Smrtící volání
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Nikdo nepíše tak napínavé detektivky jako Angela Marsonsová! V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto precizně provedenou vraždou vězí, naleznou v místním parku další oběť, která zemřela stejným způsobem. A které někdo unesl šestileté dítě. Brzy nato přistane na Kimině stole dopis s výzvou: Musíte mě zastavit, než ublížím někomu dalšímu. Nechci nikoho zabít, ale nemám na vybranou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
Deadly Cry, 2020
U této série se budu znovu opakovat a znovu dám 5* jako všem předchozím dílům, protože je prostě a jednoduše super.
Těším se na každý další díl a zápletku, která je vždy skvěle vykreslená.
Angela Marsons a její kniha číslo 13 a ač se to zdá neuvěřitelné, stále umí a možná ještě lépe než na začátku!
Děj strhující, pro mě je důležitý moment překvapení, který se konal a za ty roky mi postavy přirostly k srdci. Kniha se čte sama. Angela je jediná autorka, která mě ještě nepřestala bavit a pokračuji tak v dlouhé sérii.
Předchozí díly jsem přečetla zhruba před rokem, a musím říct, že bylo super si opět připomenout, proč se tato série stala mou nejoblíbenější krimi sérií.
Zajímavý případ(y), zajímavé poznatky a fakta, velmi čtivé, krátké kapitoly nutí číst dál (přestože jak jsem měla velký skok od posledního dílu, zpočátku mě krátké kapitoly štvaly) a pro mě velmi důležité - postavy! Miluju! Moje nejoblíbenější je Stacey, ale ostatní miluju taky! S nimi i spojené jejich osobní životy. Hodně mě bavil průběh vyšetřování. Hned se vrhám na další díl, mě tato série neskutečně sedla!
Spoilery:
- Díky této a dalším skvělým krimi sériím jsem se už naučila, že největší překvapení a zvrat je, když vraha známe. Ale stejně mě to baví a platí to na mě. Myslela jsem, že vím, o co tady jde, a něco jsem opravdu uhádla, dřív nebo později, ale stejně mě konec opět překvapil. Že případy souvisejí mi došlo poměrně rychle, jen jsem netušila, co bude mít společného ta akce s Tyrou s celým příběhem. A sourozence jsem hádala taky jiné. Bylo jich tam celkem dost, pro zmatení. A výklad Alison o rivalitě a sourozeneckých vztazích mě hodně vtáhl.
- Co mě ale stejně vždy mrzí jsou ty naprosto zbytečné smrti. Kor když jde o jednoho ze šťastného páru nebo o rodiče.
- A poslední stránka o Stacey .. Jů, super! Ta potěšila.
Fajn detektivka. Velmi dobře a rychle se čte. Krátké kapitoly mě chvílemi trošku iritovaly, žánru to ale asi prospívá. Hvězdička z hodnocení dolů za toho grafologa - to byl úlet jako prase. "Vidíte, jak tady nedotahuje to D? To nám o pisateli říká, že je slušný s velkou touhou po úspěchu. A taky má tři ledvinové kameny a mateřské znaménko na levém kotníku. A včera snídal vajíčka." To víš, že jo... a teď tu o perníkové chaloupce. Ale jde to odpustit a kniha stojí za přečtení.
Další kousek, který nezklamal - příběh byl naprosto dechberoucí, napínavý a velmi čtivý. Vše dokonale skloubeno a nechybělo dokonalé rozuzlení. Trochu mi tam sice chyběla dějová linka s Pennem, ale to snad najdu v dalším díle :)
Výborné dramatické pokračování, snad jen úplný závěr mohl být zajímavější. Škoda, že v románech není více Woodyho, chemie mezi ním a Kim je skvělá.
Velmi originální zápletka. Sice mi pachatelka byla od začátku bytostně nesympatická, ale jako pachatelku jsem ji rozhodně netipoval. Jen Woodymu bych přál více racionálního úsudku...
