Spletité lži
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Další jedinečný, napínavý příběh od královny současné krimi. Inspektorka Kim Stoneová už viděla ledacos, ale pohled na oběť, která se našla v místní průmyslové zóně, vyrazí dech i jí. Když poté Kim oznámí zdrcující zprávu manželce zavražděného, Dianě Phippsové, nemůže se ubránit pocitu, že na ženině reakci něco nebylo v pořádku. A pak Diane a její rodina zmizí, v přírodní rezervaci je objevena další mrtvola a Kim se svým týmem narazí na stopu, která spojuje oba případy. Má to však háček – tajemství téhle stopy je přísně střeženo. Dokonce i některými z Kiminých kolegů…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
Twisted Lies, 2021
Tak tady není absolutně co řešit. Angela je hvězda a žádným dílem ještě nezklamala. Už aby tu byl další díl.:)
Tak jsem si říkala, co bude tentokrát Kimin případ vyšetřovat a zda bude opět vysoko posazená laťka. Jak jsem vůbec mohla pochybovat!
Kimin tým je povolán k brutální vraždě muže, jehož rodina se chová velmi podezřele, tajemně a odtažitě. A jaké je jejich překvapení, když ani Stacey není schopna na rodinu nic najít. Tým se pustí do pátrání.
Kimina nenáviděná reportérka Frostová se dostane "za zásluhy" k rodině mrtvé oběti domácího násilí. A najednou vidí, že i když policie zatkla vraha, otázkou je, zda bude vůbec odsouzen, má za sebou skvěle rozehranou image spíš obětního beránka. A rozhodne se, že to tak nenechá.
Kimin tým tentokrát bude mít svázané hodně ruce i ze strany složky policie. A i když to chápu, někdy obyčejnému člověku zůstává rozum stát, kdo koho vlastně chrání.
Závěr nám navozuje úvod na další příběh. Tak honem, šup sem s ním! Moc se na něj těším. Milovníkům Kimina týmu knihu doporučuji.
U minulého dílu jsem si spokojeně četla ,ale tento díl mě drsnými popisy vraždění poposrtkoval rychle vpřed. Bylo to zase dynamické, linka s Frostovou prima- včetně ukončení. Poslední kapitola naznačila asi co očekávat příště, tak si myslím, že nás autorka nenechá dlouho čekat. Kde ale bere tu inspiraci, náměty a ty zápletky ?
Opět velmi povedené pokračování příběhů s mojí oblíbenou vyšetřovatelkou Kim Stoneovou. Příběh je velmi napínavý a nešlo se od něj odtrhnout. Líbila se mi dějová linka s Frostovou, která mě v závěru velmi překvapila. A samozřejmě už netrpělivě vyhlížím další díl.
Moje oblíbená spisovatelka její knihy jsou prostě těžce návykové kdyby bylo víc hvězdiček tak dám víc skvělé jako vždy
Angela opět nezklamala. Myslela jsem si, že u knížek snad nejde zachovat kvalitu, napnutí a zároveň originalitu při tak dlouhé sérii :) .
Nový příběh Kim byl zvrácený, napínavý, ovšem to, na co přišla Kim až v padesáté kapitole, jsem já tušila od kapitoly třetí :) .
Líbila se mi linka s Frostovou, tento případ mě zasáhl a nakonec velmi překvapil.
Těším se na další díl, snad nebudeme čekat dlouho.
Nejspíš už bych dala pět hvězd jen za prázdnou knihu, jak jsem si Kim oblíbila :)))
Naštěstí to není potřeba, děj napínavý a svižně ubíhá a je více než jasné, že bude další příběh a já už se nemůžu dočkat :)
Paráda
Tohle je velmi povedený díl, jeden z nejlepších této série. Zápletka je výborná, děj ubíhá stejnou rychlostí s jakou přibývají oběti a že je to tedy fofr. A ještě v něčem autorka přidala - zločiny v tomto díle jsou pořádně brutální, přímo nechuťárny. Zároveň ale opět nechybí vtipné dialogy a tentokrát se bude Kim nejvíce špičkovat se známou reportérkou Tracy, k níž má rozporuplný vztah.
