Šílenství lásky
Henri Barbusse
![Šílenství lásky Šílenství lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23817/silenstvi-lasky-23817.jpg?v=1250436432)
Podtitul: Výbor z rané povídkové tvorby Patnáct povídek na téma lásky a vzájemných vztahů muže a ženy.
Literatura světová Povídky Pro ženy
Vydáno: 1973 , PráceOriginální název:
La Folie d’Aimer, 1919
![draka draka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Láska muže a ženy má mnoho podob, podoby ztvárněné v této povídkové knížce ve mně vyvolávají smutné nálady. Milovat a být milován je štěstím života, které přeji všem.
![kuky921 kuky921](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Patnáct krátkých, melancholických příběhů o vztahu mezi ženou a mužem. Prima na čtení do autobusu, ale vracet se k této knížce nebudu.
![martinka_d martinka_d](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/42151/42151.jpg?v=1382466504)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Uzounká knížečka s povídkama o lásce. Snad kdyby každý ten příběh byl dělší a víc rozepsaný, bylo by to lepší čtení. Povídky jsou pěkné, ale jak jsem už psala - krátké...
![Petrvs Petrvs](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/3148/3148.jpg?v=1381127907)
Vůbec netuším, co jsem to vlastně přečetl... snad dámskou sbírku povídek s milostnou tematikou. Když nad tím tak přemýšlím, nikdy jsem nic "pro ženy" nečetl, takže si ani nejsem jist, zda jsem knížku právně klasifikoval a jak ji porovnat s jejími kolegyněmi.
Celé mi to připadá trochu jako dobové "emo", pár povídek je hodno určitého zamyšlení, pár jich spíše připomíná komické přeslazené vyprávění tety Kateřiny "Květinka Marta" ze Saturnina. Takže prostě... nevím... :-)
Pár povídek bylo k zamyšlení, některé skončily dřív než stihly dávat smysl. Pěkné, ale znovu to číst nemusím.