáře zadržovat dech a číst dál a dál dokud není úplný konec a vy si pak neřeknete JEŠTĚ! A přesně to je případ serie Sedmiříší v troskách. Dlouhé čekání na pokračování se vyplatilo a závěrečný díl byl stejně tak úžasný jako ty předchozí.