Škola noci 1–5: Označená, Zrazená, Vyvolená, Nezkrotná, Pronásledovaná
Phyllis Christine Cast , Kristin Cast
Škola noci série
První pětice z celkem patnáctidílné, veleúspěšné a čtenářsky oblíbené řady příběhů Zoey Redbirdové, výjimečné, a přitom docela obyčejné budoucí upírce. V úvodním dílu – Označené – nastoupí Zoey na speciální školu pro upíří mláďata a odhalí své mimořádné schopnosti, které ji předurčují stát se velekněžkou. Od tohoto okamžiku však – kromě běžných problémů dospívající dívky, mimo jiné zamilované do tří chlapů naráz – prochází mnoha, leckdy smrtelně nebezpečnými zkouškami. Ve Zrazené, Vyvolené a Nezkrotné čelí intrikám a děsivým proroctvím, zachraňuje kamarády a odhaluje nepřátele, aby se v Pronásledované postavila tváří v tvář pradávnému zlu a pokusila vyřešit si své komplikované vztahy.... celý text
Romány Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2010 , Knižní klubOriginální název:
Marked, Betrayed, Chosen, Untamed, Hunted, 2009
Krásné knihy od začátku až do konce. Pěkně se čtou a rychle se člověk zařadí do děje :)... určitě si přečtu další díly :D
Po přečtení anotace se mi do knih příliš nechtělo, ale jakmile jsem začala prvním dílem, tak již nešlo přestat. Přečetla jsem celou sérii včetně krátkých novel. Doufam, že autorka se brzo pustí do dalších knížek, protože mě si získala.
Je to fajn, jen hrozně moooc dílů. Ale pokud si chcete kupovat knížky a máte dost peněz. Skvělá investice. :D :)
Doporučuji, série je boží a četla jsem ji již dvakrát a chystám se zase :) I love Nyx.