No tak jak jinak, než opět skvělá kniha z této úžasné série. Nemám co dodat, tuto sérii prostě zbožňuju a nemůžu se dočkat, až se dostanu k dalšímu dílu
Zápletka je vyumělkovaná, až moc autorka přehání Vše ale vyváží styl autorky, dialogy a "výkony" všech postav. Kdo zná celou řadu, ten zde dostává to, nač čeká.
(SPOILER) Bože, jak já tu ženskou miluju... Opět brilantní kniha. Zbožňuju styl humoru, kterým autorka prokládá vyšetřování ohavných zločinů. Trošičku mě vyvádí z míry zakončení. Copak má Kim za další plány se Stacey? Už teď hořím nedočkavostí...
Další skvělý díl, napínavý, opět až do samého závěru. Kim mě prostě jako postava baví, svoji drzosti a povahou.
Kim čím dál tím lepší. Kniha mě chytla, je psaná bez patosu, s hloubkou myšlenkových pochodů. Autorka zraje s každou další knihou.
(SPOILER)
Další skvělá kniha v sérii.
Akorát jsem nechápala proč tak dlho trvalo všem přijít na to, že pachatel je do těch skutků nucen, i když to zmíňoval vícekrát a zmínil to v prvním dopise.
Skvělé a napínavé čtení, mrtvoly velice rychle přibývají a Kim se svojí partou mají co dělat, aby chytili vraha, který žádá, aby ho zastavili, jinak bude vraždit dál. Zajímavý motiv a napínavé čtení do poslední stránky.
Klasická detektivka. Pro mě druhá kniha z této série. Kdybych měla možnost číst ji od začátku určitě bych si ji užila víc.
Tak tohle byla pecka!!!
Již 16. kniha od úžasné autorky Angely Marsons, která vyšla a kterou jsem přečetla. 15.díl s hlavní hrdinkou Inspektrokou Kim Stoneovou. Naprostá pecka, četla jsem ji asi týden, když dcera spala odpoledne a dokonce byl čas ji číst, když usnula v noci. Hltala jsem stránku za stránkou a až do konce jsem bxla nadšená. Neskutečné, jak si autorka i po tolika vydaných knihách drží stejně stejnou laťku jako u prvního dílu. Nyní Kim se svým týmem řeší vraždy, kdy stále do sebe nic nezapadá. Přišla první vražda matky/manželky, která byla mladá, v dobré kondici a vůbec nesedělo, že by své dítě v krámě opustila a vydala se někam jinam. Jinam, kde čekala smrt - zlomení vazem. Kim následně dostává dopis od vraha, který používá přezdívku Noe, kde ji vrah prosí, aby mu pomohla přestat vraždit. Nechce to totiž dělat, ale nemá jinou možnost, a tak se obrací na Kim s prosbou, aby ho zastavila, jelikož je jediná, kdo by to mohl dokázat. Do tohoto dílu se vrací i behavioristka Alison, která byla v jednom díle ohrožena na životě a od té doby se k práci nevrátila a pokusila se psát knihu, což se ji nepodařilo a na ostřejší žádost Kim se k týmu opět přidala. Kim se také musí účastnit schůzí, jak sama říká trapáků :-D, kde řeší otázku bezpečnosti a autorky knihy, kde se předpokládá možný útok z důvodu autorčinýho románku se zadaným slavným fotbalistou. No ale aby tu nevystřílela SPOILERY, tak tímto končím. :-) Prostě a jednoduše - tato kniha se opět P O V E D L A !!! Proto doporučuji a jsem nadšená, že tento rok jsem snad nesáhla rukou úplně vedle, co kniha, to zaručené dobré čtení.
vraždy detektivní a krimi romány anglická literatura thrillery napětí a spád
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Vždycky když otevřu knihu Angely Marsons, tak se ocitnu "doma". S celým týmem se cítím v pohodě, fandím jim, zápletky jsou uvěřitelné i po takové době. Už se moc těším na další díl, ještě že v originále má autorka několik dílů náskok :)