I v tomto díle je mimo hlavní vyšetřování ještě vedlejší případ a právě v něm Tracy exceluje. Tato dějová linka je stejně skvělá jako ta hlavní, navíc má nečekaně velmi překvapivou pointu.
V závěru dala autorka čtenářům jasně na vědomí, která psychopatická osoba se "postará o zábavu" v příštím díle ;-).
Za mě tentokrát zaslouženě bez váhání 5*.
Moje oblíbená autorka, série, jako vždy velká spokojenost. Super výběr na dovolenou zajímavý děj, trochu drsnější ...
Doporučuji
Tak to zase byla jízda.. :-) jednodenní.. :-D Ale to vážně nešlo nedočíst.. :-D Zajímavý příběh, jen možná té brutality bylo až moc, ale to je holt dneska trend, šokovat co nejvíc.. Oblíbené postavy se zase malinko vyvinuly, jen Penn mohl mít trochu více prostoru, tak snad příště.. A doufám, že to příště bude brzy, už teď se moc těším.. :-) Vřele doporučuji celou sérii :-)
Táák a další díl téhle série je za mnou...konec pochopitelně překvapivý :-) , ale pořád mi nejde na rozum, proč u nich detektivové nenosí žádné zbraně ???!!! Není to ve Velké Británii zvykem,nebo mají prostě jiné zákony ?? O co jednodušší by bylo jak se bránit případným útokům... nějak si nevzpominam,jestli autorka v některých svých knihách z této série někdy nějakou zbraň uvedla...ale jinak jsem moc zvědavá na další díl, který bude, doufám,dost zajímavý vzhledem k tomu konci...
Co psát? Jen to, že autorka stále neztrácí páru a celá série je skvělá a nabitá akcí. Vždy nedočkavě vyhlížím další díl a vím, že nebudu zklamaná. Zápletka v knize je opět zajímavá, neokoukaná a tentokrát jsou samotné vraždy dost drsné. Ale je to pecka.
Může být něco lepšího jak knížky s detektivem inspektorkou Kim Stone?! Tím psím čumákem, který je díl od dílu lidštější, a dokonce už pozůstalým projevuje "upřímnou soustrast". --- Zkrátka je opravdu parádní se zase vrátit do Black Country a do známého prostředí, kde už známe víc jak jen několik málo postav z předešlých dílů, a které se navíc staly pevnou součástí této série. Od každého dalšího dílu těchto úžasných případů se čím dál tím víc ráda vracím do tohoto prostředí a se smutkem ho zase opouštím.
Tento díl se mi líbil dokonce víc jak ten předchozí. Pohled do programu ochrany svědků byl opravdu zajímavý. Plus se mi líbila i investigativní činnost Tracy Frostové, jako vedlejší linka.
A teď ještě na závěr .... ten konec .... to CO SAKRA JE?!! Už teď bych se nejradši začetla do dalšího dílu. Tak snad brzy vyjde!!
U tohoto dilu mi neco chybelo.Vic napeti a nejaka ta větší akce.Misty mi to pripadalo zbytecne zdlouhave.ale i tak se tesim na dalsi dil s Kim.
Wow! Paní aztorka je geniální! Tolik knih za tak krátkou dobu? Jsem přesvědčen že kniha se stane bestsellermem
vraždy detektivní a krimi romány anglická literatura rodinná tajemství kriminální psychologieAutorovy další knížky
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
"zhltnuto" za dva večery (druhý trochu prodloužený, ale přece to musím dočíst) - vyhlížím další díl, ideální by bylo, kdyby oblíbení autoři uměli psát tak rychle jako to my čteme :D :D