Jsem máma

Jsem máma
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328038/bmid_jsem-mama-dOE-328038.jpg 4 152 152

Som mama série

1. díl >

Úspěšná slovenská herečka a moderátorka Kristína Farkašová je šťastnou maminkou dvojčat, holčiček Ely a Matildy. Ve svých blogových zápiscích, které loni shrnula do knižního bestselleru, vtipně popisuje svoje zkušenosti s těhotenstvím a mateřstvím. Její pohled na život s neposednými dvojčaty je láskyplný a optimistický a zároveň vtipný a občas mírně sarkastický. Mateřství je skvělá věc, ale někdy to dá zabrat. Půvabně graficky upravenou knížku ilustroval Kristínin otec, herec Boris Farkaš.... celý text

Amneris
14.05.2023 3 z 5

Po knížce jsem sáhla, abych se ujistila, že všechny matky na mateřské jsou na tom stejně. A tato matka je na tom dvojnásobně hůř (myšleno v dobrém). Některé situace mi přišly, jako by se staly u nás doma a u některých jsem si říkala, že si je autorka vycucala z prstu, aby měla o čem psát. Je to taková oddychovka na víkend :-)

wiix
02.01.2023 3 z 5

Mám tu nejaké knižné resty z roka minulého. Bola som v knižnici..to znie ako HermionaNo kvôli úplne inej knihe (Zbohom, smútok mám rozčítaný a je to pecka!) a táto na mňa zakývala z police a keďže som fakt že mama, išla som do toho. Bolo to presne také, ako je napísané v úvode:humorné a s nadsázkou, miestami silené, ale je to asi vec vkusu. Oddychovka, vyslovene pre prepnuté matky

madem
03.11.2022 4 z 5

Knížka má lepší chvíle a slabší chvíle. Horší to je, když jsou děti nemocné, lepší, když je hlídání nebo jedou popeláři. Popeláři zachrání každou situaci. Nejedou náhodou?

helča5
03.06.2022 5 z 5

skvělé,zábavné,poučné,veselé

Noisette73
22.02.2022 2 z 5

Vtipné mi to nepřišlo, bylo to táhlé a nebavila mě.

Karoley
04.01.2022 5 z 5

Jako máma ročních dvojčat jsem se v knize na mnoha místech poznala :)) Velice vtipná, pozitivní kniha! Řadím mezi oblíbené a určitě si ji jestě párkrát přečtu!

florentinas
12.08.2021 3 z 5

super čtení hlavně pro matky :D

Starmoon
22.06.2021 3 z 5

„Rodina, ktorá je štruktúrovaná, ritualizovaná a trávi spolu veľa času. To je pre mňa ideál, no zároveň viem, že to nie je moja cesta. Moja potreba ticha, samoty a aj sebarealizácie mimo rodiny je v kontraste s týmto typom ideálu. Žijem teda v istom napätí a prešla som si aj osobným pocitom zlyhania. Napriek tomu, že ja to žiť nezvládam, nemám potrebu očierniť samotný ideál“ (Andrea Mikolášiková v rozhovore s Lenkou Chlebanovou a Zuzanou Hanusovou pre Postoj).

Takto nejako to v súvislosti s materstvom cítim i ja – a myslím si, že aj ženy, ktoré majú iné hodnoty a postoje, veľmi dobre poznajú ten kontrast medzi ideálom a realitou, nech už je ich ideálom čokoľvek.

Kristína Farkašová (toho času Tormová) sa s týmto kontrastom vyrovnala pomocou humoru a písania – nuž a toto je výsledok. Kniha je celkom „čtivá“, z môjho pohľadu aj vtipná, odľahčená. Oceňujem tiež, že na rozdiel od zahraničných „kolegýň“, ktoré sa tiež rozhodli spraviť spisovateľskú kariéru opisovaním svojich trampôt s materstvom (napr. Jill Smoklerová) má Farkašová väčší nadhľad a je jednoznačne vtipnejšia.

Žiadna veľká literatúra, ale v čase šestonedelia či materskej/rodičovskej dovolenky, keď máte pocit, že nikto iný ako iná nedokonalá mama vás nepochopí, kniha dobre padne.

