Tajemný ochránce

Tajemný ochránce
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125970/bmid_tajemny-ochrance-UP5-125970.jpg 4 27 27

Slaterovi bratři série

1. díl >

První díl z romantické historické trilogie z doby občanské války Severu proti Jihu v Americe v šedesátých letech 19. století: Kristin McCahyová bojovala za to, aby v těžkých podmínkách války Severu proti Jihu udržela hospodářství, jemuž její rodiče zasvětili celý život. Když už se zdá, že veškerá naděje pohasla a ji čeká potupný konec, vstupuje do jejího života tajemný neznámý muž, který zvrátí chod událostí. Způsobí však také notný zmatek a obrátí Kristinin dosavadní svět vzhůru nohama…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

Dark Stranger , 1988


více info...

Přidat komentář

LenkaVes
14.05.2024 3 z 5

Trilogie na sebe navazuje, proto je dobré číst podle pořadí. Nějak jsem se tomuto historickému období a místu vyhýbala a přitom to je tak zajímavé. I když strašné. Muži museli být fakt drsoňové, aby přežili. A ženy ty musely být ještě silnější. Proto je asi chování hlavních hrdinů takové jaké je, ve všech třech dílech. V popředí je samozřejmě hlavně touha, vášeň a láska. :-)

Bergerac16
01.12.2022 5 z 5

Na 4 a půl hvězdičky je to určitě. Cole Slater je hluboce zraněný a žije jenom pro pomstu, milostný vztah je pro něj vysloveně přítěží a dává to tvrdě najevo. Je traumatizovaný, zahořklý, jedná neobyčejně přímočaře, mluví až krutě upřímně, neprozradí nic ze své minulosti, opravdový oříšek pro jakoukoli ženu. To vše na pozadí občanské války, která ale není tím, co zdejší lidi nejvíc sužuje - mnohem větší trápení jim způsobují loupeživé bandy nájezdníků v době naprostého bezpráví.


alekis
13.12.2019 5 z 5

Překladač mi potvrzuje, že Dark Stranger je Temný cizinec, jaký teda Tajemný ochránce? Vášeň přejmenovávat v českém překladu názvy knih a filmů mám zmapovanou po léta...
Autorka se dost často vrací k období u nás známému jako válka Severu proti Jihu, počítám, že velmi těžké a dosud ani zdaleka zapomenuté části dějin USA. Např. zde v této sérii, a také v trilogii Sága o Cameronech. A řekla bych, že to dělá dobře. Čtenář(ka) se přece jen o čemsi poučí. Získala jsem další širší představu.
Muselo to být strašné. Neexistovala žádná pevná linie: tady je Jih a tady je Sever, tohle jsou přátelé a toto nepřátelé. A navíc bezvládí, které dovolilo bandám bezectných členů společnosti dělat si, co chtějí. Zkáza a zmar, masakry civilistů, loupení a pálení... Hrůza jim šla v patách, zatímco pravidelné jednotky se střetávaly na bitevních polích a synové Severu i Jihu umírali... kvůli čemu? Podle všeho zde bylo více příčin, ne jenom bohulibé osvobození otroků.
Bylo by žádoucí si o tom něco historického načíst, ale zatím asi vezmu zavděk této odlehčené literatuře. K romantické linii: mohu jen konstatovat, že je to obvyklá klasika, přes překážky ke štěstí :-).

Enny4
11.05.2018 5 z 5

První díl této série se mi líbil moc. Kristin bojuje o přežití, potřebuje zachránit sebe i sestru před válečnými nájezdníky. Obrací se o pomoc na tajemného muže, který ji zachránil před znásilněním. Cole Slater má sice jiné plány a žije jen pro pomstu, nabídku přijímá. Rozvine se mezi nimi zvláštní vztah plný nenávisti i lásky uprostřed války.

PomněnkaPrvní
05.04.2014

Knížka byla zajímavá, z občanské války v Americe toho bylo napsáno už mnoho, ale o partyzánech a nájezdnících jsem ještě nečetla (a v dějepise jsme to nebrali). Celkově knížku hodnotím jako průměrnou. Kristin celkem ušla, ale Cole Slater mi příliš nesedl, nemám ráda typy hrdinů, kteří se ženou jednají jako s kusem hadru (ať už v minulosti prožili jakékoliv trauma). Jejich vztah se víceméně odvíjel tak, že přes den po sobě štěkali a div se nemlátili, v noci až do rozednění se milovali, a tak pořád dokola a dokola... Vtipné byly ale boje Kristininy sestry Shannon s Coleovým bratrem Malachym, na ty dva jsem zvědavá (viz druhý díl série Přichází hrdina).

maryzka
17.02.2013 2 z 5

Touto knihou začínu trilogie Sever proti Jihu. Při této knihy jsem si říkala jak děti, které žily ve vyšší třídě jako v bavlnce, rychle museli dospět a přizpůsobit se podmínák, které přinesli válečné konflikty. I když občas nepochopili, že i muži, kteří před válkou patřili mezi tzv. džentlmeny by nebyli tak surový a velice tvrdý, necitelný. Ale i v tomto příběhu bylo i něco pozitivního- oba lidé nalezli po tragických udalostech lásku, která byla korunovaná narozením dítěte. I když bohuzel bratři Slaterové nadělali spoustu nepřátel, které si to chtěli s nimi vyřídit po válce. Pokračuje to v druhém díle u příběhu Malacyho Slátera a Shanon Kristiny sestry