Sochár smrti
Chris Carter
Robert Hunter série
Bývalého prokurátora štátu Kalifornia niekto zabije a rozštvrtí v jeho vlastnom dome. Detektíva Roberta Huntera z losangeleského oddelenia lúpeží a vrážd však oveľa väčšmi šokuje vizitka, ktorú vrah zanechal na mieste činu - bizarná krvavá socha vytvorená z častí tela obete. Hunterovi je od začiatku jasné, že vrahov výtvor má nejaký skrytý význam, ale čím intenzívnejšie sa ho snaží nájsť a pochopiť, tým viac mu uniká. Isté je len jedno - vrah prostredníctvom sochy komunikuje s políciou. Ale prečo? Vysiela ňou azda nejakú správu? Poskytuje kľúč k riešeniu? Alebo sa s nimi iba pohráva ako mačka s myšou? Po niekoľkých dňoch sa objaví ďalšie rozrezané telo a pri ňom ďalšia ohavná socha. Medzi obeťami však nie je žiadna očividná spojitosť a vyšetrovanie sa dostáva do slepej uličky. Hunter so svojím parťákom Garciom sa odhodlane vrhajú do nerovného súboja so zlom, ktoré sa nezastaví pred ničím. Podarí sa im včas poskladať správne všetky dieliky skladačky a chytiť najsadistickejšieho vraha, na akého doposiaľ narazili, skôr než zabije a zohaví ďalšiu obeť?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , AktuellOriginální název:
The Death Sculptor, 2012
Tento díl se mi opravdu líbil, hlavně ten nečekaný konec byl napínavý. Málo kdy detektivka tak překvapí. I když bez toho vysvětlení na konci by čtenář jen těžko mohl vraha tušit...
V rámci žánru výborné. Taká ľahká oddychová literatúra s cieľom upútať, pobaviť, šokovať. Nechcem prezrádzať nič z deja, ale po prečítaní som sa vrátil v spomienkach k druhej vražde, na lodi...nesekol sa tam trošku autor v opise vraha? Mňa aspoň poriadne zmiatol, hm...ale to nič, veď sa nejedná o žiadneho Dostojevského...neviem, či ešte po Carterovi siahnem, určite sa po ňom nebudem nejak hystericky zháňať...je to z radu kníh rýchlo prečítať, rýchlo pustiť z hlavy...
S chutí si přečtu každou další knihu od tohoto autora. Vždy se jistě dočkám, jako v tomto románu, napínavého děje vyprávěného přehledně s mnoha vodítky, které mne nutí hledat s detektivy pachatele různých hrůzných činů. Příběh tak hladce vtáhne do děje a nepustí do poslední stránky bez ohledu na to, jak je děj reálný nebo ne. A o to nám čtenářům detektivní krimi především jde, že.
Drsné, nechutné, krvavé a brutální. A přesto neuvěřitelně čtivé, takové jsou knihy tohoto autora a tato není výjimkou. Oba vyšetřovatelé jsou skvělí a výborně se doplňují. Co bych knize vytkla, je stejně jako v některých předchozích komentářích - mechanik... To jako opravdu? Ale jinak výborná detektivka.
Tak takovéhle \"sochy\" bych nesesmolila ani z plastelíny, i kdyby mně za každou nabízeli meloun. Ale je to opět napínavé, drsné, čte se to dobře, tak proč ne. Přece jen po úvaze ubírám jednu * za pro mě dost nepravděpodobné sestavování soch vrahem a objasňování jejich skryté symboliky osvědčeným týmem detektivů. A taky vrah mě u toho nějak nesedí. Až si knížku přečtete, snad pochopíte, co jsem tím myslela.
Tak moje čtvrtá kniha od chartera a opět mě nezklamala.Opět řádně vymyšlené vraždy a do konce nemáte tušení kdo to je.
Napětí , které provází celou knihu vás nutí číst co nejrychleji ,aby jste se dozvěděli , kdo je pachatel a jak to celé dopadne.
Normálně dobré čtení, jak jsem na autora zvyklý, ale připadalo mi trochu nadbytečné natahování dialogů při meditacích nad sochařovými výtvory.