PS: Pred materstvom nečítať. Mohlo by to odradiť od túžby mať deti. Preto vlastne tie tri hviezdičky – niekedy autorka až príliš dramatizuje.
PS1: Super dizajn, nápady, detaily...

kikoooša
28.04.2021 2 z 5

nenadchne, neurazí...autorka se snažila být vtipná, ale za mě nešlo o pozitivu, jakou se v knize ohání, ale o to "být vtipná", i když to vtipné není....ale lepší kniha než od Landsmana...

claudiavas89
09.02.2021 4 z 5

Kniha potěšila, ale dufala jsem ze tam bude vic o kojení dvojčat

Kerberos
08.01.2021 3 z 5

Samozřejmě to není krásná literatura,ale nasmála jsem se.Děti mám sice velké,ale zrovna teď mám vnuka v kojeneckém věku a soucítím s dcerou.

Pasadenka
31.12.2020 4 z 5

Po seriálu byla pro mě knížka povinností. A tak, jak mě seriál ke konci nudil, začala mě nudit i knížka. To však nic nemění na mém 4 hvězdičkovém hodnocení. I když mi Kika a její pohled na rodičovství v dnešní době a jeho sarkastická a zároveň vtipná reflexe ne zcela sedla, pobavilo! A jelikož cílem bylo přesně to a rozsah nebyl nikterak dlouhý, tak za mě je to jednoznačně za 4! :P

majuska88
26.02.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila i když se některé části opakovali. U knihy jsem se zasmála a viděla sama sebe v těhotenství a po porodu.

Maryonetta
25.08.2019 ztráta času

Já děti mám, ale u téhle knihy jsem se teda nebavila. Snaha být vtipná za každou cenu a neustálé pokusy o sebeironii (ne zrovna zdařilé) z knihy činí plytké dílo, které pobaví snad jen toho, kdo má jád jednoduchý humor na úrovni základní školy. Milovníky hlubšího a inteligentního humoru rozhodně neuspokojí.

beruzzka
14.06.2019 3 z 5

Kdyz mate dite, rozhodne se u tehle knihy pobavite :-)

roso.mak
26.02.2019 3 z 5

Ale jo, není to špatná kniha, jen by nemusela pořád své čtenáře ujišťovat, jak ty dvě dvě koblihy zbožňuje a jak je život s nima skvělý. Naprosto obdivuji vůli přežít u matek dvojčat, ale člověk z toho chytá spíš deprese typu nezvládám a nemiluji své děti.

stupidiack
23.02.2019 ztráta času

Naprosto nudná kniha, od které jsem čekala daleko víc. Strašně vynucený humor (nebo něco, co autorka za humor považuje) mi vtipný nepřišel ani náhodou a na slovo "kobliha" jsem byla alergická už po pár stránkách.

ses3
25.12.2018 3 z 5

Kniha se mi celkově líbila, ale přišlo mi, že ke konci ztrácela čtivost i vtip.

Liana
07.12.2018 1 z 5

Za mňa veľké sklamanie. Prázdna kniha. Čakala som od nej zábavné príhody matky s dvomi malými deťmi na materskej, určite je zážitkov kopa, avšak autorka akosi píše stále dokola len o tom ako je unavená a ako má vykojený mozog. A tak stále dokola. Snažila sa byť vtipná avšak to ako neustále poukazovala na svoj zmysel pre humor a nadhľad kazilo práve ten humor, ktorý tam mal byť a celé to vyznievalo silene. Proste očividne mi autorkin štýl ani humor nesadli.

happy-smile
17.11.2018 5 z 5

Pro ty, kdo mají rádi humorné deníky, jako dělané. Stejně tak pro matky na mateřské, aby se ujistily, že v tom nejsou samy a že může být i hůř. Pokud máte dvojčata, tak to snad ani raději nečtěte... Knihu jsem přečetla za jediný den, četlo se to samo. Hodně jsem se u toho pobavila a jsem zvědavá na pokračování.

humor slovenská literatura mateřství

2017  73%Jsem máma