Skutečné zločiny v Brně a okolí

Skutečné zločiny v Brně a okolí
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539693/bmid_skutecne-zlociny-v-brne-a-okoli.jpg 5 27 27

Šokující milníky brněnské kriminální historie V samém srdci Moravy se odehrály případy, které otřásly i zkušenými kriminalisty. Vydejte se na cestu temných odhalení a poznejte hrůzné události z Brněnska! Čeká na vás řádění nevyléčitelného sadisty, absurdně kruté loupežné vraždy i případ matky, která si objednala smrt vlastního syna. Odhalíte osudy nenasytného sexuálního fantoma, kdysi nadějného boxera závislého na pervitinu nebo čtyřnásobného vraha původem z Ameriky. Brány do skutečného světa zločinu, kde je pravda děsivější než fikce, se otevírají... celý text

FejKýý
10.10.2024 5 z 5

Kniha je napsaná dobře a dobře se čte ale ty případy? To je opravdu strašné o tom číst, když člověk ví, že se to opravdu stalo. Nebývalo mi často z toho dobře a celkově jsem si řekla, že true crime pro mě nebude. Takže zkušenost dobrá a narazila jsem zrovna na perfektní knihu, ale už v tom nebudu pokračovat. A proč jsem si vybrala právě tuhle? Protože jsem z Brna, tak mě zajímalo co se tu vše stalo. 4,5*

KnihoSny
14.08.2024 5 z 5

Jako první co musím říct že to je napsáno strašně čtivé případy šou dlouhé tak akorad... taky jsme odpustila pár chyb již zmíněných... Byly tam případy u kterých mě mrazilo a u některých bych asi volila jiné tresty ale nejsem soudce v hlavě mi zůstal propad Šest zavražděných neviňátek vůbec jsem si nemohla představit jak toto mohl někdo utajit? No nemohla jsem na to přestat myslet takhle kniha stojí za přečtení :) některé případy jsem neznala některé ne jo a ještě tam byl případ o tom Američanovi o něm sem jen lehce slyšela tu se dověděla trochu vic knihu mohu jedině doporučit určitě se chystám na další

Madelisi
11.08.2024 3 z 5

Kniha se mi moc líbila, po titulu jsem sáhla právě kvůli Brnu. Má moc pěkné grafické zpracování, každá kapitola je dlouhá tak akorát. Některé případy si i pamatuji.
Bohužel se do pojmu okolí vlezou i tak vzdálená místa jako je třeba Jihlava.
V textu mi chyběla jedna podstatná informace - vždy jsem musela hledat, kdy k danému činu došlo. Datum je zmíněné pouze v textu. Někdy se ho dozvíme, až při soudním projednávání. Ocenila bych, kdyby bylo uvedeno hned na začátku.
K dataci se váže i má jediná výtka - jsou v nich chyby/překlepy. Pachatel vyjde z vězení v roce 1985, přestože z textu vyplývá, že se tak stalo již v roce 1983. Nebo se zmiňuje amnestie 1982, přestože by mělo jít o tu v roce 2013. Je to škoda, protože to kvalitně sepsaný text trochu snižuje.

DraculasLady
11.08.2024 5 z 5

Konečně se dostalo aj na Brno! A rozhodně oproti jiným již popsaným městům nijak nezaostává. Styl i grafické zpracování této série je více než uspokojivý a proto doufám, že budou Žákovi ve tvorbě ještě pokračovat. I když by samozřejmě bylo mnohem lepší, kdyby už nebylo o čem psát...

