Smrt v temnotách

Smrt v temnotách
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539154/bmid_smrt-v-temnotach.png 4 145 145

Vraždy v Yorkshiru série

1. díl >

KLASICKÁ ANGLICKÁ DETEKTIVKA PRO FANOUŠKY VRAŽD V MIDSOMERU... Hluboko v jeskyni pod Národním parkem Yorkshire Dales na severu Anglie se najde tělo muže. Vyšetřování podivného úmrtí vede zkušený vrchní inspektor Jim Oldroyd se svým mladším kolegou Carterem, nováčkem z Londýna. Obětí vraždy je Dave Atkins z nedalekého Burnthwaite, kde až příliš mnoho lidí mělo důvod ho nesnášet, či dokonce nenávidět. O podezřelé není nouze, okolnosti zločinu však Oldroydovi s Carterem nejdou na rozum. Jak se Atkinsovo tělo mohlo ocitnout v tak odlehlé části jeskyně? Když potom zemře člověk, který mohl k případu poskytnout důležité informace, začíná být jasné, že vrah se nezastaví před ničím. Oldroyd a jeho lidé se snaží odhalit pravdu, ale každá odpověď jen vyvolává nové otázky. Zdá se, že uzavřená venkovská komunita je plná tajemství a lží. Oldroyd s Carterem brzy zjistí, že tenhle případ bude temnější a spletitější než jeskyně ukryté v podzemí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Audioteka

The Body in the Dales, 2017

Interpreti: Filip Jančík

Awča
13.06.2023 5 z 5

Pěkné počtení, opravdu připomíná mé oblíbené Vraždy v Midsomeru.
Pozvolné tempo, popis krajiny, různé postavy venkovského života.
Vyšetřovatelé jsou sympatičtí, nebabrají se příliš ve svém soukromí či závislostech, což je osvěžující.
Prostředí jeskyní zajímavé a nezvyklé.
Líbil se mi i závěr, zcela jistě si nenechám ujít další díl.

Nessie72
02.06.2023 5 z 5

Málokdy se mi stane, abych se do knihy zamilovala na straně 12. Tady ano. Najdete tam totiž zmínku o mém milovaném autorovi z dětství a dospívání. Právě, jako to uměl on, umí i J.R. Ellis popsat krajinu, svérázné obyvatele a drsnou krásu, kterou turisté obdivují, ale každodenní život zde je mnohdy boj. Yorkshire Dales. Už víte, o kom je řeč na straně 12? :-) ano, James Herriot.

čef
24.05.2023 5 z 5

Jeskyňáři v severním Yorkshiru najdou mrtvého nepopulárního kolegu a rozjede se pátrání v klasickém stylu jako v Midsomeru, znáte to. Přehledně, v časovém sledu, se pomalu dozvídáme leccos o životě v malé vesničce, kde se všichni dobře znají, nenávidí se a milují. Za zmínku stojí i jeskyňářské balady přeložené z místního jazyka podivuhodně do podivuhodné češtiny. Pro zažrance do detektivek dobré sousto.

kolacky
30.04.2023 5 z 5

Mimořádně povedená detektivka! Sympatičtí policisté a spletité vyšetřování vraždy chlápka, který měl vroubek u každého, koho potkal. A moc se mi líbily veršíky ze staré knihy, v roztomilém nářečí jako kérkonošském...

Katania
20.04.2023 4 z 5

Super čtení a začátek nové série. Není to přehnaně překombinované ani drastické. Jen ta menší milostná linka mi do toho moc nezapadala. Každopádně se těším na další.

Hella
11.04.2023 2 z 5

Tak nějak nemůžu pochopit vysoké hodnocení knihy (84%), protože i když jsem čekala pomalou detektivku, ve dvou třetinách jsem to vzdala... roztahané, nezábavné, bez šťávy.

zuzana2599
17.03.2023 4 z 5

Smrt v temnotách je první částí nové série klasických anglických detektivek. Seznámila jsem se s inspektorem Jimem Oldroydem, s londýnským nováčkem Andy Carterem a jejich kolegyní Steph. Vražda se odehrála v hlubinách jeskyně a mrtvého neměl vůbec nikdo rád... Detektivka byla čtivá, já jsem spokojená a těším se na další díl.
Asi nejvíc jsem si na příběhu vychutnávala prostředí, krásu yorkshirské krajiny. Paráda !

mikika
06.03.2023 4 z 5

pohodová a celkem úsměvná detektivka z malé britské vesnice, kde počet podezřelých neustále narůstá, jak měli všichni na zabitého pifku. zvláštností je krása yorkshirské krajiny a zdánlivě neproveditelný způsob vraždy.
příjemná oddychovka.

Sirius
04.03.2023 3 z 5

Něco takového mi na českém trhu chybělo. Stará poctivá anglická detektivka z Anglie s parádní atmosférou. Přesně to jsem v téhle knize dostal a je fajn vidět, že někdo dokáže napsat detektivku bez hromady mrtvol a litrů krve a spousty brutality. To + ten způsob provedení ve stylu záhady zamčeného pokoje je to nejlepší, co tahle knížka nabízí. Na knížce je ale vidět, že Ellis se tu teprve rozjížděl - dlouhé kapitoly místy dost brzdí gradaci a trochu mi vadila snaha zabírat děj z více úhlů, tady bych ocenil více střídmosti. Snad příště. A snad příště bude chemie mezi trojkou vyšetřovatelů o něco lepší - přišlo mi, že Carter a Sam tu jsou hlavně kvůli budoucímu románku, který je ve vzduchu. Rozhodně to není špatná knížka, ale z těch zahraničních sérií, co má MP v portfóliu (Reaker, Shugaková), Vraždy v Yorkshiru tahají nejkratší sirku co s týká kvality. Uvidíme, co další díly, taková série opravdu na českém trhu chybí.

Majuš333
25.02.2023 5 z 5

'PRO FANOUŠKY VRAŽD V MIDSOMERU'

Midsomerky milujem a anglické detektívky tiež, takže nie je o čom...
Trojica hlavných vyšetrovateľov je veľmi sympatická, starší Oldroyd neustále podpichuje mladšieho nováčika Cartera a Johnsonová je milá osôbka.
Celé vyšetrovanie záhadnej vraždy sa nesie v takom pokojnom duchu. Rysuje sa nám tu skvelá nová séria, takže sa určite teším na pokračovanie :)

'Jak bezútěšně rychlý je čas, který odnáší nás do nicoty.'