Smrt v temnotách přehled

Smrt v temnotách
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539154/bmid_smrt-v-temnotach.png 4 92 92

Vraždy v Yorkshiru série

1. díl >

KLASICKÁ ANGLICKÁ DETEKTIVKA PRO FANOUŠKY VRAŽD V MIDSOMERU... Hluboko v jeskyni pod Národním parkem Yorkshire Dales na severu Anglie se najde tělo muže. Vyšetřování podivného úmrtí vede zkušený vrchní inspektor Jim Oldroyd se svým mladším kolegou Carterem, nováčkem z Londýna. Obětí vraždy je Dave Atkins z nedalekého Burnthwaite, kde až příliš mnoho lidí mělo důvod ho nesnášet, či dokonce nenávidět. O podezřelé není nouze, okolnosti zločinu však Oldroydovi s Carterem nejdou na rozum. Jak se Atkinsovo tělo mohlo ocitnout v tak odlehlé části jeskyně? Když potom zemře člověk, který mohl k případu poskytnout důležité informace, začíná být jasné, že vrah se nezastaví před ničím. Oldroyd a jeho lidé se snaží odhalit pravdu, ale každá odpověď jen vyvolává nové otázky. Zdá se, že uzavřená venkovská komunita je plná tajemství a lží. Oldroyd s Carterem brzy zjistí, že tenhle případ bude temnější a spletitější než jeskyně ukryté v podzemí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Audiotéka
Originální název:

The Body in the Dales , 2017


Interpreti: Filip Jančík
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt v temnotách. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

INCOGNITOREADER
24.05.2024 3 z 5

Anglická detektivka v klasickém střihu. Což znamená, že se postupuje rozhovory a výslechy svědků. Něco takového většinou funguje spíše na menším rozsahu a nebo musí být zápletka extrémně poutavá. Bohužel ani jedna varianta není tento případ a tak je kniha v celku nudná. Já jsem poslouchal v rámci audiotéka klubu, takže mě nemrzí utracené peníze. Co můj zážitek rozhodně vylepšovalo bylo načtení. Filip Jančík je zkušený dabér a bylo to zná. Měnil hlasy a čísti, které byly ze staré knihy a byl použitý starý jazyk s nářečím jsem si vyloženě užíval. Ale to je na detektivku málo. Za načtení jsem dal o jednu * více. Pokud zvažujete číst očima tak si jednu hvězdičku uberte.

LadaLil
23.05.2024 3 z 5

Průměrná detektivka. Příjemně napsaná, ale bohužel fádní příběh bez jakékoliv jiskry. Nemohla jsem udržet pozornost. Nevím, jestli je napsaná jakoby postaru. Asi ne. Čili ani pro nezajímavé hrdiny není moc omluva.


Abikk
20.05.2024 2 z 5

K poslechu Smrti v temnotách mne nalákalo přirovnání k Midsomeru. Bohužel nemohu souhlasit. Nepříliš záživné, rozvleklé a bez napětí. Opět jsem ráda, že jsem knihu získala díky klubu audiotéky a do dalšího dílu nejdu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)

19.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt v temnotách v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit23x