Skryté karty
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové série
Na elitní soukromé škole Heathcrest dojde k tragickému úmrtí třináctileté žákyně. Zdánlivě jasný případ sebevraždy inspektorku Kim Stoneovou těžce zasáhne, protože nestačila na místo dorazit včas a dívku zachránit. Snad právě proto se nechce s verdiktem smířit – a když se ukáže, že za smrtí malé Sadie Wintersové je cosi daleko temnějšího, začíná rozplétat předivo vztahů, jejichž nitky v skrytu vedou nejen do vyšších kruhů, ale i hlouběji do minulosti. Škola je však připravena svou pověst chránit a svá tajemství uchovat i za cenu dalšího zla, bez ohledu na to, koho ohrozí – včetně inspektorčiných nejbližších... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2024 , TémbrOriginální název:
Dying Truth, 2018
Interpreti: Jitka Ježková
Tak tenhle díl jsem opravdu hltala! Tajné kluby v prestižní škole, to byl opravdu skvělý nápad! Vše propracované a rozplétání pravdy šokující, ke konci mi bylo snad i vraha trochu líto, jak s ním vyorali.... opravdu silné téma
Opět velmi povedený příběh, který se velmi dobře četl, od knihy jsem se nemohla odtrhnout a už se těším na další díl. Tahle série je prostě celá povedená!
(SPOILER) Po téměř roce jsem se vrátila k sérii od Angely Marsons a případům Kim Stoneové, proto jsem si do detailu nepamatovala události a vedlejší postavy (zdravím Joanno Wadeová z Němého křiku! :D) z předchozích dílů. Kim a členové jejího týmu mi definitivně přirostli k srdci. Skryté karty byly opět skvělé, případ byl zase o trochu jiný než ty předcházející. Z chudinské čtvrti Holytree jsme se přesunuli na prestižní soukromou akademii Heathcrest. Pro mě zatím asi nejlepší díl v sérii. Závěr mě rozesmutnil, i když náznaky se táhly celou knihou. KD bude chybět!
Tento díl mi přišel jako jeden z nejlepších z celé série. Velmi dobře se to četlo, mělo to spád a zvraty. Konec smutný.
Za mě nejlepší díl z celé série. Napínavý jako kšandy od první stránky až po tu poslední. Také jsem ho přečetla v rekordním čase. Nešlo se odtrhnout. Bylo v tom zase něco trochu jiného než v předešlých dílech.
Z anotace další knihy jsem se dozvěděla zdrcující informaci a celou knihu jsem četla se sevřeným srdcem až do onoho momentu. Cítila jsem se opravdu zničena. Za všechny díly jsem si k celému týmu vytvořila velké pouto a Marsonsová udělá tohle?! Proč?! :(
Na další díl si budu muset udělat menší pauzu.
Jejda, zjistila jsem, že jsem asi jeden až pár dílů přeskočila. Vrátím se k nim.
Skryté karty jsou, podle mě, zatím nejlepším dílem celé série. Kim ubrala na sebelítosti a tím má u mě hvězdičku navíc. Škoda, že z příběhu zmizel Barney. Celý tenhle díl byl míň osobní a víc pracovní.
Příběh mě bavil, zdál se mi napínavý. Není snadné plnit očekávání elity. Není snadné vycházet s vrstevníky, kteří jsou vychovávaní k elitářství. Není lehký být sám sebou. Znovu jsem na tohle všechno myslela.
Čtení jsem si na pláži užila a těším se na ten/ty přeskočené příběhy.
Ještě že umi Angela M. tak po čertech dobře psát, protože co se týká jednotlivých případů, jsou si, dle mého, dosti podobné. I přes tuto drobnou výtku, přečetla jsem knihu rekordně rychle a jelikož ctím desatero Patera Knoxe, vrah pro mě tentokrát nebyl až takovým překvapením. Spolehlivých pět a další díl už je na cestě.
Za mě nejlepší kniha ze série, velmi napínavý strhující děj, všichni z Kiminy party mi přirostli už nadobro k srdci.... Závěr nečekaný, zabolel.
Vraha jsem sice odhadla celkem brzo, ale všechny okolnosti, které k vraždám vedly a byly rozluštěny až v závěru, byly překvapivé.
Těším se na další knížku v pořadí.
Opět a zase skvělé čtení už od prvních řádků knihy. Ten konec... ach jo :( To mohla napsat trochu jinak. Po tolika dílech se všichni stali součástí mého života. :D
Autorka nám opět připravila zajímavé a pěkné odpočinkové počteníčko. Celý příběh je popsán srozumitelně a pochopil jsem vše. Možná by mohla v závěru ubrat z přepjatých scén, jsou nereálné a mně trochu kazí dojem z celkového dojmu z knihy.
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Po slabším předchozím díle opět pěkné počtení.