Áňa 998
27.07.2024 5 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia
Už dlouho jsem Vám nedoporučila žádnou True crime knihu. A nebudu lhát, tuhle edici mám moc ráda a sbírku o Brně jsem dlouho očekávala! Kniha vyšla u @knihynastole, takže pokud Vás true crime zajímá a nebo vyhledáváte knihy o aktuálním dění, u nich najdete skvělé kousky!
True crime knihy si dávkuji, nedokážu je přečíst na jeden zátah. Tahle nebyla výjimkou a protože Brno je místem, kam často jezdíme, měla pro mě kniha o trochu větší rozměr. Věci, které tu jsou zaznamenány jsou jako z jiného světa, nevěříte, že by se mohly stát i u nás.
Po krátkém úvodu Viléma Žáka se hned pouštíme do samotných případů. Najdete jich tu celkem rovných dvacet. Už jen z názvů mrazí, například Oběť bez hlavy, Otisk ucha, V bunkru hrůzy...
Každý případ je detailně zpracován. V kapitole najdete menší úseky a některé pasáže jsou zvýrazněny tučnými, velkými písmeny. Najdete tu ale také černobílé ilustrace.
Za mě byla tahle kniha tak nějak nejsilnější. Předchozí byly skvělé, ale z téhle jsem měla neskutečnou husí kůži a její čtení jsem opravdu prokládala lehčí četbou a kolikrát ji nechala pár dní ležet, než jsem byla schopná pokračovat.
Zločinožroutům by tenhle kousek neměl chybět v poličce, stejně tak jako ostatní díly z edice. Jsem zvědavá, na jakou další knihu se můžeme těšit v budoucnu!

Jane2016
25.07.2024 5 z 5

Sbírka skutečných zločinů z oblasti Brna a jeho okolí. Kniha, která obsahuje příběhy, ze kterých Vám budou vstávat chlupy na těle. A věřím, že z některých se Vám možná bude i špatně spát.

Ačkoliv jsem True crime knih přečetla už hodně, každý z příběhů ve mně něco zanechá. Některý mě nahlodá strachem z běžných činností a druhý mne naplní vztekem z nespravedlnosti. Tato sbírka v sobě měla tolik bolavých příběhů, že člověku zůstává mnohdy rozum stát, že se tohle děje v naší české zemičce.

Ze sbírky jsem znala pouze tři příběhy, zbytek byl pro mne úplně nový.

Kniha je detailně zpracována, díky zajímavé grafice se dobře čte a je doplněna skicami pachatelů a obětí.

Opravdu povedená kniha, kterou doporučuji všem!

Varjohukka
18.07.2024 4 z 5

Děsivá sbírka hrůzných zločinů v Brně a okolí. Na některé z nich si bohužel moc dobře pamatuju a sledovala jsem jejich vyřešení a objevení pachatelů. Čtení je to zajímavé, ale znepokojivé.
Našla jsem i pár chybek.

dyger
17.07.2024 5 z 5

Hrůznosti z dob relativně nedávných, které prošly médii. Některé nam zní v hlavně dodnes. Velice pěkně napsané a sesumirovane.

eva3992
30.06.2024 5 z 5

Jak už název napovídá, půjdeme po stopách zločinců z Brněnska. Případy, které otřásly i zkušenými kriminalisty…

Před nedávnem jsem četla knihu Skutečné zločiny v Praze a okolí, moc se mi líbila, tak jsem se „rozjela“ i do Brna. Z předchozí knihy jsem se poučila a nečetla jsem ji večer před spaním, protože pak jsem poslouchala každý podezřelý zvuk a neustále jsem myslela na to, že se k nám dostanou nějací zločinci…. Ale stejně jsem po dočtení měla problém s tím, že jsem se téměř na všechny dívala podezíravě. Vždyť kolikrát se v knize píše, že daný zločinec působil až mile a nikdo by do něj neřekl, čeho je schopen.

Nepřestane mě udivovat, jakých zrůdností se mohou lidé dopustit, neděje se to jen v knižních a filmových příbězích, ale bohužel je to všude kolem nás. Je to nepředstavitelné a nepochopitelné. Rozhodně tato kniha není nic pro slabé povahy.

Příběhy jsou opravdu dobře napsané. Na to, že autoři pravděpodobně vycházeli z různých policejních zpráv a záznamů, je to psáno velice čtivě, skoro jako kdyby to byl román.

Pokud jste fandové skutečných zločinů, rozhodně by vám neměly uniknout příběhy z naší země….

Katulinka69
13.06.2024 5 z 5

Opět krásně zpracované

onyx84
11.06.2024 5 z 5

Opět skvělá sbírka krimi případů...stejně jako ostatní z této série...