Pokoušená
Kristin Cast
Škola noci série
Zoey a její přátelé vyhnali Kalona a Neferet z Tulsy a zdálo by se, že si mohou na chvíli vydechnout. Zoey i její bojovník Stark se vzpamatovávají z doteku smrti a červená mláďata se zařazují do normálního života. Kyvadlo osudu, které uvedly do pohybu, již nelze zastavit.
Propracované dějové linie a příběh popsaný očima více pozorovatelů - milá změna. Otevřený závěr mě nepřekvapil, téměř jako v každém díle je napětí vystupňované do dalšího dílu.
Tahle série se mi prostě líbí. Není to sice nějaké hodně napínavé fantasy, ale pohodovka na prázdniny. V tomto díle se dále rozvíjí zápletka a změnilo se prostředí, což byla z mého pohledu vítaná změna. Pokoušená je pro mě dosud nejlepší díl.
Naprostá pohodovka k večerům pod lampou. Červená knihovna pro náctileté s kapkou fantasy. Přečteno během chvilky. Hlavní hrdinka mi sice chvílema "pila krev", ale budiž.
Autorky konečně pochopily jednu věc - když máte sérii o tolika dílech, nejde psát pořád stejně a držet se ve stejném prostředí, se stále stejnými postavami. Takže přidaly vyprávění z pohledu jiných osob, což je asi nejčastější, ale nutno dodat, že taky nejefektivnější a nejjednodušší způsob, jak dosáhnout nového zájmu o děj. Ten přesunuly do jiného prostředí, takže další plus. U Zoey ubraly její puberťáckou stránku, která mě vytáčela už od prvního dílu - další pozitivní věc. A dočkali jsme se i několika neočekávaných zvratů. Takže dohromady můžu říct, že tenhle díl je po prvním, asi nejlepší a série konečně nabírá trochu dospělejší směr.
Sice je to pořád brak, ale rozhodně lepší, než předešlé díly. Střídání pohledů tomu prospělo.
prostě se musíte překousat přes tu děsně nudnou polovinu a pak je to bezva... Ale vážně většina to v půlce odloží.
Tuhle knihu jsem asi v polovině na chvilku odložila stranou, abych přečetla jinou knihu. Pak jsem se k ní chtěla vrátit, ale uvědomila jsem si, že vůbec nejsem zvědavá, jak to dopadne a nezajímají mě ani další díly, takže už jsem se k ní už nevrátila. Prvních pár dílů se ještě dalo, ale pak už se neřešilo téměř nic jiného, než Zoeyni kluci (a těch nebývalo zrovna málo). Myslím, že 2-3 díly by bohatě stačily, 12 je prostě moc, navíc když se tam neřeší nic jiného, než jaká je Zoey coura.
tak tenhle díl mi připadal, zatím ze všech přečtených dílů, jako nejslabší.....prakticky tady ani nejde pořádně popsat, co se v tomto dílu odehrává.....no jsem zvědavá na další
Po dočtení tohohle dílu jsem se zmohla jen na pouhé "WAU"... Tohle opravdu předčilo všechna má očekávání...!
Vážně skvělé, obzvlášť tenhle díl bych mohla jen a jen chválit! Mám pocit, že každý díl série je pořád a pořád lepší a čtivější. Neobešlo se to bez pořádné zápletky a hlavně toho epického závěru, díky kterému se tolik těším na další díl.
Na Pokoušené se mi líbí také to, jak je příběh psaný z více pohledů a nejen od naší hlavní hrdinky. Za to velké plus. Myslím, že tato skutečnost přidává více na zajímavosti vzhledem k předešlým dílům.
Už se nemůžu dočkat, až budu v ruce držet sedmý díl této neobyčejné série!
Špatně se mi po těch letech navazovalo na pětku, místy to bylo trochu ucourané. Prostě průměr...
Fakt úžasný děj. Zoey zamilovaná do Starka, ale i do ostatních kluků, co s nimi je, ale i není. Je sice smutné, že se Zoey roztříští duše, ale pevně doufám, že se povede Starkovi její duši opět zcelit a bude moct vykonávat službu bojovníka dost dlouho.
Jsem velmi ráda, že jsem se sérii rozhodla čít dál, opět mě to úplně upoutalo a já toužila vědět, co bude dál. Velmi se těším na pokračování.
Milé překvapení. Opoti milostnými dramaty prolezlé pětce se tady konečně dostává do popřetí znovu spíše boj se zlem. Celkově mi přijde střídměji a rozumněji napsaná, než předchozí díl.
2013 | Neferetino prokletí |
2010 | Označená |
2015 | Vykoupená |
2010 | Zrazená |
2010 | Pronásledovaná |
Zajímavá série... První díly byly poněkud lepší (hlavně než se objevil Kalona), ale i tak jsem se u čtení dobře bavila. Jen po nějaké době vůbec nedokážu rozlišit, co se v jakém díle stalo.