Smrtí život začíná
Gabriela (Gauri) Chrastilová
Láska mezi kapkami krve Katrina Wolfová je neúspěšná pojišťovací agentka, která to přehání s kofeinem a nikotinem, má pár kil navíc a komplikované vztahy s muži. Katrina Wolfová je prostě obyčejná třicátnice. Její problémy ovšem nejsou obyčejné, poněvadž Katrina-Rina je upírka. A někdo se snaží ukončit její poklidnou posmrtnou existenci zabodnutím osikového kolíku do srdce. Rina musí uhájit svůj ne-život a zjistit, kdo stojí za spiknutím, které má za cíl změnit poměr sil v upírské populaci Metropole. Rina je sice upírka, ale není tajemná a uhrančivá a nemá ambice stát se erotickým symbolem mládeže. Spíše osloví obdivovatelky Bridget Jonesové, kterou připomíná svou prostořekostí, zmateností a smyslem pro humor. Román je určen především pro ženy (ale i muže), kteří ocení humor a svižně napsané vyprávění s určitou mírou nadsázky. Nadpřirozené prvky mají za úkol spíše pobavit a vytvořit zábavný kontrast k civilnímu pojetí příběhu, který balancuje na pomezí milostné romance a jemné parodie na dnes tak populární vampýrskou tematiku.... celý text
Hlavní hrdinka je strašně otravná hysterka, příběh postavený na hlavu, závěr mě vyloženě zklamal...ale když už jsem se začetla, docela jsem se bavila. Prostě takové malé "guilty pleasure " :-D
Hned co jsem ji vzala do ruky,vypadala nadějně. Jedna z nejlepších co jsem četla,musela jsem ji přečíst za 3 dny,jinak bych nedospala :D
Nic moc jsem od knížky neočekávala a jsem ráda :) Neurazila mě, ale ani mě nenadchla. Příběh je jen strohý a vlastě tu ani nejde tak o příběh, jako o popis postav.
Na odreagování u čeho nemusíte přemýšlet, je fajn.
Fajn oddychovka :)
Moc jsem si od této knížky neslibovala, ale docela příjemně překvapila.
Žádný těžký čtení, humor a erotika.....to stačí.
Precteno rychle, obcas vtipne a ocenuji mensi zapletku, ale jinak je to pouze na dve hvezdy
Kniha, která se skvěle hodí k oddychovému čtení. Pěkná zápletka, dost erotiky a hlavní postava je pěkně ztřeštěná:-).
Správná upírská oddechovka s "nádechem" erotiky (bylo jí tam dost) :D Četla jsem jí už asi 3x a pořád mě baví. Líbí se mi autorčin styl.
Nečtu knihy z per českých spisovatelů. Nicméně do téhle knihy jsem se pustila kvůli anotaci a slibovaným upírům. Rina mi Bridget Jonesovou nepřipomínala ani v nejmenším. Spíš to byla ženská, kterou jsem nechápala, byla mi značně nesympatická a zmatkař až hrůza! Vůbec nic mi na knize nepřišlo zajímavý - námět, děj, postavy. Nic! Knihu jsem dočetla se sebezapřením! Kniha se pro mě stala symbolem velké nudné slátaniny. Už bych se k ní v životě nevrátila.
Netradiční, vtipná a protkaná erotikou ... musím se přiznat, že jsem čekala rádoby vtipnou blbost, ale nakonec mě to i bavilo :)
Kdybych jí nesehnala tak levně, tak bych si jí nekoupila, ale jako oddychovka to bylo dobré :)
Nezbývá než potvrdit názory ostatních čtenářů .......vtip a erotika tu knihu dost vylepšila :o) Jinak jsem se asi do poloviny jen tak plácala v ději, ke konci už to šlo. Je to moje první "upířina" - chtěla jsem to zkusit :o) Ale Twillight ságu už přenechám jiným ....
A musím se přiznat, ke konci knihy jsem potřebovala kapesník. Asi hormony ..........
Fajnová kniha...Sice hoooooodně moc sexistická, ale bavila mě... A byla vtipná (což je super)... až na ten konec-nekonec to bylo dost dobrý... :D
S láskou
Rose
Je to zajímavá knížka a doporučuji kdo rád čte o upírech a komu nevadí trocha krve a erotiky :D
Zajímavá, svěží a vtipně napsaná kniha. Nejdříve se mi do ní nechtělo a pak jsem ji přečetla na jeden zátah :-))
Knížka se četla hodně dobře. Velkým potěšením bylo, když jsem v průběhu čtení objevovala tu "nedokonalost" hlavní hrdinky :-) docela příjemná změna číst o normální, průměrné - sice upírské - dívce, která má pár kil navíc, je závislá na kávě a cigaretách.
Právě jsem asi za půlkou a nemyslím že je to jen pro třicátnice mě je 14 a kniha mě úplně pohltila ! :)) !
Čtu to jedním dechem a autorku chválím !
2010 | Smrtí život začíná |
2011 | Bonding - porodní radost. Podpora rodiny jako cesta k ozdravení porodnictví a společnosti? |
2008 | Agáta a já |
Líbil se mi humor, ale jinak zklamání.