Další díl Carterovi detektivky, v hlavní roli opět detektiv Hunter a jeho kolega Garcia. Moje čtvrtá kniha od tohoto autora, velmi dobře se čte, ale člověk se už začíná divit, proč se postava Garcieho nevyvíjí, ačkoliv oba pracují na pozici nejschopnějších detektivů, tak Garcia se staví k problémům naivně, pořád stejné začátečnického chování, proto aby se vypíchly nadstandardní povahové rysy hlavního hrdiny Huntera. Garcia nikdy nedostane žádný nápad, vše jen hrdina Hunter. V prvních dílech to beru, ale dalších dílů to vadí. Jinak kniha je opět plna napětí, a v konečné fázi jako vrah osoba, kterou člověk prostě nikdy nemůže čekat. Napětí, spádový děj a překvapivý konec - pro mě za čtyři hvězdičky. :-)
On je prostě famózní! Nemám slov napínavé od prvních stran pan Carter je pro mě pan Spisovatel! Naprosto si mě získal od první knížky a jsem hrdá, že zaplňuje moji knihovnu :) Sochař smrti je strhující šokující, plný zvratů a šokujících odhalení. Už se těším az z poličky vytáhnou Jeden za druhým a věřím, ze to bude opět "umělecké dílo " :)
Vý-bor-né! Fakt se mi knížka zalíbila, i když vraždy byly docela nechutné. Je zvláštní, že první podezření na šíleného vraha mě napadlo hned na začátku, ale zdálo se mi tak nepravděpodobné, že jsem pak od svého podezření upustila. Ze mě prostě detektiv nebude. Takže ani nápovědy mi nepomáhaly....
Nicméně: napínavé, super psané, žádné psychologické zdlouhavé rozbory postav ( i když i ty tam samozřejmě jsou), fandila jsem páru detektivů a určitě od autora ještě něco přečtu.
Doporučuji, nudit se nebudete.
Další skvělá kniha. Napínavá od začátku až do konce. Carter umí tak perfektně vše zkombinovat, že těžko někdo uhádne, kdo je vrah. Jako vždy dost morbidní, ale od knihy se nedá odtrhnout. 5 hvězdiček si rozhodně zaslouží.
Další úžasný díl. Tentokrát jsem vraha vůbec neodhadla. Napínavé od záčátku až do konce.
Sochař smrti byla pro mě první kniha od tohoto autora a věřím, že ne poslední. Četla se opravdu skvěle, autor píše čtivě a poutavě, knížka mi připadala jako rychlá jízda. Dost tomu pomáhá i rozčlenění kapitol, jsou krátké, a tak to člověku před spaním zas tolik nevadí, když si řekne "ještě jednu kapitolu".
Myslím si, že to asi není úplně knížka pro slabší povahy, přece jen kreativita místního vraha je dost nechutná. Osobně mi to nevadí, byla jsem ráda i za nový nápad, líbilo se mi uvažování detektivů, závěr byl rovněž zajímavý. Doporučila bych to jako oddechovou četbu lidem, kteří rádi čtou detektivky, thrillery, napínavé příběhy.
4/5 - Knížka dobrá, ale zase takové veledílo na pět hvězd to nebylo. :)
Super kniha o tom źádná,jen nechapu popis ve kterém se píše že vraha odhalíte zároveň s detektivy,nevím jestli jsem blbá nebo co,ale já byla vrahem totalně zaskočená:-D Chris Carter dokáže zaujmout hned prvními slovy v knize a zaujima jimi az do poslednich slov. Vtahne vas do děje a nepusti. No a my ženy si příjdeme na své díky sympatickemu Robertu Huntrovi:-D
Napínavá od začátku do konce.Člověk se pomalu bojí potom za tmy ven,když si vzpomene na tuto knihu.
Skvela detektivka. Ale jak ctu komentare, zrejme nikoho nenapadlo, ze je docela dobry napad prestrojit se za osobu jineho pohlavi. Proc ten udiv? Carter to ma promyslene dokonale.
Další šokující příběh, sice si budete myslet, že vraha znáte, že to nemůže být nikdo jiný, dotyčný sice není zrovna zářný příklad, ale až poznáte skutečného vraha, spadne vám čelist. Protože to byl pro mne opravdu šok, Jakmile zjistíte, kdo jím je, vše se správně poskládá a vysvětlí.
Hrůza a zároveň další mistrovsky napsaný díl Roberta Huntera.
Moje druhá přečtená knížka od Cartera, po dokonalém Popravčím, a i ona si zaslouží a dostane pět hvězd, i když ne tak plnotučných jako zmiňovaný Popravčí. Proč, když se to čte tak skvěle a návykově? No jistě....mechanik. Téměř v každém komentáři zde se ten údiv vyskytuje a já nebudu výjimka. Vůbec to nezapadá do kontextu....ale nebudu spoilerovat. Beru to jen jako drobounkou vadu na kráse jinak naprosto dokonalého čtení, kdy jste pohlcen děním a napnutý jak struna. Hunter je sympaťák každým coulem a už se těším na další shledání s ním.
detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi Los Angeles
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Carter je jednim slovem Genius. Knihu jsem si dal 2x a casem po ni sahnu jeste nekolikrat